Arama
Arama Sonuçları
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
Çiftçilerle birlikte nar topladı
Pamukkale ilçesinde nar hasadına katılan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
Kaymakam, Van semalarında uçtu
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, yamaç paraşütü tutkunları ile Van Gölü manzarasında uçuş deneyimi yaşadı. Kaymakam Karaloğlu, "Amacımız balık bendi ve inci kefali ile meşhur olan Erciş'imizi, bir turizm merkezi haline getirmek" dedi.
Çin Büyükelçisi, Rize çayına hayran kaldı
Rize'yi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sbaobin Liu, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi. Vali Baydaş, Büyükelçi Liu’ya Rize’de üretilen çeşitli çayları ikram etti. Büyükelçi Liu, tüm çay çeşitlerini çok beğendiğini belirterek, "Tadına baktığım bütün çaylara 100 puan verdim" dedi.
"Van'ın imarı ve ihyası için aşkla çalışıyoruz"
Van Valisi Ozan Balcı, bölge hastanesi yerleşkesine yapılan 100 yataklı refakatçi misafirhanesinin inşaatında inceleme yaptı. Vali Balcı, "İlimizin imarı, ihyası, inşası, vatandaşlarımızın huzur ve esenliği için ekibimizle birlikte aşkla şevkle çalışıyoruz" dedi.
Türkiye’nin en yüksek festivali başladı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde düzenlenen 6. Cilo Fest başladı. Festivale katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hakkari’de halkımızın yüzü gülüyor; ağıtlar yerine türküler yakılıyor. Biz kararlıyız! Yaylalarımız bugünkü gibi özgür olacak; derelerimiz, ırmaklarımız özgürce çağlayacak" dedi.
Kelkit'te 11 köyün kullandığı yolda çalışmalar başladı
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, 11 köyün kullandığı Çimenli grup yolunda başlayan çalışmaları inceleyerek, "Bölgemize, köylerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.
Sabah 05.00’te hal esnafıyla buluştu
Batman Valisi Ekrem Canalp, sabah saat 05:00’te Batman Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksini ziyaret etti. Hal esnafıyla bir araya gelen Vali Canalp, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmanın önemine dikkat çekti.
Vali Arslan, Meksika Survıvor’un setini gezdi
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Büyükkızılkum Plajında çekimleri devam eden Meksika Survıvor’u “La Isla Desafio” programının setini ziyaret etti.
Gazeteci Neşe Berber'in gözünden dağların şehri Hakkari...
Gazeteci Neşe Berber, terörden temizlenen ve artık muhteşem coğrafyasıyla herkesi büyüleyen Hakkari'yi kaleme aldı. "Neden daha önce Hakkari'ye gitmedim diye kendime söylendim" diyen usta gazeteci Berber, terörle mücadele eden kahraman Türk askerleri için de, "Bu vatan size minnettar" dedi.
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Özarslan: Asil kanımıza uyuşturucu karışmasına izin vermeyeceğiz
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, "Yüce Türk milletinin damarlarındaki akan asil kana uyuşturucu illetinin karışmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.
"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"
LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi.
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
OSB'ye mağaza ve işyerleri kurulacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Organize Sanayi Bölgesi'nde Nurhak yoluna cephe alanlarda büyük mağaza ve işyerleri kurulmasına yönelik çalışma başlatıldığını belirtti.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
"116 adet yeni sanayi parseli oluşturuldu"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Işın, "OSB genişleme imar taslak planıyla yeni yatırımlar için 116 sanayi parseli oluşturuldu. Toplamda 160 parsel, yatırımcıların hizmetine sunulacak" dedi.
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
Nuh'un Gemisi konsept alınacak
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cehennem Deresi'ne yapılacak olan Cam Seyir Teras alanında inceleme yaptı. Vali Atay, projenin, Hz. Nuh Gemisi'nin konsept alınarak yapılacağını belirtti.
"Vefakar çiftçilerimizin yaşam şartları yükseltilmeli"
Çiftçilerle bir araya gelen Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Vefakar çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir" dedi.
Baklagillerin kraliçesi Eber Sarısını inceledi: Koparmayalım, birlikte koruyalım
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte baklagillerin kraliçesi olarak bilinen, yeryüzünde sadece Afyon’un Eber Gölü’nün güneyinde yetişen ve mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen endemik tür Eber Sarısını inceledi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Bu yılın ilk Caretta yuvasını koruma altına aldı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Akdeniz sahillerindeki önemli caretta caretta yuvalama alanlarından olan Çıralı'da, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi öncülüğünde, kamu kurumlarının da katkılarıyla ilk yuva etkinliğini gerçekleştirdi.
Hatay yeniden canlanıyor
Türkiye Tasarım Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan "Hatay Tarihi Kent Alanı Master Plan ve Kent Merkezleri Tasarımı" ile ilgili oturum ve sunumların icra edildiği program Vali Mustafa Masatlı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi.
"Afetlerde gönüllülük sistemi çok önemli"
HAKUT Derneği'nde eğitimini başarı ile tamamlayan 28 gönüllü vatandaşa belgelerini veren Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, "Ülkemizde yaşanan afetler, gönüllülük sisteminin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu göstermiştir" dedi.
Çırav Dağı eteklerinde Türkiye Dağ Koşuları Şampiyonası
Türkiye Dağ Koşuları Şampiyonası ve İl Karmaları Ligi Birinci Etap yarışları Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın öncülüğünde Siirt'in Eruh ilçesinde gerçekleştirildi.
Hutbe okuma yarışması birincisine ödül
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Sultan Bayezid Camiinde düzenlenen, Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Programına katıldı. Programda ayrıca Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, yarışmacı öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar yer aldı.
"Ağaç yetiştirmek en güzel miras"
Bingöl Fidanlığını ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, fidanları yetiştiren Kurudere köyü kadınları ile sohbet etti. Vali Usta, "Ağaç yetiştirmek ve yeşil alan yaratmak geleceğimize bırakacağımız en güzel miras" dedi.
Okul inşaatlarında teftiş yaptı
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Kargıcak Anaokulu ve Emine Gümrükcüler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu