Arama
Arama Sonuçları
Vali Özarslan, doğalgaz boru hattının kaynağını yaptı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Durağan-Boyabat doğalgaz boru hattının son bağlantı noktasının kaynağını yaptı. Vali Özarslan, "Durağan merkezindeki meskenlere 2 ay içinde gaz bağlantısı yapılıp ve doğalgaz kullanımına başlanacak" dedi.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
Bakan ve Vali, nükleer santral inşaatını denetledi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında inceleme yaptı.
"TransAnatolia ilimize enerji verdi"
Van Valisi Ozan Balcı, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen, 31 Ağustos’ta Mersin’den start alan ve finali Van’da yapılan TransAnatolia Rally Raid 2024’ün ödül törenine katıldı. Törende konuşan Vali Balcı, "TransAnatolia Rally Raid’in finişini Van’da yapmak bizi çok mutlu etti. Bu etkinlik ilimize enerji verdi" dedi.
Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov, Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular.
Eldeş Göleti'nde sona gelindi
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Eldeş Göleti çalışmalarında artık sona gelindiğini belirterek, barajın kısa süre içinde hizmet vereceğini ifade etti.
"Bütün muhtarlar benimle yüz yüze görüşebilir"
Viranşehir’de muhtarlarla buluşarak, talepleri dinleyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ayda iki hafta salı günü muhtarlarla bir araya geldiğini ve dileyen her muhtarın gelerek kendisi ile yüz yüze görüşebileceğini belirtti.
Türkiye’nin en yüksek festivali başladı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde düzenlenen 6. Cilo Fest başladı. Festivale katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hakkari’de halkımızın yüzü gülüyor; ağıtlar yerine türküler yakılıyor. Biz kararlıyız! Yaylalarımız bugünkü gibi özgür olacak; derelerimiz, ırmaklarımız özgürce çağlayacak" dedi.
Edirne'de en çok harcama ulaştırma ve haberleşmeye yapıldı
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, "İl genelinde 305 projenin 68 tanesi bitirildi, 171'i devam ediyor, 66 proje ise ihale ve proje aşamasında. Dönem sonu itibariyle en çok harcama 895 milyon TL ile ulaştırma-haberleşme sektöründedir" dedi.
Adıyaman Valiliği, kendi enerjisini kendisi üretiyor
Yıllık güneşi en fazla alan kentlerden biri olan Adıyaman’da elektrik maliyetlerinden tasarruf sağlamak amacıyla Adıyaman Valiliği hizmet binasına çatı GES kuruldu.
"Kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan mutluluk duyuyorum"
2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı Tokat Valisi Abdullah Köklü başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Köklü, "Tokat’a atanmaktan ve kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.
Bartın'da tarım-orman yatırımları ilk sırada yer alıyor
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı yapıldı. Yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Arslan, "Yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 1 milyar 159 milyon TL ile ilk sırada tarım-orman sektörü yer alıyor" dedi.
Edirne'de yaşanan kuraklık nehirleri vurdu
Meriç Elektrik Santrali'nde inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle nehir suyu bazı bölgelerde azalıyor. Buradaki suyun tutulması ile aşağılara az su gitmesi söz konusu değil. Mevcut nehirden ne akıyorsa aşağıya aynısı gidiyor, bir damla su burada kalmıyor" dedi.
"Başbağlar, insanlığın öldürüldüğü yerdir"
5 Temmuz 1993 Başbağlar Katliamının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katılan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Başbağlar, insanların öldürüldüğü yer değil, insanlığın öldürüldüğü yerdir" dedi.
"19 köyümüz, içme suyunu daha ucuz kullanacak"
Su iletim istasyonuna kurulan güneş enerji santralini gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, "19 köyümüz, güneş enerjisi ile daha ucuza içme suyu kullanacak" dedi.
"ORKÖY; orman köylüsünün yol arkadaşı"
Orman ve Köy İlişkileri Tanıtım ve Teslim Töreni'ne katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "265 köylümüze 40.000.000TL ferdi kredi desteği sağlanmıştır. ORKÖY; orman köylüsünün yol arkadaşı, sen olduğun sürece orman köylümüz hep güvende" dedi.
Mersin'de yatırımların bedeli: 175 milyar 51 milyon
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı III. dönem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantında konuşan Vali Pehlivan, "İlimizde yürütülmekte olan 537 projenin, toplam yatırım bedeli 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yılı harcaması 9 milyar 453 milyon 840 bin TL’dir" dedi.
"Kozluk'ta büyük bir enerji potansiyeli var"
DSİ 10. Bölge Yenilenebilir Enerji Şube Müdürü Mehmet Türkmen ve beraberindekilerle bir araya gelen Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, yenilenebilir enerji projelerine dikkat çekerek, "Bu konuda Kozluk'ta büyük bir enerji potansiyeli var" dedi.
Şanlıurfa Valisi Şıldak, elektrik kesintisi sorunu için talimat verdi
Şanlıurfa’da artan elektrik kesintileri nedeniyle toplantı yapan Vali Hasan Şıldak, elektrik hizmetlerinin sunumunda meydana gelen aksamaların giderilmesi, vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi için bütün tedbirlerin alınması, her tür imkanın kullanılarak sorunun çözülmesi talimatını verdi.
"Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz"
Tarihî Horhor Cami'nde incelemelerde bulunan Van Valisi Ozan Balcı, "İlimizin imarına, inşasına katkılarımız devam ediyor. Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz" dedi.
Depremde hasar alan cami yenileniyor
2022 yılında Gölyaka merkezli depremde ağır hasar alan Pırpır Köyü Cami'nin yenilenmesi için temel atıldı. Törene katılan Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Depremde ağır hasar alıp yenilediğimiz 20. camimize başladık" dedi.
"En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır"
Hayırseverler tarafından yaptırılan okulun açılısına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır' anlayışıyla ilimizde eğitime büyük önem veriyoruz" dedi.
Vali Işın'dan iş adamlarına teşekkür
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresi'ne 8 adet çift çeker kamyon hibe edildiğini belirterek, "Şimdiye kadar 125 milyon TL değerinde araç temin edildi. Katkılarından dolayı iş adamlarımıza teşekkür ederim" dedi.
İliç’te iki işçi daha toprağa verildi
Erzincan İliç'teki maden sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu hayatını kaybeden ve bugün cesetlerine ulaşılan işçiler Ramazan Çimen ve Kenan Öz için cenaze töreni düzenlendi.
Vali Pehlivan, Akkuyu NGS'de inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan ve tamamlandığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu tek başına karşılayacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (Akkuyu NGS) inceleme yaptı.
Gençler sosyal meydanda buluştu
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün her türlü bağımlılıkla mücadele ve gençleri spor, sanat, kültürel faaliyetlere yönlendirmek amacıyla düzenlediği “Sosyal Medyadan Sosyal Meydana” etkinliğine katılarak destek oldu.
Batuhan KALKAN
Altınyayla Kaymakamı
“Tüm kurumlar olarak koordinasyonla hareket etmeliyiz”
Şanlıurfa İI Koordinasyon Kurulu 2024 yılı Nisan Ayı Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Ulu çınarları bayramda mutlu ettiler
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, eşi Esra Masatlı ile birlikte bizi biz yapan değerlerimiz gereği ulu çınarları, Antakya Huzurevi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek yaşlılarla bayramlaştı.
İliç'te cansız bedenine ulaşılan maden işçisi, son yolculuğuna uğurlandı
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak altında kalan işçilerden Uğur Yıldız'ın (33) cenazesi toprağa verildi.