Arama
Arama Sonuçları
Hasta yakınlarına çorba ikram etti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, olası afet durumlarında kullanmak üzere hazırlanan mobil mutfaktan ilk çorba ikramını Devlet Hastanesi bahçesinde hasta yakını vatandaşlara yaptı.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
"Trabzon’un yakalamış olduğu ivmeyi yukarılara taşımalıyız"
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Turizm Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Turizmin önemine dikkat çeken Vali Yıldırım, "Trabzon’un turizm konusunda yakalamış olduğu ivmeyi daha yukarılara taşıma adına kararlı bir şeklide çalışmalar yapılmaya devam edilmeli" dedi.
Antalya’nın kalbine sıkı denetim
Antalya’nın kalbi Kaleiçi’nde polis ve zabıtalardan oluşan Hanutla Mücadele ve Etiket Denetimi ekipleri turistleri ve vatandaşları canından bezdiren hanutçulara göz açtırmıyor.
Ulusal ve yerel marketlere Validen uyarı: Ciddi adım atmamız gerekiyor
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl’de hizmet veren ulusal ve yerel market zincir yetkilileriyle bir araya geldi.
Valilikten madde madde dolandırıcılık uyarısı
Rize Valiliği, son zamanlarda artan dolandırıcılık olayları ile ilgili yapılan uyarılara rağmen, halen dolandırıcıların kullandıkları çeşitli yöntemler sonucu vatandaşların mağdur olduğu belirtti. Valilik, “Meydana gelen olaylar ile ilgili adli süreçler yürütülmekte, fakat en önemli hususun, vatandaşlarımızın bilinçli davranması sonucu olayların olmasının önlenmesi olduğu unutulmamalıdır” dedi.
"Fiyat aykırılıklarını 175'e bildirin"
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'nın talimatları doğrultusunda kent genelinde fiyat etiketleri, haksız fiyat artışı, gramaj ve fiyat listelerine yönelik denetim yapıldı. Vali Kızılkaya, "Gördüğümüz fiyat aykırılıklarını 175'e bildirin" dedi.
Batman'da ulaşıma zam yok
Batman Belediyesi, enflasyon, asgari ücret ve yakıt zamlarına rağmen ulaşıma bu sene de zam yapmadı. Vali Yardımcısı ve Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Vekili Şükrü Alperen Göktaş, "Kim ne derse desin.. Yapmadık yapmıyoruz" dedi.
Taşkınlıklara asla müsaade edilmeyecek
İstanbul Valisi Davut Gül, yeni yıl için alınan yılbaşı tedbirlerine ilişkin basın mensuplarına İstanbul Valiliği’nde açıklamalarda bulundu. İstanbul’un 2024 yılına alınan yılbaşı tedbirleri ile hazır olduğunu belirten Vali Davut Gül, “Sebebi ne olursa olsun; taşkınlık yapan, gürültü yapan, trafiği tehlikeye düşüren kişilere asla müsaade edilmeyecek” dedi.
Hakkari'nin sağlık haritası masaya yatırıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Çelik, kentte yürütülen sağlık hizmetleri, personel sayısı ve projeler hakkında toplantı yaptı.
Semt pazarında alışveriş yaptı
Konya'nın Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, semt pazarını ziyaret etti. Pazarda alışveriş yapan Kaymakam Öztürk, esnafla da sohbet etti.
Denizcilik Bakanlığı kurulmasını istedi
TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili inceleme çalışmasını Trabzon'da tamamladı. Komisyon üyeleriyle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Bu çalışmalar inşallah problemlerin çözülmesine imkân sağlar. Vekillerimizin 'Denizcilik Bakanlığı' kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum" dedi.
"İstanbul'da en olmaması gereken senaryoyu yaşıyoruz"
Değerlendirme toplantısında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'daki ortak sorunun sahipsiz sokak hayvanları olduğunu belirterek, "Sokak hayvanları konusundaki en olmaması gereken senaryoyu yaşıyoruz. Kısırlaştırma en kesin çözüm" dedi.
