Arama
Arama Sonuçları
"Burdur çok değerli şahsiyetler çıkarmıştır"
Burdur Valisi Türker Öksüz, "Burdur, zengin tarih ve kültür birikimi olan bu topraklardan pek çok değerli şahsiyetler çıkarmıştır" dedi.
Siirt 7 gün boyunca kitaba ve sanata doyacak
Bu yıl 9. kez kapılarını açan ve şehri kitapla buluşturan Siirt Kitap Fuarı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, eşi Nurten Kızılkaya, il protokolü, yazarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile ziyaretçilerle buluştu.
Geleneksel Siirt Kitap Fuarı 9. kez açılıyor
Geleneksel Siirt 9. kitap fuarı, 17 Nisan’da kitapseverlerle buluşuyor. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarı her yıl daha kapsamlı ve zengin bir içerikle büyüyerek gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Seyahatseverlere Kapadokya'yı gezdirdi
Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya'yı ziyarete gelen edebiyat ve seyahatseverlerle buluştu. Vali Fidan, bölge hakkında bilgiler verdi.
Nevruz Bayramı kutlu olsun!
Bolu Valisi Erkan Kılıç, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) Kültür Merkezinde düzenlenen açık hava programına katıldı.
"Çocukların kitap okumasını çok önemsiyoruz"
1. Van Çocuk Edebiyatı Fuarı’nın açılışına katılan Vali Ozan Balcı, "Kitap okuma çocukken kazanılması gereken bir alışkanlık. Bu yüzden çocukların kitap okumasını çok önemsiyoruz" dedi.
Her gün 21.00-21.30 kitap okuma saati olacak
“Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” projesi başlatan Vali Davut Gül, “Her gün 21.00-21.30 arası ailecek kitap okuyacağız. Öğrencilerimiz her hafta bir kitap okuyacak. Öğrencilerimiz için yazarlık atölyeleri oluşturacağız. Öğrencilerimizin yazılarını öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından her ilçede çıkartılacak edebiyat dergilerinde yayınlayacağız” dedi.
Vali yardımcısından masal kitabı
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, ‘Bir Güzel Masal Kitabı’ isimli yeni bir kitap çıkardı. 8 yıllık bir çalışma sonucu okunan birçok eski Türkçe kitaptan derlenen kitap, küçüklerle birlikte ebeveynlere de masal anlatıyor.
‘Yüreğimdesin Filistin’
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; Akdeniz Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Kent Konseyi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanlığı iş birliği ve koordinasyonunda düzenlenen “Yüreğimdesin Filistin” konulu liselerarası düzenlenen resim ve şiir yarışmasının ödül törenine katıldı.
TSK’ya bağış yapan öğrencileri ödüllendirdi
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına önemli bir bağışta bulunan Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini makamında kabul etti. Öğrencilerin bu örnek davranışı, Türk Silahlı Kuvvetleri için yapılan bağışların değerini vurgulayan bir törenle ödüllendirildi.
İslam Turizm Başkent’inde ‘sanat ve kültür’ sempozyumu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 2023 Şanlıurfa İslam Dünyası Turizm Başkenti Sanat ve Kültür Şehri konulu sempozyumun açılış törenine katıldı. Vali Şıldak, “Çok özellikli bir şehirde ve coğrafyada bulunuyoruz. Bunun kıymetini bileceğiz ve çok daha fazla çalışacağız” dedi.
"Kitap fuarını senede 2 kez yapacağız"
'Yüz Yıllar Boyu Oku' temasıyla düzenlenen '8. Siirt Kitap Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılışta konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, "Kitap fuarı bence en vazgeçilmez organizasyondur. Toplumun talebi doğrultusunda kitap fuarını senede 2 kez yapacağız" dedi.
‘Edebiyat Evinde haftanın yedi günü hizmet var’
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından haftanın 7 günü hizmet veren Edebiyat Evinde öğrenciler ders çalışmanın yanında, sosyalleşip hoş vakit geçiriyor. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, gençlerin geleceği için her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.
