Arama
Arama Sonuçları
Vali, gökyüzündeki görsel şölene herkesi davet etti
Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye şampiyonası Erzincan'da başladı. Paraşütçülerin gökyüzünü renklendirdiği şampiyonanın açılışında konuşan Vali Hamza Aydoğdu, "Gökyüzündeki bu görsel şölene tüm hemşehrilerimiz davetlidir" dedi.
Vali, Bilecik semalarında uçuş yaptı
“Take Off Bilecik” yamaç paraşütü etkinliğine katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, başarılı bir tandem (ikili) uçuşu yaptı.
Zerzevan Kalesi'nde meteor yağmurunu izlediler
Diyarbakır'ın Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Zerzevan Kalesi'nde 6 bin kişinin katıldığı Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Etkinliğine katıldı.
Vali Canalp, "Bu coğrafyanın nimetlerinden faydalanmıyoruz" dedi ve uyardı
Batman'da ilk kez birincil ürün olarak yetiştirilen yağlık ayçiçeği hasadına katılan Vali Ekrem Canalp, üreticilere seslendi. Canalp, "Batman'ın değerli çiftçileri sadece tek ürün almaktan vazgeçiniz. İçinde yaşamış olduğumuz bu coğrafya en az iki ürünü rahatlıkla kaldıracak bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın nimetlerinden maalesef yeterince faydalanmıyoruz" dedi.
Salda Gölü'nü artık havadan da keşfedebilirsiniz
Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, dünyanın sayılı doğal harikalarından biri olan berrak suyu, beyaz kumsalları ve eşsiz turkuazın tonlarına sahip Salda Gölü’nde sıcak hava balon turizminin başladığını ifade etti.
Harmankaya Kanyonu’nda festival heyecanı yaşanacak
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 9-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Karanlık Gökyüzü Gözlem ve Doğa Sporları Festivali öncesi Harmankaya Kanyonu’nda inceleme yaptı.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
Kapadokya'dan getirilen balonlara bindiler
Tunceli Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Kapadokya'dan getirilen sıcak hava balonuna binen çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi. Etkinliğe Vali Bülent Tekbıyıkoğlu da katıldı.
Bin yarışmacı gökyüzüne Kemer'den tırmanacak!
Türkiye'nin ilk gökyüzü yarışı (skyrunnig) olan Merrell Run To Sky, Antalya'nın Kemer ilçesinde 10'uncu kez düzenlenecek. 30 farklı ülkeden yaklaşık bin sporcu katılacağı yarışın basın toplantısı Kaymakam Ahmet Solmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Zerzevan Kalesi semaları uçurtmalarla renklendi
Diyarbakır Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Tarihi Zerzevan Kalesi’nde düzenlenen ll. Zerzevan Uçurtma Şenliğine katıldı.
Gölbaşı'nda yamaç paraşütü keyfi
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yamaç paraşütü etkinliği büyük ilgi gördü.
Gökyüzünden denize pedal çevirdiler
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenen Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti yarışlarına katıldı.
Mülkî çaldı, Âşık Feymani söyledi: Ahu gözlüm tut elimden
Sakarya Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Samsun İlkadım Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği Cemal Safi Şiir Yarışması’nda ‘Körün Fil Tarifi’ şiiri ile üçüncü oldu.
"Daha çok parlayın diye yanınızdayız"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Vali Serdengeçti, "Enerjinizin, ışığınızın farkındayız; daha çok parlayın diye yanınızdayız" dedi.
Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 104. yılı kutlandı
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Heyet-i Temsiliye Reisi’ olarak Kayseri'ye gelişinin 104’üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğrenciler tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e yazılı mesajların bağlı olduğu 104 balon gökyüzüne bırakıldı.
Öğrencilere kaymakamlığı anlattı
Kariyer Günleri düzenleyen Anadolu lisesi öğrencilerine kaymakamlık mesleği hakkında bilgi veren Van Gürpınar Kaymakamı Yasin Erdem, öğrencilere fedakarlık olmadan başarının olamayacağını anlattı.
