Arama
Arama Sonuçları
Sınırın en uç noktasından teşekkür
Hakkari Valisi Ali Çelik, İran-Irak-Türkiye sınırlarının kesiştiği en uç noktada yer alan Fidan Tepe Askeri Üs Bölgesi’ni ziyaret etti. Vali Çelik, sınır güvenliğini sağlayan kahraman Mehmetçiğe teşekkür etti.
300 bin fidan toprakla buluşacak
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Aslandağı Vilayet Ormanı bölgesinde farklı alanlarda 300 bin adet fidanın toprakla buluşacağı toplamda bin dekarlık alanın kazı ve teraslama çalışmalarını yerinde inceledi.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
23 vali katıldı: Ankara'dan Antalya'ya yangın tatbikatı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde 23 il valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.
Küçük Hazal’ın hayalini gerçekleştirdi
Ankara Altındağ’dan Nevşehir Valiliği’ne CİMER üzerinden başvuru yaparak Kapadokya Bölgesini gezmek istediğini belirten 12 yaşındaki Hazal Ünal’ın hayalini Vali Ali Fidan gerçekleştirdi.
3 gün önce toprağa verilen şehidin baba ocağına ziyaret
Nevşehir Valisi Ali Fidan, eşi Prof. Dr. Fatma Fidan ile birlikte, Pençe Kilit Harekât Bölgesi’nde şehit olan ve 3 gün önce toprağa verilen Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş’ın Boğaz köyündeki baba ocağını ziyaret etti.
Ağrı çiftçisine 28 bin 800 meyve fidanı desteği
Ağrı Valisi Mustafa Koç ve il protokolünün katılımıyla, tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak, üretim yelpazesini ve meyveciliği yaygınlaştırmak için 240 çiftçiye 28 bin 800 adet meyve fidanı dağıtıldı.
"Eğitim yatırımları, ekonomik yatırımların çok ötesinde"
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, TİHCAD tarafından Ballı Köyü İlkokul ve Ortaokulu için güzel bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirildiğini belirterek, eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekti.
3 milyon fidan Van’ın bereketli topraklarıyla buluşacak
Van Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü içerisindeki fidanlıkta incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Balcı, Van’da fidancılık adına çok güzel işler yapıldığını ifade etti.
Karakol bahçesine hatıra fidanı dikti
İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Dil Eğitimi ve Yurt Dışı Dil Stajı programlarına katılmak üzere Balıkesir Gömeç’ten ayrılacak olan Kaymakam Mehmet Şirin Altay onuruna ilçemizdeki kurum amirleri tarafından veda yemeği düzenlendi.
"Ağaç yetiştirmek en güzel miras"
Bingöl Fidanlığını ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, fidanları yetiştiren Kurudere köyü kadınları ile sohbet etti. Vali Usta, "Ağaç yetiştirmek ve yeşil alan yaratmak geleceğimize bırakacağımız en güzel miras" dedi.
Şehitler adına 485 fidan toprakla buluşturuldu
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Orman Bölge Müdürlüğü ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi iş birliğinde düzenlenen Şehitler Ormanı Fidan Dikim etkinliğine katıldı.
2 bin badem fidanı daha toprakla buluştu
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda Kaymakam Yunus Ataman, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla Organize Sanayi Bölgesi ağaçlandırma alanına 2000 adet badem fidanı dikimi gerçekleştirildi.
125 bin Siirt Fıstığı fidanı toprakla buluşacak
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 milyon lira değerindeki 125 bin adet Siirt Fıstığı fidanını toprakla buluşturmak üzere düzenlenen Fıstık Fidanı dağıtım törenine katıldı.
"Çiftçilerimizin gelirini artırmayı hedefliyoruz"
Ceviz ve dut fidanı dağıtım törenine katılan Bingöl Valisi Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Toplam 1100 üreticiye dağıtım yapıldı. Çiftçilerimizin gelirini artırmayı ve tarım sektörünü güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
"Seni bu ülkenin yetiştirdiğini asla unutma"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) kabul alan İrem Gülce Yazgan'ı tebrik etti. Vali Aslan, "Çok güzel bir okula eğitim için gidiyorsun, hayatın başarılarla dolu olsun ama seni bu ülkenin yetiştirdiğini asla unutma" dedi.
Edirne’deki sera alanı 200 dönüme çıkarılacak
Edirne il merkezinde 24, Keşan ilçesinde 16 adet olan 256m2’lik 40 adet seranın kurulumu tamamlandı.
"Orman teşkilatı göğsümüzü kabartıyor"
Fidan dikim etkinliğine katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Orman teşkilatı, son 20 yılda Cumhuriyet tarihindeki en fazla ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Bu gerçekten göğüs kabartıcı" dedi.
Anaokulu öğrencileriyle fidan dikti
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Önce fidan dikti, sonra can suyu döktü
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, öğrencilerle birlikte fidan dikti. Önce fidanları toprakla buluşturan Seyhan, daha sonra fidanlara can suyu döktü.
Seyahatseverlere Kapadokya'yı gezdirdi
Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya'yı ziyarete gelen edebiyat ve seyahatseverlerle buluştu. Vali Fidan, bölge hakkında bilgiler verdi.
Fidanlar Van’ın bereketli topraklarıyla buluşuyor
Van Valiliği koordinesinde yürütülen fidancılık projesi kapsamında, bugün vatandaşlara ücretsiz 49 bini kiraz, 6 bini vişne olmak üzere 55 bin meyve fidanı daha dağıtıldı.
Orman şehitlerinin ismi hatıra ormanında yaşayacak
Kütahya'nın Yenice köyünde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla, şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu.
Diplomasinin kalbi Antalya'da barış ve huzur için atıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri Bakanlığı’nca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu başladı. Dünya liderlerini Antalya’da bir araya getiren zirvenin bu yılki ana teması "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlendi.
Vatandaşlara 7 bin 500 fidan dağıtıldı
Balıkesir Susurluk Kaymakamlığı tarafından vatandaşlara 7 bin 500 fidan dağıtıldı. Dağıtım törenine katılan Kaymakam Muammer Köken, "Yeni ürünlerle vatandaşlarımızı tanıştırmak istiyoruz" dedi.
Nevşehirli hayırsever şehrine cami yaptıracak
Nevşehirli hayırsever İş İnsanı Zafer Çetinel ve ailesi tarafından Nevşehir Cevher Dudayev Mahallesine yaptırılacak olan caminin protokolü imzalandı.
İlçenin girişine dut ağacı ekti
Konya Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Sağır, erozyonun önlenmesi için öğrencilerle birlikte ilçenin girişine dut ağacı ekti.
Boş arazilere ceviz ve Siirt fıstığı dikilecek
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Batman İl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çiftçilere dağıtılmak üzere verilen ağaç fidanlarını inceledi.
Vefat eden 1010 kişi için 1010 fidan
Osmaniye'de 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden 1010 vatandaşın anısına 1010 fidan dikildi. İlk fidanı diken Vali Erdinç Yılmaz, depremde vefat eden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.