Arama
Arama Sonuçları
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Hedef; sebze üretimini geliştirmek
Fide dağıtım programına katılan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, TAKEP projesiyle kentteki sebze üretiminin geliştirmesinin hedeflendiğini belirtti.
"Kadınlarımız yeter ki üretsinler"
Çilek Fidesi dağıtım programına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Kadınlarımız yeter ki üretsinler, biz her zaman onlara destek vermeye devam edeceğiz" dedi. Vali Öksüz daha sonra da üreticilerle çilek ekti.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
Jalapeno biberinin adı ‘Kaymakam biberi’ oldu
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken’in ilçede alternatif ürün olarak projelendirdiği, tanıtım ve deneme amaçlı Buzağılık Köyü’ne ücretsiz fidesini verdiği Jalapeno biberine köylüler ‘Kaymakam biberi’ adını verdi.
Çocuklara çam ve ceviz fidesi dağıttı
Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerine katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, çocuklara çam ve ceviz fidesi dağıttı.
İlk fideler toprakla buluştu
Sivas Belediyesi tarafından Katı Atık Depolama Sahasında yapımı tamamlanan Cam Serada ilk domates fideleri toprakla buluştu.
Hayır duasını aldı
Sinop Ayancık Kaymakamı Recep Hasar, Aşağıköy'de ikamet eden yaşlı vatandaşlardan 94 yaşındaki Emine Çetin’i evinde ziyaret ederek, hayır duasını aldı.
“Kapadokya’dan Hoş Koku ve Sağlık Yayılıyor”
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “Kapadokya’dan Hoş Koku ve Sağlık Yayılıyor” Projesi kapsamında oluşturulan ve 150 bin lavanta fidesinin toprakla buluştuğu bahçede incelemelerde bulundu.
150 bin ton karpuzun hasat zamanı
Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan ve özellikleriyle dünyaya nam salmış Diyarbakır karpuzunun ilk hasadı Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla yapıldı.
Çocuklarla tohum ekti, uçurtma uçurdu
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve Tutak Kaymakamı Enis Aslantatar, Dağlıca Köyü İlkokulunu ziyaret ederek, "Topraklar Tohum ile Hikayeler Sizlerle Buluşuyor" etkinliğine katıldı.
Pansiyonda kalan öğrencilere doğum günü sürprizi
Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç ile birlikte Aşağı Çaldıran Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan ve Mayıs ayında doğan öğrencilere doğum günü sürprizi yaptı.
15 bin fideyi vatandaşla buluşturdu
Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, tarıma ve üreticiye destek olmak amacıyla 15 bin sebze fidesini ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı.
“Bu kadar güzel çilek üretimi yapılan yer görmedim”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ilçesinde “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında destek verilen işletmelere ziyarette bulundu.
Çiftçilerle çilek fidesi dikti
Isparta Sütçüler Kaymakamı ve Aksu Kaymakam Vekili Kerem Yüce, Koçular Köyü’nde çiftçilerle birlikte çilek fidesi dikti.
Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünün korunması için desteğe devam
Diyarbakır Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım. Tohum, gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Üreticilere 220 bin domates, patlıcan ve biber fidesi
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında %75’i Tarım ve Orman Bakanlığı hibesiyle temin edilen domates, patlıcan ve biber fideleri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla üreticilere dağıtıldı.
Seralarda inceleme
Karabük Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz, 'İyi Tarım Uygulamaları ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' projesi kapsamında kurulan seralarda incelemelerde bulundu.
Yeni Valilik bahçesini meyve fidanlarıyla güzelleştirdi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinin bahçesine yörede yetişen meyvelerden olan incir, fındık, hurma ve mandalina fidanlarını bizzat dikti.
3 bin böğürtlen fidesi toprakla buluştu
İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Paşaköy Mahallesi’nde 3 bin böğürtlen fidesinin toprakla buluşturulduğu programda fide dikti.
Jeotermal serada domates fidesi dikti
Afyonkarahisar Sandıklı Kaymakamı Mehmet Sülün, topraksız tarımla domates yetiştirilen serada fide dikimine katıldı. Kaymakam Sülün, serada çalışan işçilere kolaylıklar diledi.
Cizre’de çilek üretimi denemesi
Şırnak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, ilçede ilki yapılan çilek bahçesinde ilk çilek fidelerini toprakla buluşturdu. Tepeönü köyünde oluşturulan 2 dönümlük bahçede ilk çilek yetiştiriciliği denemesi yapılacak.
Mazıdağı’nda kurulan çilek bahçesinin ilk fidelerini dikti
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mazıdağı’nın kırsal Yeşilköy Mahallesi’nde hibe destekle kurulan çilek bahçesinin ilk fidelerini toprakla buluşturdu.
Erciyes Dağı lavantayla renklenecek
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in talimatıyla Kayseri’nin denizi olarak bilinen Yamula Barajındaki Kuşçu Marina bölgesinin yeşillendirilmesi projesinin ardından Erciyes Dağına da Lavanta bitkisi dikimi gerçekleştirildi.
Dolu yağışı sera ve tarlalara zarar verdi
Antalya Serik Kaymakamı Cemal Şahin, dolu yağışından zarar gören sera ve tarlalarda incelemelerde bulunarak, üreticilerle bir araya geldi.
Diktiği fideler mayısta çilek verecek
Isparta Valisi Aydın Baruş çalışma ziyareti kapsamında eşi Nagihan Baruş’la birlikte Aksu ilçesinde doğal güzellikleri yerinde inceledi, çiftçiler ile bir araya gelerek bahçelere çilek fidesi dikti.
20 üreticiye daha çilek desteği verilecek
Muğla Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Çayboyu, Derebağ, Kurucuova ve Çatak mahallelerinde tarım arazilerini ve hayvan işletmelerini ziyaret etti.
İlk Jeotermal Seracılık ve Tarım Fuarı Simav’da açıldı
Kütahya’nın Simav ilçesinde bu yıl ilki düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk Jeotermal Seracılık ve Tarım Fuarı açıldı.
693 muhtara ‘faizsiz 1 milyon koyun desteğini’ anlattı
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 'Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var' projesi kapsamında 693 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek, projenin detaylarını ve faizsiz koyun desteğini anlattı.