Arama
Arama Sonuçları
Vali Çiçek: Gözaltına alma işlemleri devam ediyor
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 30 Haziran'da kentte meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı. Vali Çiçek, "Olaylara karışanlarla ilgili olarak gözaltına alma işlemleri devam etmektedir. Video inceleme ve şüpheli tespit çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir" dedi.
Vali Gökmen Çiçek, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle kentte olaylar çıktı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye giden Vali Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bir evin balkonuna çıkan Vali Çiçek, "Allah rızası için herkes evlerine gitsin. Arkadaşlar ben şimdi aşağı iniyorum, aranıza geleceğim ve sohbet edeceğiz. Ben sizleri anladım" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Bizim devletimiz 'Erenler nefesidir' Fitneye geçit vermez"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bizim devletimiz Yunus Emre’nin deyişiyle 'Erenler nefesidir.' Fitneye geçit vermez. Bu anlayışla 4 Haziran 2023-3 Haziran 2024 tarihleri arasında Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımıza bağlı birimlerimiz tarafından: BTÖ’ye (Bölücü Terör Örgütü) yönelik 31 bin 994 operasyon yapıldı" dedi.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
"En büyük arzumuz, şiddetin gündemimizden çıkması"
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Hacıbektaşoğlu, "En büyük arzumuz, kadına yönelik şiddetin toplum olarak gündemimizden tamamen çıkması" dedi.
"Çiftçilerimizin gelirini artırmayı hedefliyoruz"
Ceviz ve dut fidanı dağıtım törenine katılan Bingöl Valisi Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Toplam 1100 üreticiye dağıtım yapıldı. Çiftçilerimizin gelirini artırmayı ve tarım sektörünü güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Van ve Bitlis’te gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 15 gün süreyle yasaklandı
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde 3 Nisan'dan geçerli, 17 Nisan da dahil olmak üzere 15 gün süreyle Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı belirtildi.
"İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başkanlığında İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Çiçek, "İntiharın önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olması nedeniyle yapılacak çalışmalar önem arz etmektedir" dedi.
"İmam toplumda her işte önder ve rehberdir"
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, ilçede görev yapan din görevlileri ile toplantı yaptı. Kaymakam Özçelik, "Din görevlilerinin vazifesi sadece namaz vakitleri ile sınırlı değildir. Din görevlilerimizin her zaman toplumu aydınlatma gibi bir vazifeleri vardır. İmam toplumda her işte önder ve rehberdir" dedi.
"Bu kovanlar Made in Batman"
Geleneksel Kara Kovan dağıtım törenine katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Dağıtmış olduğumuz kovanlar özellikli kovanlardır. Çünkü kelimenin tam anlamıyla Made in Batman. Burada üretildi, burada tasarlandı" dedi.
"Arıcılara desteğimizi esirgemememiz gerekiyor"
Batman Valisi Ekrem Canalp, 524 çiftçiye 4 bin adet polen tuzaklı fenni kovanı dağıtıldığını belirterek, "Arıcılıkla uğraşan üreticilerimize desteğimizi esirgemememiz gerekiyor" dedi.
Balıkesir’de kadın gazeteciye şiddet!
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı, Gazete Merhaba Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Semra Aman Akyürek, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı’nın ekibindeki kişiler tarafından uğradığı fiziki saldırı sonucu yaralandı. TİMBİR’den yapılan açıklamada saldırı olayı kınanırken, “Ülkemizin yerel seçimlere gittiği bir dönemde siyaseti zorbalıkla yapmaya kalkan zihniyet artık el birliğiyle siyaset sahnesinden uzaklaştırılmalıdır” denildi.
Mülkî çaldı, Âşık Feymani söyledi: Ahu gözlüm tut elimden
Sakarya Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Samsun İlkadım Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği Cemal Safi Şiir Yarışması’nda ‘Körün Fil Tarifi’ şiiri ile üçüncü oldu.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
Valiler, metamfetamin’le mücadeleyi konuştu
10 ilin valisi ve ilgili vali yardımcıları video konferans aracılığıyla metamfetamin ile mücadeleyi konuştu. Valiler, çocukları her türlü uyuşturucu maddeden uzak tutmak için gerekli çalışmaların titizlikle yürütüleceği mesajı verdi.
Öğretmenlerin talep ve önerilerini dinledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlerle bir araya geldi. Eğitim Çalışanları Başarı Belgesi Kriterleri hakkında bilgi veren Özarslan, öğretmenlerin istek, görüş, öneri ve projelerini de dinledi.
18 bin kadına KADES tanıtıldı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı yapıldı. Vali Pehlivan, bilgilendirme çalışmaları kapsamında 18 bin 818 kadına, KADES uygulamasının tanıtıldığını belirtti.
Vali Özkan, kaymakamları dinledi
Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığında Kaymakamlar Toplantısı düzenlendi. Vali Özkan, kaymakamlardan ilçelerin genel durumu, güvenlik hizmetleri, yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı.
"Kadına yönelik şiddete sıfır toleransla çalışıyoruz"
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2024 Yılı 1’inci toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Aktaş, "Tüm kurumlarımız, kadına yönelik şiddete sıfır toleransla çalışıyor" dedi.
Türkiye'nin ikinci Çocuk Adalet Merkezi Bursa'da açıldı
Türkiye'nin ikinci Çocuk Adalet Merkezi Bursa'da açıldı. Açılışta konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "Çocuklarımızın adli süreçlerde yararlarının gözetilmesi ve korunmasının sağlanması amacıyla hizmete giren Bursa Çocuk Adalet Merkezi şehrimize hayırlı olsun" dedi.
Hakkari'nin sağlık haritası masaya yatırıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Çelik, kentte yürütülen sağlık hizmetleri, personel sayısı ve projeler hakkında toplantı yaptı.
“Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı düzenlenen Kahramanlar-35 operasyonlarında bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
“Tüm kurumlar birlikte hareket etmeli”
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl İdare Şube Başkanları toplantısına başkanlık yaptı. Vali Ünsal, "Bizler, devletimiz nezdinde vatandaşlarımıza hizmet etmekle sorumlu kişileriz” dedi.
Karaman için 2 toplantı birden
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim başkanlığında "Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler” ve “IRAP Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.
“Şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz sürecek”
Bakanlığının son 180 günlük çalışmalarını basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerini belirterek, “Bu şehir eşkıyalarının tamamını adalete teslim etmekte kararlıyız” dedi.
Kış hazırlığı yapan teröristlere ağır darbe
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen ''Kahramanlar-30'' operasyonunda 63 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
Vali Pehlivan: Şiddete sıfır tolerans
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede, 'Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Temel, nihai ve en ideal hedef, şiddetin sıfırlanmasıdır" dedi.