Arama
Arama Sonuçları
Yeni doğan çocuklara ilk hediye Valilik'ten
Van Valisi Ozan Balcı, yeni dünyaya gelen çocuklarını kaydedip kimliklerini çıkarmaya gelen ailelere, çocukları için ilk hediye olarak kitap verdi.
"Düzce'deki üç gölümüzü birbirine bağlayacağız"
Üçgöller Destinasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ""Bu proje ile Korugöl ve Yaylagöl’deki çalışmalara eski adıyla Sülüklügöl yeni adıyla Saklıgöl’ü de dahil edip bir master çalışmayla üç gölümüzü birbirine bağlayacağız" dedi.
"4 milyon kitabı Van'a kazandırdık"
Kitap Van Projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül veren Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandıralım istedik. Kitap okuma kültürünün yaygınlaşması için hep beraber çalıştık ve 4 milyon kitabı ilimize kazandırdık" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
Devlet Mahallesi’nin ilk kurumu belli oldu
Batman Valisi Ekrem Canalp’in girişimleriyle hayata geçirilen Devlet Mahallesi projesinin ilk kamu kurumu olan Valilik binası, bu yıl İçişleri Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmasının ardından uygulama projesinin de ihalesi yapıldı.
Tunceli olası bir depreme hazırlık yapıyor
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, olası bir depreme karşı boşaltılan hasarlı binaların yıkım işini, Jeolojik-Jeoteknik Microbölgeleme Etüt ve konteyner kent yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
“Yüksekova’da marka olabilecek çok değer var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan V. Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temalı söyleşi kapsamında Yüksekova‘daki öğrencilerle bir araya geldi. İlçede bulunan 20 farklı liseden, 220 öğrencinin katıldığı söyleşi programına Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.
Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, kaymakamlığın koordinasyonunda yürütülen Argıl ve Yukarı Göklü Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaat sahasında denetlemelerde bulundu.
Ağaçlandırılınca yemyeşil olacak
Ankara Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, ağaçlandırma alanı olarak belirlenen alanda incelemelerde bulundu. Kaymakam Yılmaz, yemyeşil olacak alanla yapılacak çalışmaları denetledi.
"Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak bizlere düşüyor"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir ilçesinde yapımı tamamlanan yüksek öğretim öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Vali Pehlivan, "Hiçbir öğrencimiz barınma sıkıntısı yaşamayacak. Mersin'e misafir olarak gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak devletimiz adına bizlere düşüyor" dedi.
"Jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor"
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 3 hafta önce toprak kaymasının yaşandığı Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde yeniden inceleme yaptı. Vali Hatipoğlu, "Bölgede jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor. Vatandaşımızı mağdur etmeden en kısa zamanda çalışmalarımızı yapacağız" dedi.
İstanbul’un büyük ilçelerinde Etüt Merkezleri açılacak
İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, mülki idare amirleri ve il müdürlerinin katılımı ile “Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Toplantısı” gerçekleştirildi.
"Göz bebeği gençlerimizin yanındayız"
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, YKS ve KPSS'ye hazırlanan gençlerle bir araya geldi. Kaymakam Kayabaşı, "Her biri göz bebeğimiz olan sevgili gençlerimizin her koşulda her zaman yanlarındayız" dedi.
Deprem konutları şubat sonunda teslim edilecek
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 Şubat depremleri sonrası kentte TOKİ tarafından yapımına başlanan afet konutlarının bin 589’unun şubat ayı sonunda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
Of Fen Lisesi'nde tatilde de durmak yok
Trabzon'un Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, ara tatil olmasına rağmen Destekleme Yetiştirme Kursları ve gece etütlerine gelen Of Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Kaymakam Demirer, "Herkes tatil yaparken sizler, hedefleriniz için buradasınız ve çalışıyorsunuz" dedi.
Yatırımcı firmalar tek tek belirlenecek
Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda projeler ve yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi gibi konular görüşüldü.
Kozluk’a 20 dönümlük mesire alanı
Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kozluk ilçesini ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kaymakamlık tarafından Alıçlı Köyü’nde 20 dönüm arazi üzerine kurulan mesire alanı ile Şehit Ali Şengül anısına yapılan mescidin açılışını gerçekleştirdi.
"Şehrimizi kısa sürede ayağa kaldıracağız"
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yeni valilik binasının inşa edileceği alanda yürütülen fay hattı inceleme çalışmalarını takip etti. Vali Ünlüer, "6 Şubat depremlerinden etkilenen şehrimizi, devlet millet el ele vererek en kısa sürede ayağa kaldıracağız" dedi.
Yeni Rehberlik ve Etüt Merkezi
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Halk Eğitim Merkezine ait ek binanın teras katında kurulan Rehberlik ve Etüt Merkezinin açılışına katıldı.
Köyden şehre ders çalışmaya geliyorlar
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, ‘Ardahan’da Eğitimde Niteliğin Arttırılması Eylem Planı’ çerçevesinde hayata geçirilen ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ projesi kapsamında Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulunda sınavlara hazırlık kursları gören öğrencilerle buluştu.
26 bin konut mayıs ayında teslim edilecek
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "26 bin TOKİ konutumuzun inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Mayıs ayı sonuna kadar 26 bin konutun tamamını hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.
Gençlerin cumartesi dersine girdi
Van Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, ‘Etüt Van Projesi’ ile hafta sonu eğitimlerine devam eden gençlerin dersine girerek, “Destek bizden çalışmak sizden” dedi.
Nusaybin’deki yatırımları inceledi
Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, yatırımlar hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda beraberindeki heyet ile birlikte Nusaybin ilçesini ziyaret ederek yapılan, yapılması planlanan ve devam eden projeleri/yatırımları yerinde inceleyip ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.
Malatya’nın Yeni Camisi yeniden ayağa kalkacak
6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar alan Malatya’nın tarihi camilerinden, Malatya’nın simgesi Yeni Camiinin Yapım Protokolü, Malatya Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan arasında imzalandı.
“Kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz”
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası Batman’da hayat geçirilecek yeni yapı ruhsatı detaylarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Öğrencilerle tahtada problem çözdü
Van Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya, Çatak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınıflara girerek, öğrencilerle tahtada soru çözdü.
Öğrencilerle soru çözümü yaptı
Van Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya, Etüt Van Projesi kapsamında düzenlenen yetiştirme kurslarını ziyaret ederek, öğrencilerle soru çözümü yaptı.
“Hiç kimse dışarda kalmayacak”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Malatyalı hemşehrilerimiz şunu bilsinler, burada işimizi tamamlamadan, konutuyla, işiyle, tarımıyla, kamu binalarıyla dört dörtlük yapmadan bizim buradan çıkmamız, deprem bölgelerinden çıkmamız mümkün değildir." dedi.
Kamu yatırımları artan bir hızla devam ediyor
Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında düzenlenen 2022 Yılı 2. İl Ekonomi Toplantısı’nda, ilin ekonomik durumu ve potansiyeli ile üretim ve istihdam konuları değerlendirilerek, Muğla ekonomisinin daha da gelişmesi için gerçekleştirilecek çalışmalar görüşüldü.