Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
8. sınıf öğrencisi Hümeyra’nın misafiri Kaymakam Ateş
Hakkari Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan ve öğretmenlerle beraber ‘’Misafirim Kaymakamım’’ projesi kapsamında 8. sınıf öğrencisi Hümeyra Yüce’nin ailesini ziyaret etti.
LGS’de 500 tam puan alan Türkiye Yüzyılı Çocukları ile buluştu
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Çocukları Vakfı’nın düzenlediği Türkiye Yüzyılı Çocukları ile Kahvaltı Programında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile İstanbul Valisi Davut Gül, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alan Türkiye Yüzyılı Çocukları ile bir araya geldi.
"Tüm umudumuz ve yarınlarımız gençlerimizdir"
34 lisenin temsilci öğrencileriyle bir araya gelen Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Tüm umudumuz ve yarınlarımız olan gençlerimiz için devletimiz her türlü imkanı seferber etmiştir" dedi.
"Öğrencilerimizin güvenliği birinci önceliğimiz"
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek başkanlığında “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı" yapıldı. Vali Çiçek, "Kampüste, yurtta, dolmuşta veya çarşıda öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak birinci önceliğimiz olacaktır" dedi.
"Vatan ve millet sevdasıyla dolu gençler yetişsin"
Gaziosmanpaşa Lisesi'ni ziyaret eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Köklü tarihi ile aydınlık yarınlarmıza vatan ve millet sevdasıyla dolu gençlerin yetişmesini dilerim" dedi.
Kaymakamlık hayalleri öğrenci iken gerçekleşti
Hakkari Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, okul ziyaretinde kaymakam olmak istediklerini söyleyen Berat ve Dindar’a küçük yaşta kaymakamlığı tecrübe ettirdi.
Sabahın ilk saatlerinde denetimlere katıldı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, sabahın ilk saatlerinde Güvenli Okul Uygulaması kapsamında okulların girişlerinde yapılan denetimlere katıldı.
Vali Özkan: En hayırlı iş, eğitim işidir
Konya'da gençlik, spor ve eğitimde güç birliği için protokol imzalandı. Protokolü imzalayan Vali Vahdettin Özkan, "En hayırlı iş, eğitim işidir. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri, iyi yetişmelerinin sağlanması her anne, babanın ve bütün insanlığın en birinci vazifesidir" dedi.
Özel yüreklerle mantı açtı, basketbol oynadı
Isparta Valisi Aydın Baruş, 18 yaşından büyük engellilere hizmet veren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Engellilerle mantı açıp müzik atölyesinde ritim tutan Vali Baruş, kursiyerlerin spor etkinliklerine de eşlik etti.
"Hangi işi yapıyorsanız en iyisini yapın"
Lise öğrencileriyle bir araya gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, onlara meslek seçimiyle ilgili öğütlerde bulundu. Vali Yavuz, "Meslek seçimi ahlaki temellere dayanmalıdır. Aldığınız puanlara göre değil en iyi olabileceğiniz alanlara göre meslek seçimi yapın. Hangi işi yapıyorsanız en iyisini yapın" dedi.
Öğrencilerin heyecanına ortak oldular
2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemi başladı, 15 günlük ara tatil sona erdi. Milyonlarca öğrenci de bugün yeniden ders başı yaptı. Okulun ilk günü okulları ziyaret eden valiler ve kaymakamlar da, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
"Tatile çıkıyoruz"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının yarıyıl tatili nedeniyle Orhan Şaik Gökyay İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.
“İyi eğitim almış bireyler yetiştirmek için el birliğiyle çalışıyoruz”
Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, ilçedeki okul müdürleriyle bir araya geldi. İlçe eğitiminin masaya yatırıldığı toplantıda Kaymakam Cankaloğlu, “İyi eğitim almış bireyler yetiştirmek için el birliğiyle çalışıyoruz” dedi.
