Arama
Arama Sonuçları
Tunceli'de MotoFest heyecanı başladı
Tunceli Motofest heyecanına ortak olan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Tunceli Motofest 1. günü çok keyifliydi" diyerek bugün festivalin 2. günü olduğunu belirterek, herkesi davet etti.
Gölpark Fest, 5 Temmuz'da başlıyor
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gölpark Fest hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, "Gölpark Fest, 5-6-7 Temmuz’da Pelitözü’nde yapılacak" dedi.
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
"Bilecik, GölparkFest’e hazırlanıyor"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek GölparkFest için devam eden çalışmaları inceledi. Vali Aygöl, "Bilecik, GölparkFest’e hazırlanıyor. Birbirinden farklı yüzlerce etkinlik yapılacak" dedi.
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı"
Giresun Bilim Fuarları Festivali'nin açılışına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, çeşitli yarışmalarda dereceler elde eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerin elde ettiği başarıları gurur verici, göğsümüz kabardı" dedi.
90 bin kişi inci kefallerinin göçünü izledi
11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Van'ın Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, festivale 90 bin kişinin katılım sağladığını belirterek, "Suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçünü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi.
Kayseri'de festival coşkusu başladı
Kayseri'nin İncesu ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Geleneksel İncesu Kamp ve Karavan Festivali başladı. Festivale Vali Gökmen Çiçek de katıldı.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Edirne'ye film platosu kurulacak
9. Gezici Balkan Panorama Film Festivali'nin açılışında konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'ye film platosu kurulacağını ifade etti.
Bodrum semaları uçurtmalarla renklendi
Muğla Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve eşi Yasemin Çit, 18. Uluslararası Uçurtma Festivali’ne katıldı. Uçurtma uçuran Kaymakam Çit ve eşi Yasemin Çit, eğlenceye ortak oldu.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
"Bu tür etkinliklerin anlamı çok büyük"
6. Lale Festivali'ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür" dedi.
Festivalde 7 ton mesir macunu halka saçıldı
484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Geleneksel Kortej Yürüyüşü yapıldı. Vali Enver Ünlü'nün de katıldığı programda 7 ton mesir macunu halka saçıldı.
Saçılacak 7 ton mesirin duasına ‘amin’ dediler
Manisa Valisi Enver Ünlü, 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 28 Nisan Pazar günü saçılacak 7 ton mesir macununun duasına ‘amin’ dedi.
5 asırlık gelenek 4 yıllık aranın adından yeniden…
Manisa Valisi Enver Ünlü, pandemi ve geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.
16 şehre yayılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’dan başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
Türkiye’nin en büyük ve en zorlu parkuru Enduro Ekstrem Park hazır
Türkiye'nin en büyük Enduro Parkı’nın yapıldığı Bilecik, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'na ilk kez ev sahipliği yapacak.
İskilip’in projesine Japonya desteği
Çorum İskilip Kaymakamlığı Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş Akbulut tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yazılan ve Japonya Büyükelçiliğine sunulan, 1.856.000,00 TL bütçeli “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” onaylandı.
‘Gastro Kemer’ yarışması ile yöresel lezzetler gün yüzüne çıkacak
Antalya Kemer’de yöresel lezzetler ve bölgenin gastronomi zenginliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla Kaymakam Ahmet Solmaz'ın öncülüğünde Gastro Kemer Yarışması düzenlenecek.
Van Kültür Yolu Festivali’ne hazırlanıyor
29 Haziran-9 Temmuz 2024 tarihleri arasında Van'da yapılacak olan 'Kültür Yolu Festivali'nin hazırlık toplantısı Vali Ozan Balcı başkanlığında yapıldı.
Sivas'ta ilk kez film festivali düzenleniyor
Cumhuriyet Üniversitesi’nin 50. Yılı çerçevesinde Sivas Uluslararası Film Festivali’nin ilki gerçekleştirilecek. Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas’ta sinema alanında ilk kez bir festivalin düzenlenmesi şüphesiz sevindirici bir gelişme" dedi.
Vali Gül, vatandaşlara hamsi dağıttı
Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Hamsi Festivali’ne katılan İstanbul Valisi Davut Gül, vatandaşlara hamsi ikram etti. Festivalde 5 ton hamsi dağıtıldı.
Keşkek taşında buğday ezdi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Datça Badem Çiçeği Festivali’nde keşkek dövdü. Keşkek taşında buğday ezen Vali Akbıyık, “Muğla’nın değerleri saymakla bitmez. Şu anda 29 coğrafi işaretimiz var” dedi.
Cizre’de hamsi festivali
Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşların yoğun katılımı ile hamsi festivali düzenlendi. Cizrelilere 1 ton hamsi ikram eden Kaymakam Nazlı Demir, “İlkler bizim işimiz” dedi.
Hakkari’de Kar Festivali heyecanı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik beraberindeki heyet ile birlikte; Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi ve Vakıfbank katkılarıyla düzenlenen Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi’nin 5’inci Kar Festivali Açılış Törenine ev sahipliği yaptı.
Çambaşı Yaylası'nda Kış Festivali başladı
Ordu'nun Kabadüz ilçesinde 19. Çambaşı Kış Festivali başladı. 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda düzenlenen festivale Vali Muammer Erol da katıldı.
"Teknoloji üreten Türkiye hedefi"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, TEKNOFEST 2024'e katılacak öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyen Vali Şimşek, "Yüzüncü yılında teknoloji üreten Türkiye hedefiyle" vurgusu yaptı.
Manisa için turizm master planı hazırlanacak
Manisa Valisi Enver Ünlü, gazetecilerle bir araya geldi. İlde yapılan çalışmaları anlatan Vali Ünlü, Turizm Master Planı hazırlayacaklarını ve Turizm Alt Yapı Birliği kuracaklarını söyledi. Ünlü, “Spil Dağına olan ilgiyi artırmayı hedefliyoruz” dedi.