“Oku! bu 100 yıl, senin…”
Batman Valiliği ve Batman Belediyesinin işbirliğiyle bu yıl “OKU! Bu 100 Yıl, Senin…” temasıyla düzenlenen Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımı ile ziyaretçilere kapılarını açtı.
Çivi yazılarını dinledi
Gürpınar ilçesinde kazı çalışmaları devam eden Urartulara ait Çavuştepe Kalesinde incelemelerde bulunan Van Valisi Ozan Balcı, bir araştırmacının okuduğu kitabelerdeki çivi yazılarını dinledi.
“Amacımız edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırmak”
Ankara Valiliği koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği’nce hayata geçirilen "2. Bilge Yazarlar Projesi"nin “Edebiyat Kurultayı” KOSGEB Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlendi.
“Alkışlar sayın kaymakamımız için”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Karakuş Kayabaşı ile birlikte Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen "Mehmet Ercan Şiir ve Türkü Dinletisi" programına katıldı.
Doğan Kemelek
Mülkiye Müfettişi
Vali yardımcısı 2023 depreminin destanını yazdı
Güncel olayları büyük bir incelikle mısralara döken ve yazdığı şiirleri ilgiyle okunan Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısını 51 dörtlükte destana dönüştürdü.
“Beden için spor neyse, zihin için okumak odur”
Geleneksel hale gelen 4. Çekmeköy Kitap Fuarı kapılarını açtı. Fuar 10 Mart- 19 Mart tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak.
Doç. Dr. Hamza Aydoğdu
Erzincan Valisi
‘Şehidimi Tanıyorum’
Şehitlerin örnek hayatlarını tanıtmak adına Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından başlatılan "Şehidimi Tanıyorum" projesi kapsamında şehit Akif Akçadağ'ın ailesi ve edebiyat öğretmeni, öğrencilere şehidi anlattı.
Kaymakam olmak kolay değil!
Şanlıurfa Hilvan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Mustafa İkier, Kaymakam Coşkun Doğan için “Kaymakam olmak kolay değil” başlıklı duygu dolu bir şiir yazdı.
Kan’panyayı Kaymakam başlattı
Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanlığı ve Türk Kızılay İskenderun Kan Merkezi’nin; İskenderun Rotary MTAL, İskenderun Barbaros MTAL, Cumhuriyet İlkokulu, General Şükrü Kanatlı İlk ve Ortaokulunun katkıları ile İskenderun Rotary Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “Okulumda Kan’panya Var” Kan Bağışı etkinliği büyük ilgi gördü.
Urfa’da kitaplı günler başladı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 3-11 Aralık tarihlerinde faaliyet gösterecek olan 5. Ulusal Kitap Fuarı açılışına katıldı.
Nice 100 yıllara...
Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı törenlerle kutlandı.
“Kitap okumak bir hayat tarzı olmalı”
Van Valisi Ozan Balcı, ilde görev yapan Türkçe ve Edebiyat öğretmenleriyle bir araya geldi.
Siirt, Geleneksel Kitap Fuarına hazırlanıyor
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, 1-7 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘7. Siirt Geleneksel Kitap Fuarı’na tüm vatandaşları davet etti.
Hayırsever iş insanı, 7 bin kitabı ilçeye bağışladı
Samsun Asarcık Kaymakamı Fatma Gül Nayman, hayırsever Oktay Medik’in bağışladığı roman, hikaye ve masal türündeki 7 bin kitabı, ilçedeki okullara dağıtılmak üzere teslim aldı.
‘Batman’da 5 milyon sayfa’ açılacak
Batman’ın katılım ve içerik açısından en önemli organizasyonları arasında yer alan Batman Kitap Fuarı’nın 5’incisi 14 Ekim’de kitapseverlere kapılarını açıyor. 10 gün sürecek fuarın bu yılki mottosu: Batman’da açılan 5 milyon sayfa.