“Paramız bereketlendi, harca harca bitmiyor”
1.5 yıldır Batman Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Vali Ekrem Canalp, “Batman Belediyesi olarak sosyal projelere öncelik veriyoruz ya vallahi paramız değerlendi, harca harca bitmiyor. Yani harcayacak yer arıyoruz” dedi. Vali Canalp, “Çünkü, biz halkımıza dağıttıkça, biz sosyal belediyeciliği uyguladıkça bizim paramız daha da artıyor. Bunun da tek bir izahı vardır; berekettir. Biz halkımıza dağıtacağız, dağıttıkça daha da çoğalacak” diye konuştu.
Köylülerin sorununu dinledi, talimat verdi
Nevşehir'in Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Büyük Ayhan köyünü ziyaret etti. Köylülerin sorun ve taleplerini dinleyen Gölbaşı, ardından da gerekli talimatları verdi.
Kübra ablası mektubuna karşılık verdi
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kendisine bileklik ören, ‘Canım Kübra ablacığım’ diye başlayan bir mektup yazarak okuluna davet eden Asude’ye sürpriz yaptı.
Miniklere hikaye kitabı okudu
Anasınıfı öğrencilerini ziyaret eden Ankara Kızılcahamam Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, meraklı miniklere ‘Renkli Kelebek’ isimli hikaye kitabını okudu.
Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun!
Sevgi, sabır ve büyük fedakârlıklarla kendini yeni neslin inşasına adayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun...
Kaymakam okul duvarı boyadı
İlçedeki tüm okulların boya ihtiyacını karşılamak için 12 ton boya desteğinde bulunan Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, ara tatilde onarımı yapılan okulda fırçayı eline alarak duvar boyadı.
“Yatırımların en güzeli insana yapılandır”
Nevşehir'de, Anadolu Vakfı tarafından yaptırılarak eğitime başlanan 16 derslikli Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesinin açılış törenine katılan Vali Ali Fidan, “Yatırımların en güzeli şüphesiz ki insana yapılan yatırımdır” dedi.
Vali Baruş, yıkılacak 2 okulu inceledi
Isparta Valisi Aydın Baruş, yıkılarak modern şekilde yeniden inşa edilecek Ülkü Ortaokulu ve Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Öğrencilerle bir araya gelen Baruş, okulların depreme dayanıklı hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.
Okuma becerilerini kontrol etti
Okulları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin, ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin okuma becerilerini kontrol etti.
Yeni üniversitelileri karşıladı
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Otogarında üniversiteli öğrenciler için oluşturulan karşılama stantlarını ziyaret ederek, ilçedeki üniversitelerde okuyacak yeni öğrencileri karşıladı.
Öğrencilerle sıra sohbeti
Köy ziyaretlerine devam eden Erzincan Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk, Topkapı Köyü İlkokulu’nda sınıflara girerek öğrencilerle sohbet etti.
Okul önlerindeki trafik tedbirlerini inceledi
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 2023-2024 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içinde sürdürülmesi amacıyla alınan trafik tedbirlerini ve okul servisleri denetim uygulamasını yerinde inceledi.
Köylerin eğitim alt yapısı güçlendiriliyor
Sivas'ın köylerinde yeni yapılan ve inşaatı devam eden okulları inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, “Amacımız her bölgede olduğu gibi köylerimizde de eğitim altyapısını güçlendirip kaliteyi artırmak” dedi.
Öğrencilerle yaya geçidi boyadı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, kurum amirleri ve öğrenciler ile birlikte, "Önce Yaya" görseli ve yaya çizgilerini boyayarak farkındalık etkinliğine katıldı.
Köy için sondaj yapan ekibe tatlı ikram etti
Sivas Kangal Kaymakamı Onur Aykaç, Alacahan Köyünde tarımsal sulama için DSİ ekiplerinin sondaj çalışmasını yerinde inceleyerek bilgi aldı. DSİ ekibine tatlı ve içecek ikramında bulunan Kaymakam Aykaç, kendilerine kolaylıklar diledi.
Bakım ve tadilat işleri okulların açılışına yetişecek
Okulların yeni öğretim yılına hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, “Yaklaşık 2.5 milyon TL bütçe tahsis ederek, okullarımızın bakım, onarım ve tadilat işlemlerini hızla tamamlıyoruz” dedi.