Arama
Arama Sonuçları
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
"Sıfır Atık, örnek bir proje"
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Sorun ve talepleri yerinde dinledi
Mardin Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, Çetinler Mahallesi'ni ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Şahin, onların talep ve sorunlarını yerinde dinledi.
Şehit Kaymakam Safitürk anısına yamaç paraşütü yarışması
Mardin’in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016’da terör örgütü PKK tarafından makamına bırakılan bombayla şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına, yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlendi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Önce bayramı kutladı, sonra uyarı yaptı
Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Hankendi Jandarma Karakolu'nu ziyaret ederek, jandarmaların bayramını kutladı. Yol denetimlerine de katılan Vali Toraman, "Hız limitlerine uyalım. Emniyet kemerimizi takmayı ihmal etmeyelim" dedi.
Valilik ve Büyükşehir iftarına Derikli vatandaşlardan yoğun ilgi
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı İlçe İftar Programları kapsamında Derik İlçesi Spor Salonunda düzenlenen İftar Programına vatandaşlar büyük bir katılım gösterdi.
"Sevginin dili evrenseldir"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, özel öğrencilerle bir araya geldi. Vali Kumbuzoğlu, "Talip olduğumuz şeyi esirgemediler. Sevginin dili evrenseldir. İyi ki varlar" dedi.
Sait Muhammed Bilgin
Eskil Kaymakamı
2024 yılının ilk protokolü sağlık alanı için atıldı
Antalya yeni bir sağlık merkezine daha kavuşuyor. Gebizli ailesi tarafından yaptırılan Muratpaşa ilçesinde hizmet verecek olan Dudu–Mehmet Gebizli Aile Sağlığı Merkezi ve Dudu–Mehmet Gebizli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği için protokol imzalandı.
"Devletin defterine adımız resmi olarak karalandı"
108. dönem kaymakam adaylarından Düzce Yığılca Kaymakam Vekili Hüseyin Demirkol, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile asaleten atandı.
Çocuk gelişimine izcilik çözümü
Antalya İl Çocuk Koordinasyon Kurulu 2023 Yılı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti.
Kuzey Irak'taki üs bölgesine saldırı: 9 asker şehit
Terör örgütü PKK, Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı. Sızma girişimi sırasında çıkan çatışmalarda 9 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit oldu. Çatışmalarda 4 personel de yaralandı.
Çocukların çevre bilinci artırılacak
Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında "Bolu İli Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi" protokolü imzalandı. Proje ile okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine çevre bilicinin verilmesi amaçlanıyor.
"Devletimiz polisiyle askeriyle güçlü"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve bir üst rütbeye terfi eden emniyet mensupları için düzenlenen rütbe terfi törenine katıldı.
Doğrudan demokrasiye dijital dönüş
Hukukçu Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, doğrudan demokrasiye dijital bir dönüş yapılacağını kaydetti. Bunun yerel yönetimlerden başlayacağına işaret eden Altıparmak, vatandaşın belediye kararlarına katılımının kolaylaşacağını belirtti.
“İnsan hakkı kul hakkıdır”
Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, kaymakamlığın koordinesinde meslek yüksekokulu ve lise öğrencilerini bilgilendirmek için düzenlenen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinliklerine katılarak, “İnsan hakkı kul hakkıdır” dedi.
Birlikte türkü söylediler
Özel birey Eyüp Sarsılmaz, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'yı makamında ziyaret etti. Bağlamasını çalan ve türkü söyleyen Sarsılmaz'a Vali Kızılkaya da eşlik etti.
"Nefes alınabilecek yemyeşil bir alan"
Zafer Millet Bahçesi'nin açılışında konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Spor ve kültür-sanat etkinliklerinin yapılabileceği, şehrin karmaşasından uzaklaşıp nefes alınabilecek, yemyeşil bir alan. Hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.
Çifte protokol
Antalya Valiliği’nde, Kepez ilçesine inşa edilecek Kepez Teslime – Hüseyin Acar Aile Sağlığı Merkezi ve Kepez Bedreddin Ari Sağlık Hayat Yaşam Merkezi için protokol imzalandı.
"Bir araya gelince işler çözülüyor"
Enez ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla 2. kez aylık toplantıda bir araya gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bir önceki toplantıda aldığımız kararların yüzde 90’ından fazlası gerçekleşmiş. Gördüğünüz gibi bir araya geldikten sonra işlerin yüzde 90’ı kendiliğinden çözülüyor" dedi.
Şehit kaymakamımızı rahmetle anıyoruz
Vatanı, milleti ve bayrağı için aşkla hizmet ederken görevi başında şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü, şehadetinin 7. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Unutmadık unutturmayacağız. Ruhu şâd, mekânı cennet, makamı âlî olsun…
Şehit kaymakam anısına satranç turnuvası
Mardin’in Derik ilçesinde 2016'da makamına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına satranç turnuvası düzenlendi.
Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı
Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da İsrail’in saldırıları ile şehit olan Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Vali Masatlı, İskenderun Kaymakamı Demiryürek ve vali yardımcıları vatandaşlarla birlikte saf tuttu.
Hayat bilgisi dersine girdi
Haftanın ilk gününe okul ziyareti ile başlayan, bayrak töreninde İstiklal Marşı heyecanını öğrencilerle birlikte yaşayan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, zille birlikte sınıflara çıkarak Hayat Bilgisi dersinde öğrencilerle sohbet etti.
“Hakkaniyet ve dürüstlük ilkesinden ayrılmayacağım”
Ankara Evren Kaymakamı olarak görevine başlayan 111. dönem kaymakam adaylarından Bekir Kınacı, “Hakkaniyet ve dürüstlük ilkelerinden ayrılmadan, kamu hizmetlerinin tüm vatandaşlarımıza etkin ve adil bir biçimde sunulması gayreti içinde olacağım” dedi.
Muhtara son görev
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, vefat eden Yapılcan Köyü Muhtarı Ramazan Yapılcan’ın cenaze namazına katılarak, muhtara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
“Çözülmeyecek sorun veya sıkıntımız yok”
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, 17 Ağustos’ta göreve başlamasının ardından başlattığı ilçe ziyaretleri kapsamında son olarak Torul ilçesinde incelemelerde bulundu. Daha önce Kelkit, Köse, Kürtün, Şiran ilçelerini ziyaret eden Vali Tanrısever, ilçe ziyaretlerini Torul ile tamamladı.