Arama
Arama Sonuçları
YİMER, 15 bin 619 hayatın kurtarılmasını sağladı
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157’nin insan ticareti, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlardan mağdur olanlara yönelik acil yardım ve ihbar hattı olarak da hizmet verdiğini belirterek, faaliyete geçtiği günden bu yana 15 bin 619 kişinin, bu merkez aracılığıyla kurtarıldığını bildirdi.
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
"Bizim devletimiz 'Erenler nefesidir' Fitneye geçit vermez"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bizim devletimiz Yunus Emre’nin deyişiyle 'Erenler nefesidir.' Fitneye geçit vermez. Bu anlayışla 4 Haziran 2023-3 Haziran 2024 tarihleri arasında Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımıza bağlı birimlerimiz tarafından: BTÖ’ye (Bölücü Terör Örgütü) yönelik 31 bin 994 operasyon yapıldı" dedi.
Protez bacakla yaşama tutunan genç kızı yalnız bırakmadı
Ordu Valisi Muammer Erol, protez bacakla yeniden yaşama tutunan 21 yaşındaki Büşra Yıldırım’ı evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
İtecik Dağı'nın al duvağını yerinde inceledi
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, İtecik Dağı'nın al duvağı "İtecik Lalesi"ni, yerinde inceleyerek, "Bu eşsiz doğa harikasını herkes gelip incelemeli" dedi.
Şanlıurfa’da bağımlılıkla mücadele hassasiyeti sürüyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen 'Uyuşturucu İle Mücadele' toplantısında ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’ projesinin ilk sonuçları değerlendirildi.
“Gri listeden çıkış için üstümüze düşeni yapıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gri listeden çıkışın ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek bu konu hakkında özel olarak çalışıyor. İçişleri Bakanlığı olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda büyük yol kat ettik. İnşallah ülkemizin haziran ayında gri listeden çıkmasını bekliyoruz." dedi.
Vali Tavlı'dan 112 için çağrı
Samsun Valisi Orhan Tavlı, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 60’ının asılsız olduğunu belirterek, 112 numarasının asılsız aramalarla meşgul edilmemesi çağrısında bulundu.
Vali’den çağrı: Mutluluğunuza gölge düşürmeyin!
Şanlıurfa Valiliği, 2023 yılında gelişi güzel silah atılması sonucunda meydana gelen olaylarla ilgili istatistikleri açıkladı. Konu ile ilgili vatandaşlara seslenen Vali Hasan Şıldak, "Büyük bir sorumsuzluk sonucu oluşan bu anlamsız davranışlara son verelim" çağrısında bulundu.
Kaymakama destek, imama tepki
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imama tepki gösterilirken, imamı uyaran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’e destek yağdı.
Çağrıların yüzde 67’si asılsız
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek, gelen bir çağrıya cevap verdi. Vali Şıldak, 112 acil çağrının hayat kurtardığını belirterek, gereksiz yere meşgul edilmemesini istedi.
Sinemaya gitmeyen çocuk kalmayacak
Şırnak Cizre Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında öğrenciler sinemayla buluştu.
“Deprem gerçek hazırlık esas”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa-Niksar 1942 Depremi Anısı etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele panelist olarak katıldı. Vali Hatipoğlu, “Deprem gerçek hazırlık esastır” dedi.
112 Acil Çağrı Merkezi’nde cevapsız çağrı kalmıyor
İstanbul Valisi Davut Gül’ün başkanlığında, güvenlik bürokrasisi ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile “112 Çağrı Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.
“Şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz sürecek”
Bakanlığının son 180 günlük çalışmalarını basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerini belirterek, “Bu şehir eşkıyalarının tamamını adalete teslim etmekte kararlıyız” dedi.
Mülki idareden belediye başkanlığına aday adayı oldular
31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde aday adaylık başvuru süreci devam ederken, belediye başkanlığı için mülki idare amirlerinden de adaylık için istifa edenler oldu.
