Arama
Arama Sonuçları
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
5 asırlık gelenek 4 yıllık aranın adından yeniden…
Manisa Valisi Enver Ünlü, pandemi ve geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.
Koyun yetiştiren kadın üreticiyi tebrik etti
Köy ziyaretlerine devam eden Kars Valisi Ziya Polat, Subatan Köyü’ne misafir oldu. Cuma Namazını köy sakinleriyle birlikte kılan Vali Polat, vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
Geleceğin yazılımcılarıyla sohbet etti
Van Valisi Ozan Balcı, geleceğin yazılımcılarının yetiştirildiği Yazılım Van Projesi eğitimlerinin verildiği Innovan Girişimcilik Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Balcı, "Bilişim önü açık bir alan ve burası da gençler için çok önemli bir fırsat" dedi.
Vali, 10 öğrenciyi evinde ağırladı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 'Gurbetteki Ailem' projesi kapsamında Rota Erzincan Uygulaması üzerinden başvuru yapan 10 öğrenciyi konutunda misafir ederek, beraber iftar yaptılar.
"Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalı"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli'ne katıldı. Panalde konuşan Vali Şahin, "Türkiye’de kadınların iş hayatına atılmasının önündeki en büyük engellerinden birisi de kreş-gündüz bakım evi konusudur. Hedefimiz kadınlarımızın anne olmasının önündeki engelleri kaldırmak. Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalılar" dedi.
Genç yıldızlar Deneyap atölyelerinde parlıyor
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen ile birlikte; Gençlik Merkezinde faaliyet gösteren Deneyap Teknoloji Atölyesini ziyaret etti.
İçişleri, iyiliği çoğaltacak güçlü fikirler bekliyor
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün 2024 Yılı Proje Destek Dönemi başvuruları başladı.
Kadın çiftçilere destek
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, köy ziyaretleri kapsamında Merkez Karakale Köyünü ziyaret etti. Cuma namazını köy sakinleriyle kılan, okulda öğrencilerle buluşan Vali Polat, kadın çiftçilere de sertifikalarını verdi.
"Şehrin geleceği için yeni bir yol haritası belirlendi"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları sona erdi. Buluşmalarının çok verimli geçtiğini ifade eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Ortak Akıl Buluşmaları ile şehrin gelecek vizyonuna dair yeni bir yol haritası belirlendi. 16 farklı oturumda yaklaşık 450 kişiyle birebir görüştüm" dedi.
Üniversite gençliğini dinledi
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları devam ediyor. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu kez de üniversite gençliğini dinledi ve öğrenciler için birçok konu ele alındı.
"Şehrimizi bir adım daha ileriye taşımak için çalışıyoruz"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları devam ediyor. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Güçlü fikirlerle ve ortak akılla şehrimizi bir adım daha ileriye taşımak için çalışıyoruz" dedi.
“Gençlerimizi hayata hazırlayacağız”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 26-27 Şubat’ta gerçekleştirilecek Marmara Kariyer Fuarı’nın hazırlık toplantısına başkanlık yaptı. Vali Yavuz, “Gençlerimizi kaptırmamak için onları hayata hazırlayacağız. Önümüzdeki süreçte iş gücü piyasasında 5-10 yılda revaçta olabilecek meslek gruplarına yönelik hamle yapmamız gerekiyor” dedi.
"Bu şehirde üretenlerin sözü çok değerli"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları'nın bugün ilk oturumu yapıldı. Oturuma başkanlık eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar'ı düşünenlerin, bu şehirde üretenlerin sözü, fikri, emeği çok değerlidir" dedi.
İstiridye mantarı hasadı yaptı
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Sütlüce köyünde İstiridye Mantarı hasadı yaptı. Vali Arslan, üreticilere desteklerinin süreceğini söyledi.
“Girişimci öğrenciler, milli şirketler ve ilham veren anlar!”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fındıklı’nın Sümer Köyü İlkokulu'nu ziyaret ederek, okulun içerisinde yer alan tarım alanları ve atölyeleri gezdi. Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Sümer Yerli Girişim ve Yatırım Yarışması” etkinliğine katıldı.
