Arama
Arama Sonuçları
Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi
Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi.
Şenlikte birlik ve beraberlik mesajları verdi
Akyayla köyünde düzenlenen köy şenliğine katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
"Köy evlerimiz muhteşem bir mimarı ile inşa edildi"
Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan ve yerleşime açılan köy evlerinde vatandaşları ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Geleneksel köy yaşamına uygun muhteşem bir mimarı ile inşa edilen köy evlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.
Menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasat başladı
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasadın başladığını belirterek, "Bu yıl yaklaşık 7 bin civarında menengiç ağacına 21 bin göz aşılama yapıldı. Ciddi bir Antep fıstığı üretim kapasitesine ulaştık" dedi.
Vali Toraman, Başpehlivanı tebrik etti
290. Geleneksel Tarihi Çardak Yağlı Güreşlerini izleyen Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, müsabakaları kazanan Başpehlivan Feyzullah Aktürk'ü tebrik ederek, altın kemeri verdi.
"Depremden etkilenen her köyümüzü modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz"
Besni ilçesine bağlı Burunçayır köyünü ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Depremden etkilenen her bir köyümüzü devletimizin güçlü desteği ile modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz" dedi.
Çin Büyükelçisi, Rize çayına hayran kaldı
Rize'yi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sbaobin Liu, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi. Vali Baydaş, Büyükelçi Liu’ya Rize’de üretilen çeşitli çayları ikram etti. Büyükelçi Liu, tüm çay çeşitlerini çok beğendiğini belirterek, "Tadına baktığım bütün çaylara 100 puan verdim" dedi.
Üzümün anavatanında ilk kuru üzüm satışı yapıldı
Üzümün anavatanında 2024-2025 sezonunun ilk kuru üzüm satışının sembolik bir açık artırmayla gerçekleştirildiğini belirten Manisa Valisi Enver Ünlü, "Yeni sezon hayırlı, bol ve bereketli olsun" dedi.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
"Aksaray’ın paha biçilemeyen Taşpınar halısı"
El emeği, göz nuru Taşpınar halılarını inceleyen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Milyonlarca ilmekle geleneksel Türk motiflerini çıkarıyorlar. Aksaray’ın paha biçilemeyen Taşpınar halısı" dedi.
Önce karpuz topladı, sonra ikram etti
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karadağ’ın volkanik eteklerinde geleneksel ata tohumlarıyla yetiştirilen Ortaoba Karpuzu'nun hasadına katıldı. Üreticilerle birlikte karpuz toplayan Vali Sarıibrahim, daha sonra kestiği karpuzu vatandaşlara ikram etti.
Festivalde derece alan sporcuları tebrik etti
Hatay’ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen 22. Geleneksel Kültür Sanat ve Aba Güreşi Festivali sona erdi. Festivale katılan Vali Mustafa Masatlı, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, derece alan sporculara madalyalarını takdim etti.
Coğrafi işaretli mehina sarımsağı pazarda
Nisan ayında coğrafi işaretle tescillenen ve haziran ayında hasadı başlayan Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "mehina sarımsağında hasat dönemi bitti. Kendine has aroması olan mehina sarımsağı, pazardaki yerini de aldı.
"Sinop'un yiğit evlatları er meydanında mücadele edecek"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 57.Geleneksel Dikmen Yağlı Güreşleri'nin 28 Temmuz'da yapılacağını belirterek, "Dikmen er meydanında bu yıl 300 pehlivan mücadele edecek. Bileği bükülmez milletimizin ve Sinop'umuzun yiğit evlatları" dedi.
Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar'dan davet var:
Adana'ın Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, Geleneksel Saimbeyli Kelebeği Gözlem ve Fotoğrafçılık Etkinliği düzenleneceğini belirterek, herkesi etkinliğe davet etti. Kaymakam Açar, "Saimbeyli'ye özgü birbirinden eşsiz kelebekleri keşfedeceğiz" dedi.
"Yayla şenlikleri, kültürümüzün bir parçası"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, 5. Gümüşova Espitdüzü Yayla Şenliklerine katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Aslan, "Yayla şenlikleri, geleneksel kültürümüzün bir parçasıdır" dedi.
Pehlivanlara er meydanında başarılar diledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali'ne katıldı. Vali Özarslan, pehlivanlara er meydanında başarılar diledi.
Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi
Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı.
Kayseri'de festival coşkusu başladı
Kayseri'nin İncesu ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Geleneksel İncesu Kamp ve Karavan Festivali başladı. Festivale Vali Gökmen Çiçek de katıldı.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
"Kastamonu mutfağı damakları şenlendiriyor"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Kastamonu'nun damakları şenlendiren mutfağı, geçmişten bugüne bir lezzet şölenine ev sahipliği yapıyor" dedi.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Vatandaşın dertlerine derman oluyor
Halk günü buluşmalarına devam eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinliyor, dertlerine derman oluyor.
Akdeniz'in suyunu Ege Denizi'ne döktüler
Muğla'nın Datça ilçesinde geleneksel 'Akdeniz’den Ege’ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nün 23’üncüsü düzenlendi. Akdeniz sınırından testilere doldurulan su, 14 kilometrelik yürüyüşün ardından Ege Denizi'ne döküldü.
"Gözlerinizdeki ışıltı umut veriyor"
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Gözlerinizdeki ışıltı yarınlarımız için bize daha büyük umut veriyor. Tarımımız, hayvancılığımız, zirai teknoloji ve yenilikçilik anlamında gerçekten güzel işler yapacağınıza inanıyorum" dedi.
Çocuklarla yöresel oyun oynadı
"Bilecik'te Oynanan Geleneksel Oyunlar" programına katılan Vali Şefik Aygöl, çocuklarla Bilecik'e özgü köy göçtü, gelme top, aşıkcık ve mokacık oyunlarını oynadı.