Arama
Arama Sonuçları
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
Vali Pehlivan yaralıları ziyaret etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı kazanın ardından yaralıları hastanede ziyaret etti.
Düzköy’ün ilk kadın kaymakamı görevine başlıyor
111. dönem kaymakam adaylarından, deprem bölgesinde yaklaşık 9 ay koordinatörlük yapan 101 kahraman kaymakam, önümüzdeki haftadan itibaren görevlendirildikleri ilçelerde ilk görevlerine başlayacak.
Ayşe Karaca
Doğanhisar Kaymakamı
Abdullah Sarı
Gürün Kaymakamı
Eyüp Kaykaç, Manisa Vali Yardımcılığına görevlendirildi
İzmir Karaburun Kaymakamlığından istifa edip 31 Mart’ta İzmir Karaburun’da AK Parti’den belediye başkan adayı olan Eyüp Kaykaç, İçişleri Bakanlığı tarafından Manisa’ya vali yardımcısı olarak görevlendirildi.
Güzelyurt Belediyesine kayyum olarak görevlendirildi
Aksaray Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, seçimlerin yenilenmesine karar verilen Güzelyurt Belediyesine kayyum olarak görevlendirildi.
Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyeleri hakkında inceleme başlattı.
Şafak Karaca, Feke Kaymakamlığına görevlendirildi
111. dönem kaymakam adaylarından Şafak Karaca, Adana Feke Kaymakamlığına görevlendirildi.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Kaymakam Karakaş, Hilvan Belediyesi'ne kayyum atandı
DEM Parti'nin kazanması sonrası YSK'nin seçimin yenilenmesine karar verdiği Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine, Kaymakam Orhan Gazi Karakaş kayyum olarak atandı. Kaymakam Karakaş, seçimlerin tekrarlanacağı 2 Haziran'a kadar kaymakamlıkla birlikte belediye başkanı olarak görev yapacak.
Pınarbaşı Belediyesine Ömer Tekeş kayyum olarak atandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilen Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Belediye Başkanlığına Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirildi. Tekeş, bugün görevine başladı.
Küre Kaymakamlığına Zübeyde Aslan görevlendirildi
Geçtiğimiz gün Çankırı Vali Yardımcılığı görevine atanan Kastamonu Küre Kaymakamı Muhammed Cezmi Kandemir'in yerine yeni görevlendirme yapıldı.
İbrahim Gökmen, Bingöl vali yardımcılığına görevlendirildi
Erzurum Oltu Kaymakamı İbrahim Gökmen, İçişleri Bakanlığı tarafından Bingöl Vali Yardımcılığına görevlendirildi.
Seçim güvenliği için 594 bin personel görevlendirildi
İçişleri Bakanı Yerlikaya, seçim güvenliği için 31 Mart'ta, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, korucu, gönüllü koruculardan oluşan 594 bin personelin görevlendirildiğini söyledi.
Metehan Toy
Denizli Bozkurt Kaymakamı
Ahmet Yeşilyurt
Kurşunlu Kaymakamı
Ekinözü’ne Habib Güneyli atandı
Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamlığına 111. dönem kaymakam adaylarından Habib Güneyli görevlendirildi.
Habib GÜneyli
Ekinözü Kaymakamı
Boğazlıyan’a Ali Serttaş, Akdağmadeni’ne Furkan Nezir atandı
Yozgat Boğazlıyan Kaymakamlığına 111. dönem kaymakamlarından Ali Serttaş, Akdağmadeni Kaymakamlığına Furkan Nezir görevlendirildi.
Serkan Kaya, Honaz Kaymakamlığına atandı
111. dönem kaymakam adaylarından Serkan Kaya, Denizli Honaz Kaymakamlığına görevlendirildi.
Serkan Kaya
Honaz Kaymakamı
827 kişi 9 işçiyi arıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan büyük toprak kaymasının ardından 827 personel, toprak altındaki 9 işçiyi arıyor. Heyelana ilişkin adli soruşturma başlatılırken, toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemler alındı.
Bakan Yerlikaya: Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki deprem şehitliğini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, "Depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
"Okul çevresindeki tedbirler ciddiyetle uygulanacak"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında “Okul Güvenliği Toplantısı” yapıldı. Vali Işın, "İlk yarıyılı sorunsuz tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. İkinci döneme güvenli ve huzurlu bir başlangıç yapabilmek için alınan tedbirler ciddiyetle uygulanacak" dedi.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Fatih Görmüş Çiğli’ye Mutlu Köksal Sungurlu’ya atandı
Çorum Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş İzmir Çiğli Kaymakamlığına, Denizli Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal Sungurlu Kaymakamlığı’na, Adıyaman Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses ise Uşak Vali Yardımcılığına atandı.
Sarız’a Kerem Albayrak, Başçiftçilik’e İsmail Yüksel atandı
Kayseri Sarız Kaymakamlığına 111. dönem kaymakam adaylarından Kerem Albayrak, Tokat Başçiftlik Kaymakamlığına ise İsmail Yüksel görevlendirildi.
Emre Açar
Saimbeyli Kaymakamı
“Deprem gerçek hazırlık esas”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa-Niksar 1942 Depremi Anısı etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele panelist olarak katıldı. Vali Hatipoğlu, “Deprem gerçek hazırlık esastır” dedi.