Restore edilen asırlık köprüde inceleme
Nevşehir Valisi Ali Fidan, Avanos ilçesinde bulunan ve restore edilen 123 yıllık tarihi taş köprü çalışmalarını inceledi.
DASK'ta yeni tarifeye dikkat…
Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, Star Gazetesi’ndeki köşe yazısında depremlerin ardından ilk olarak karşılaşılan ceza hukuku uygulamalarının ardından şimdi de vatandaşların hakları ile kurumların ödevlerini içeren tazminat meselesini kaleme aldı.
Göçü önlemek için verilen destek 400 bin TL oldu
Erzurum'da köyden kente göçün önlenmesi amacıyla hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilen işletme kredisi desteği 400 bin TL’ye çıkarıldı.
Et ürünlerinde Kars markası oluşturulacak
Kars’ta küçükbaş hayvan varlığını 650 binden 750 bine çıkarmak istediklerini belirten Vali Ziya Polat, “Kars etinin, Kars kavurması, Kars sucuğu gibi markaya dönüşmesi yolunda desteklerimiz olacak” dedi.
Fındık alımı dualarla başladı
Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) Ordu'da yeni sezon fındık alımına bugün itibariyle başlandı. TMO’nun fındık alımına başlaması nedeniyle Turnasuyu TMO fındık alım merkezini ziyaret eden Vali Muammer Erol, TMO’nun fındık alım çalışmalarını yerinde inceledi ve fındık alım sezonunun üreticilere hayırlı olması dileğinde bulundu.
125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 125 cc'nin altındaki motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabileceğini açıklayarak, “Ayrı bir motor ehliyeti almaya da gerek kalmamış olacak" dedi.
Pazar esnafının nabzını tuttu
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Pazartesi pazarında incelemelerde bulunarak, pazar esnafının ve vatandaşların nabzını tuttu.
Vergi memurluğundan kaymakamlığa
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nda Vergi Uzmanı olarak görev yapan Kastamonu Çatalzeytinli İbrahim Cesur, 111. dönem kaymakamlık sınavını ve mülakatını başarıyla geçerek kaymakam adayı oldu.
Çiftçilere yüzde 50 hibeli 3 bin ton yem
Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü ortaklığında, yaşanan kuraklık nedeniyle artan yem maliyetlerine karşı hayvan üreticilerini korumak amacıyla yüzde 50 hibe ile 3 bin ton süt yemi dağıttı.
Valiliklere nakliye genelgesi
İçişleri Bakanlığı, afetzedelerin taşınmasında fahiş fiyatı engellemek için oda temsilcileri ve sektör paydaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucu nakliye firmalarının taşıma ücretlerini belirledi.
Depremzedelere moral verdi
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, okul, cami ve çadırlarda misafir olan depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Kapalı fırın ve marketlere yaptırım
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Halkımızın ihtiyaçlarını gidermek ve mağduriyet oluşturmamak adına tüm tedbirlerimizi seferber ettik. Özellikle alınan tedbirlere uymayan fırınlar ve gıda satışı yapan (Market) işletmelerle ilgili her türlü yaptırımları yapacağız” dedi.
Sivas’ın parlayan Yıldız’ında kayak sezonu başladı
Hizmet vermeye başladığı ilk günden itibaren adından sıkça söz ettirmeyi başaran, yurtiçinden ve yurt dışından da büyük ilgi gören Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinde yeni sezon heyecanı yaşanıyor.
Hassa’da ilk safran hasadı
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, Aktepe Mahallesi'nde yetiştirilen aromatik bitki olan safran hasadına katıldı.
Urfa’da dünyanın en büyük güneş enerjisi tarlaları kurulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği dünyanın en büyük güneş tarlası Şanlıurfa'nın Karacadağ bölgesine kurulacak. Hazırlık çalışmaları 6 aydır devam eden Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesi (GES) projesi ile 2 Atatürk Barajı’nın üretebileceği enerji elde edilecek.
Aksaray'da okul kantinlerindeki fiyatlar sabitlendi
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, kent merkezindeki okullarda kantin işletmecileriyle bir araya geldi. Aydoğdu, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, bazı dönemlerde herkesin fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.