Arama
Arama Sonuçları
Mezopotamya'nın kalbi Hasankeyf'te festival coşkusu
Mezopotamya'nın kalbi, medeniyetin beşiği, tarih kokan Hasankeyf'te bu yıl 4.sü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali dolu dolu başladı.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Pirinç tarlasına tohum attı
Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyünü ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp, çiftçiyle pirinç tarlasına tohum attı.
Öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi
Batman Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, Ulaş köyündeki okulu ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Öztaş, onların istek ve taleplerini dinledi.
Kaymakama destek, imama tepki
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imama tepki gösterilirken, imamı uyaran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’e destek yağdı.
Yeni yılı kahraman Mehmetçikle karşıladı
Batman Valisi Ekrem Canalp, Karakaş Jandarma Üs Bölgesi'ni ziyaret etti. Vali Canalp, kahraman Türk askerleriyle 2024 yılına "merhaba" dedi.
“Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı düzenlenen Kahramanlar-35 operasyonlarında bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
Batman'ın Kozluk Domatesi tescillendi
Batman'ın önemli lezzetlerinden olan ‘Kozluk Domatesi’, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Vali Ekrem Canalp, tescil belgesinin Batman'a hayırlı olmasını temenni etti.
“Aşkınan çalışan yorulmaz”
Batman’ı köy köy gezerek ihtiyaçları yerinde tespit eden Vali Ekrem Canalp, şehrin 248. köyünü dün ziyaret etti. Beşiri’nin kalan 6 köyünü de önümüzdeki günlerde ziyaret edecek olan Vali Canalp, böylece ilin tüm köylerine gitmiş olacak.
Bağ bozumu yaptılar
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali’ne katılarak, bağ bozumu yaptı.
Aşevlerinden vatandaşlara sıcak yemek
Batman Valisi Ekrem Canalp’ın talimatıyla il merkezi ve ilçelerde kurulan aşevleri ile evlerinde yemek pişiremeyecek durumda olan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara haftanın 7 günü bir öğün sıcak yemek ulaştırılacak.
Konar göçerlerle sohbet
Batman Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, Yayladüzü Köyünde konar göçer ailelerin çadırlarına misafir oldu.
Üzümüyle ünlü Gercüş’te bağ bozumu festivali
Batman Valiliği himayesinde Gercüş kaymakamlığı koordinesinde, Batman Belediyesi, Gercüş Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Gercüş’te Bağ Bozumu Festivali düzenlendi.
İlkokul öğrencileriyle satranç oynadı
Batman Valisi Ekrem Canalp, Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş’la birlikte Gercüş’ün köylerinde inceleme yaptı. Köylerdeki vatandaşlarla birlikte köy okullarını da ziyaret eden Canalp, Arıca Köyü İlkokulunda öğrencilerle satranç oynadı.
Keşan Kaymakamı'nın oğlu hayatını kaybetti
Edirne Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’ın Batman’ın Gercüş ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan oğlu Abdulsamet Yılmaz (28) evinde ölü bulundu.
Anız yakanlara en üst sınırdan ceza verilecek
Anız yakılmasını önlemek, doğal dengeyi korumak ve araziler üzerinde bulunan enerji ve haberleşme iletim hatlarının zarar görmesini engellemek amacıyla Batman ve Diyarbakır Bismil ve Silvan ilçelerinde anız yangınları ile mücadelede yürütülecek çalışmalar Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Vali Canalp, anız yakanlara en üst sınırda cezai müeyyide uygulanacağını ifade etti.
Gercüş eski kaymakamı Sinanoğlu tahliye edildi
Batman'ın Gercüş Kaymakamı iken Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e alkollü olarak sürdüğü aracıyla çarparak ölümüne neden olan ve tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Server Sinanoğlu’nun tahliyesine karar verildi.
Kaymakamın alkollü aracıyla çocuklarını öldürdüğü aile şikayetçi olmadı
Batman'ın Gercüş Kaymakamı iken ölümlü trafik kazasına karışan ve tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Server Sinanoğlu hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kazada ölen 13 yaşındaki Muhammed’in anne ve babası ‘maddi ve manevi zararlarının karşıladığını’ belirterek şikayetçi olmadı.
Tutuklu Kaymakam Sinanoğlu, hukuk müşavirliği kadrosuna alındı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde devlete ait resmi aracı alkollü kullanırken 13 yaşındaki Muhammet Çelik'e çarpıp ölümüne neden olan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı. Yazılı bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı ise Sinanoğlu'nun görevden uzaklaştırma halinin devam ettiğini bildirdi.
Batman ve ilçelerine aşevi kurulacak
Batman merkez ve ilçelerine, vatandaşların sıcak yemek ihtiyacını karşılamak üzere aşevi kurulacak. Batman Valisi Ekrem Canalp, ilgili yöneticilere aşevlerinin en kısa sürede faaliyete başlaması talimatı verdi.
Gercüş Kaymakamı Sinanoğlu tutuklandı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Batman'ın Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun kullandığı aracın çarptığı çocuk öldü. Alkollü araç kullandığı tespit edilen Kaymakam Sinanoğlu tutuklandı.
Muhammed ÖZTAŞ
Gercüş Kaymakamı
Ünal Koç
Bulancak Kaymakamı
Server SİNANOĞLU
Çorum Hukuk Müşaviri (Gercüş eski Kaymakamı)