"Kalbinde ve ruhunda hiçbir engel yok"
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, tek başına yaşayan bedensel engelli Menşure Cantürk'ü evinde ziyaret etti. Menşure teyzenin umut dolu olduğunu ifade eden Aydoğdu, "Yürüme engelli ama kalbinde ve ruhunda hiçbir engel yok. Güler yüzü, sevgisi, ilgisi o kadar etkileyici ki, o duygular karşısında hepimiz mahcup olduk" dedi.
F-16'lar, Antalya'da 100. yıl için gösteri yaptı
Antalya'da F-16 savaş uçakları, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla gösteri uçuşu yaptı. Gösteriyi izleyen Vali Hulusi Şahin, pilotları ayakta alkışladı.
Jandarma köpeği 'Maça' zorlu operasyon bölgelerine paraşütle inecek
Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesindeki köpekler, güvenlik operasyonlarına yönelik eğitimlerle sahadaki ekiplerin en büyük yardımcısı oluyor.
Diplomatları Soğanlı’da balon turuyla ağırladı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve Türkiye Cumhuriyeti - Paraguay diplomatik ilişkilerinin 70. yılı kutlamaları kapsamında 13 Büyükelçi ve 10 Konsolos olmak üzere toplam 23 kişilik diplomat ekibini Soğanlı’da ağırladı.
Vali Havacılık Festivali’nde uçtu
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, THK tarafından İnönü ilçesindeki Havacılık Eğitim Merkezi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Havacılık Festivali’nde uçuş yaptı.
Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde ilk ders
Isparta Valisi Aydın Baruş, yaklaşık 800 yıl önce astronomi eğitimi de verilen Türkiye’nin en karanlık noktalarında biri olan Melikler Yaylası’ndaki Ertokuş Medresesi’nde Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin ilk dersine katıldı.
Giresun Kalesi’nden şehre son bakış
Giresun Valiliği görevinden Manisa Valiliğine atanan Enver Ünlü, düzenlenen törenle Giresun'a veda etti. Giresun Kalesi’nden son kez şehri seyreden Vali Ünlü, “Buradan ayrılıyorum ama yüreğimi Kümbet’te, Kulakkaya’da bir ağacın gölgesinde bırakıyorum” dedi.
Yeni Hasankeyf’te yeniden tarih yazılıyor
Kapsamlı bir katalog hazırlayarak tanıtım atağı başlatan Batman Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, “Hep birlikte aynı hedefle bu şehri Turizm Cenneti şehirlerimizden biri yapacağız” diyor.
Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası Aksaray’da
Son yıllarda yamaç paraşütü sporunun gözde mekanı Hasan Dağı, dünyanın en büyük yamaç paraşütü organizasyonundan biri olan Yamaç Paraşütü Dünya Kupası'na ikinci kez ev sahipliği yapıyor.
Uçurtmalar gökyüzünü renklendirdi
Erzurum Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer, gökyüzünü renklendiren Uçurtma Şenliği’nde çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu.
“Umudumuz gökyüzü kadar mavi”
Manisa Turgutlu Sağlık Hizmetlerini Yaptırma Yaşatma Geliştirme Derneği tarafından hazırlanan “Umudumuz Gökyüzü Kadar Mavi” adlı proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü PRODES 2023 kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
“Soğanlı Vadisi'ni duymayan, görmeyen kalmayacak”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "CZN Burak" adıyla bilinen fenomen şef Burak Özdemir ile birlikte her adımda farklı bir güzelliği bünyesinde barındıran Soğanlı Vadisi'nde tanıtım çalışmalarına katıldı.
“Bir gün değil her gün otizmli çocuklarımızın farkında olacağız”
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte ilde faaliyet göstermekte olan Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde “Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.
Kuşları gözlemlediler
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, rengarenk kuşlarıyla misafirlerine görsel bir şölen sunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde kuşları gözlemledi.