"Kadın girişimcileri desteklemek önceliğimiz"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 6. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması'nda birinci olan Kadın Girişimci Canan Yavuz ve ailesiyle bir araya geldi. Vali Usta, "Kadın girişimcilerin her sektörde olduğu gibi ilimizde özellikle bal sektöründe desteklenmesi önceliğimiz olacak" dedi.
Sarayönü OSB, Konya’nın üretimine güç katacak
Kuruluş onayları tamamlanarak Konya’nın 11. organize sanayi bölgesi olan Sarayönü OSB’nin Konya’nın üretimine güç katacağını vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, “OSB’nin kurulması ile ilçemizde işsiz kalmayacak!” dedi.
"Girişimciliğin, ekonomiye önemli katkıları var"
"Kadının Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen istişare toplantısında konuşan Ankara'nın Kızılcahamam Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, "Girişimciliğin, ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkıları var" dedi.
Jalapeno biberinin adı ‘Kaymakam biberi’ oldu
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken’in ilçede alternatif ürün olarak projelendirdiği, tanıtım ve deneme amaçlı Buzağılık Köyü’ne ücretsiz fidesini verdiği Jalapeno biberine köylüler ‘Kaymakam biberi’ adını verdi.
“Dostun evi gönüllerdir”
Doğankent’te bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, esnaf ve vatandaşlarla çay eşliğinde sohbet ederek, “Dostun evi gönüllerdir” dedi.
Hakkari’de ‘geleceğin teknoloji yıldızları’ yetişecek
Hakkari’de başlatılan “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” projesi ile, öğrenciler, girişimci kadınlar, engelli vatandaşlar ile birlikte bütün vatandaşlara eğitim laboratuvarları kurularak Bilişim Teknolojileri alanında eğitim verilecek.
“Projelerimiz vatandaşın talebine göre şekillenecek”
Sivil toplum kuruluşları ve iş insanları ile bir araya gelen Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, “Yatırım ve hizmetlerimiz tüm ilçelerimizde hız kesmeden hemşehrilerimizin memnuniyeti doğrultusunda devam edecek” dedi.
Çay taze, muhabbet koyu
Burdur Valisi Türker Öksüz, tarihi Taşdemir Camiinde kıldığı Cuma Namazı'nın ardından Yenice Mahalle kıraathanesine uğrayarak vatandaşlarla hasbihal etti.
Tokat’ın meşhur domatesi salça oluyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokat Kadın Kooperatifi üyesi kadınlarla birlikte kazan başına geçerek salça yaptı.
“Taş üstüne taş koyan herkese kapım daima açık”
Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik'i ziyaret etti.
Hilvanlı Üreten Kadınlar Kooperatifi’ni Vali Ayhan açtı
Şanlıurfa’da 13 ilçede hayata geçirilen “1000 fikir 1000 proje” uygulaması kapsamında Hilvan Kaymakamlığı’nın himayesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün önderlik yaptığı, ortağı 7 Hilvanlı kadın olan Hilvan Üreten Kadınlar Kooperatifi kuruldu. Kooperatif düzenlenen törenle açıldı.
Şimdi Isparta’da gül zamanı
Gülün başkenti Isparta her yıl olduğu gibi bu Haziran’da da Uluslararası Gül Festivaline ev sahipliği yapıyor. 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasındaki festival dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenecek.
İslahiye’ye Sosyal Girişimcilik Merkezi kurulacak
Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Dünya Bankası koordinasyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen SEECO Projesi (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) kapsamında iş ve işlemleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve İslahiye ilçesinde kurulacak olan Sosyal Girişimcilik Merkezi açılması için hazırlanan Protokol, Valilik Fuaye Salonunda imzalandı.
Genç girişimler keşifte
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ‘Genç Girişimciler Keşifte’ projesi kapsamında ASELSAN Hassas Optik Fabrikası’nı ortaokul öğrencileriyle birlikte gezdi.