Arama
Arama Sonuçları
Muş, afetlere dayanıklı hale getirilecek
İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme Toplantısı'nda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, "İlimizdeki afete dayanıksız alanları ve yapıları dönüştüreceğiz. Kısa süre içerisinde güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Muş, afetlere dayanıklı bir il haline gelecek" dedi.
"Hilvan'ın daha güçlü olması için çalışıyoruz"
Hilvan ilçesinde kurum müdürleriyle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Hilvan’ın daha güçlü olarak gelişmesi için bütün kurumlarımız çalışıyor" dedi.
"Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz"
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Koç, "Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz" dedi.
Vali Işın'dan iş adamlarına teşekkür
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresi'ne 8 adet çift çeker kamyon hibe edildiğini belirterek, "Şimdiye kadar 125 milyon TL değerinde araç temin edildi. Katkılarından dolayı iş adamlarımıza teşekkür ederim" dedi.
Şanlıurfa’nın bütün değerleri kayıt altına alınıyor
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi kapsamında il genelinde bütün tescilli ve tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak kayıt altına alınıyor.
Şifa Projesi ile Sivas'ın ilçelerinde koruyucu sağlık hizmetleri artırılacak
Sivas Valiliği himayesinde ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan, Şifa Projesi lansman programı, Şarkışla ilçesinde düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Kütahya’da ‘Hıdırellez’ ve ‘Fetih’ coşkusu
Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı ve Kütahya’nın fethinin 950’nci yıl dönümü Kütahya’da coşkuyla kutlandı.
"Mardin dünyaya çok güzel örnek oluyor"
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kentte yaşayan Süryanilerin Paskalya Bayramı'nı kutladı. Kırklar Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayine katılan Vali Akkoyun, "Hoşgörünün, kardeşliğin en güzel örneği olan Mardin, dünyaya çok güzel örnek oluyor" dedi.
“Kanatların güçlü olsun Orman!”
Düzce Valisi Selçuk Aslan, geçtiğimiz hafta Dipsizgöl Köyü'nde yaralı olarak köylüler tarafından bulunup, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından tedavi edilen Şahin'i Düzce Kent Ormanı'nda doğaya saldı.
Bugün günlerden Kümbetli Köyü
Kars Valisi Ziya Polat, her hafta yaptığı köy ve okul ziyaretlerine devam ediyor.
"Güçlü toplum, bilinçli kadın ile olur"
Kadın Sosyal Yaşam merkezlerini ziyaret eden Iğdır Valisi Ercan Turan, "Güçlü toplum, bilinçli kadın ile olur" dedi.
Anhui’den Antalya’ya dostluk köprüsü kuruluyor
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti Anhui İl Komitesi Sekreteri, Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Bay Han Jun ve beraberindeki heyeti Hükümet Konağı binasında misafir etti.
Çocuklarla yöresel oyun oynadı
"Bilecik'te Oynanan Geleneksel Oyunlar" programına katılan Vali Şefik Aygöl, çocuklarla Bilecik'e özgü köy göçtü, gelme top, aşıkcık ve mokacık oyunlarını oynadı.
"Mersin'de spor altyapısı güçlü"
Mersin'de başlatılan Tenis Turnuvası tamamlandı. Ödül törenine katılan Vali Ali Hamza Pehlivan, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları sayesinde Mersin'de spor altyapısı ziyadesiyle güçlü" dedi.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Terör olayı sayısı 88'e düştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken bu hava unsurlarının bize sağlamış olduğu güçle 2023 yılında bu rakam 88'e düşmüştür" dedi.
"Balıkesir güçlü bir turizm profiline sahip"
IV. Ulusal / I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi'nin açılışında konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, "Balıkesir; Marmara ve Ege’de uzanan kıyıları ile güçlü bir turizm profiline sahiptir" dedi.
Tarım ve hayvancılığın kalbi Afyon’da atacak
Türkiye’nin farklı illerinden tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinden 72 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen, 5 gün süreyle misafirlerini ağırlayacak olan Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katıldığı programla kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Kurtarma çalışmaları hava kararmadan tamamlanacak
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da teleferikte mahsur kalanlardan 16 kabindeki 128 kişinin kurtarıldığını, 8 kabinde ise 43 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Memiş, mahsur kalan kişilerle sürekli irtibat halinde bulunduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
Elazığ’daki Ahıska Türklerini bayramda yalnız bırakmadılar
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve il protokolü ile birlikte Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ndeki Ahıska Türkleriyle bayramlaştı.
Paylaştıkça bereketlenen sofra
Burdur Valisi Türker Öksüz, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar sofrasına katıldı.
II. İnönü Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenle kutlandı
İkinci İnönü Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir'in İnönü ilçesinde tören düzenlendi.
Toroslar eski kaymakamı Osmaniye Belediye Başkanı oldu
Mersin Toroslar Kaymakamı iken istifa eden ve Cumhur ittifakının adayı olarak mahalli idareler seçimine giren İbrahim Çenet, Osmaniye Belediye Başkanı seçildi. 1975 Osmaniye doğumlu olan Çenet, 88. Dönem Adana Kaymakamı Adayı olarak mülki idare amirliğine girmiş, çok sayıda ilçede kaymakamlık yapmış, son olarak 2021 Eylül ayından itibaren Toroslar Kaymakamı olarak görev yürütmüştü.
Çocuk gülerse dünya güler!
Samsun Valisi Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ile birlikte Valiliğin koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında ildeki koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.
"Vatandaşlarımızı yeni yuvalarına yerleştirdik"
Adıyaman Valisi Osman Varol, yapımı tamamlanarak köy evlerine yerleşen Sadi Şahin’in misafiri oldu. Vali Varol, "Devletimizin güçlü desteği ve geleceğe umutla vatandaşlarımızı yeni yuvalarına yerleştirdik" dedi.
Emine Erdoğan, vali eşleriyle iftarda bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aileler ve 81 ilin vali eşleriyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen iftarda buluştu.
60+ Tazelenme Üniversitesi
Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde kurulan "60+ Tazelenme Üniversitesi"nin akademik açılışı törenle yapıldı.
"Aile yapılarına yönelik saldırılar var"
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi. Vali Kemal Çeber, "Sosyal medya, televizyonlar, dijital alem, bize örnek olarak gösterilmeye çalışılan çeşitli olaylar ile aile yapılarına yönelik saldırılar var. Bir millete ya da bir devlete zarar vermek istiyorsanız, aile yapısına zarar vermeniz lazım" dedi.
Kız çocuklarını okumaya teşvik eden anneleri kutladı
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, kız çocuklarını okumaya teşvik anneler ile şehit annelerini ziyaret ederek Kadınlar Günü’nü kutladı.