“Beraber mücadele edersek başarılı oluruz”
‘En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi kapsamında düzenlenen “Narkorehber Eğitim” programına katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Hep beraber mücadele edersek, uyuşturucunun sıfıra indirildiği, asayişin en üst düzeyde olduğu bir dönem yaşarız inşallah” dedi.
“Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Kulp’ta ; biri kırmızı, biri turuncu ve biri de gri kategoride olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, “Operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyetimizi ve kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum” dedi.
Aslolan kirletmemek!
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Dünya Temizlik Günü kapsamında gençler ile birlikte kent ormanı temizlik etkinliğine katılarak, çöp topladı.
TİMBİR’den Bakan Tekin’in ‘okullarda telefon kısıtlama’ kararına tam destek
Kurucuları arasında miahaber.com.tr’nin de bulunduğu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in okullarda cep telefonu kısıtlaması kararına tam destek verdi. Araştırmaların çocukların yüzde 30’dan fazlasının İnternet bağımlısı olduğunu ortaya koyduğunu belirten Dr. Basa, TİMBİR olarak bağımlılıkla mücadele konusunda sorumluluk almaya hazır olduklarını söyledi.
“20 yıl oldu, senin gibisi gelmedi”
Denizli Valiliği sırasında Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’yla yakın çalışan Gazeteci Ayhan Aykanat, “Saygı ve Özlemle Akademik Bir Bakışla Vali Recep Yazıcıoğlu” başlıklı makalesinde Yazıcıoğlu’yla yaşadıklarını anlattı.
“Her veda bir ayrılık değil”
Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Erzincan Valisi olarak atanan Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray’a veda ederek, “Bize yaşattığı tüm güzellikler için Aksaray’a müteşekkirim” dedi.
Arılı Kovan Destek Projesi’nde ilk hasat
Kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesinde Arılı Kovan Destek Projesinde ilk hasat yapıldı.
Mavi önlükler evde kalacak
Okul ziyareti sırasında öğrencilerin hâlâ mavi önlük giydiğini gören Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, okulun 735 öğrencisine, kızlar için sarı, erkekler için gri renkte t-shirt diktirdi.
“Çalışanın her daim yanındayım”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) firmaları ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi. Ayhan, “Üretenin, çalışanın her daim yanındayım!” dedi.
Nuh’un Gemisi Müzesi için imzalar atıldı
Ağrı Valiliği ile Dosso Dossi Holding, gemiyi tasvir eden mimariyle yapılacak olan modern ‘Nuh’un Gemisi Müzesi’ için işbirliği protokolü imzaladı. Müze, dijital sanat eserleri, kafeterya, hediyelik eşya dükkanı, açık ve kapalı seyir terasları ve özel park alanlarıyla bölge ekonomisine katkı sağlayacak. Proje, bölge için ekonomik bir kalkınma sağlayacak.
Tedavi için başladı, Türkiye şampiyonu oldu
Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, fizik tedavi amaçlı başladığı spor kariyerinde katıldığı ilk yarışmada 'Türkiye Şampiyonu' olan 16 yaşındaki Selen Yüksel’i ağırlayarak, “Başarıların daim olsun” dedi.
Sahur bereketini 112 ekibiyle paylaştı
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, sahur bereketini 112 sağlık personeli ile paylaştı.
Çağrı merkezinde fedakarca görev yapan gönüllü öğretmenlere teşekkür
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Kahramanmaraş’ta 7 gün 24 saat depremzede vatandaşların taleplerini almak üzere kurulan ve 25 gönüllü öğretmenin hizmet verdiği çağrı merkezini ziyaret ederek, kendilerine teşekkür etti.
“Biz birlikte büyük bir aileyiz”
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, koordinasyonundan sorumlu olduğu Kahramanmaraş Elbistan’da yardımların toplandığı ve dağıtıldığı merkez depoları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.