Arama
Arama Sonuçları
"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"
LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi.
Pehlivanlara er meydanında başarılar diledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali'ne katıldı. Vali Özarslan, pehlivanlara er meydanında başarılar diledi.
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
Vali Balcı, gençlerle bilek güreşi yaptı
Yaz Spor Okullarının açılış programına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Gelecek nesiller bizim için çok önemli" diyerek gençlerle, hem masa tenisi oynadı hem de bilek güreşi yaptı.
Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi'den videolu veda mesajı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar vekalet edecek olan Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Vali Su için bir video paylaştı. Çiftçi, Vali Su için, "Yıl dediğin nedir ki! Ay olur, gün sanırsın; yıl olur, dün sanırsın. 2 gün gibi geçen 2 yıl... Sayın Valimiz ilimize kattığı sayısız değerler ve büyük hizmetleri için teşekkür ediyoruz" dedi.
Yeni doğan çocuklara ilk hediye Valilik'ten
Van Valisi Ozan Balcı, yeni dünyaya gelen çocuklarını kaydedip kimliklerini çıkarmaya gelen ailelere, çocukları için ilk hediye olarak kitap verdi.
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
Erzurum'a Vali olmak isteyen Eyşan'a tavsiye verdi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Kocaeli'nde yaşayan ve Erzurum'a Vali olmak isteyen Eyşan Duru ile bir araya geldi. Vali Çiftçi, Eyşan'a önemli tavsiyelerde bulundu.
Ankara-Tatvan Turistik Treni, yola çıktı
Ankara-Tatvan Turistik Treni, 1.262 kilometre hat uzunluğu ve 140 kişi kapasitesi ile Ankara'dan yola çıktı. Uğurlama töreninde konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Turizm elçisi 'Turistik Tatvan Treni', dünyanın en güzel rotalarından birisinde, eşsiz coğrafyalarda süzülecek" dedi.
"Düzce'deki üç gölümüzü birbirine bağlayacağız"
Üçgöller Destinasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ""Bu proje ile Korugöl ve Yaylagöl’deki çalışmalara eski adıyla Sülüklügöl yeni adıyla Saklıgöl’ü de dahil edip bir master çalışmayla üç gölümüzü birbirine bağlayacağız" dedi.
Şehidin evladı devlete emanet
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın oğlu Alp Aslan'ın sünnet merasimine katıldı. Vali Doruk, "Şehidimizin evladı, devlete ve millete emanet" dedi.
2300 rakımlı yaylada piknik yaptılar
Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kur'an kursu öğrencilerinin 2300 rakımlı Meydan Yaylası'nda düzenlediği pikniğe katıldı.
Hem vali hem veli olarak mezuniyet törenine katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, hem vali hem de oğlu Ahmet Tarık Çiftçi’nin velisi olarak Süheyla-Sıtkı Alp Fen ve Anadolu Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Vali Çiftçi, "Bir başarı varsa ardında çalışmak, çabalamak vardır, gayret vardır, emek vardır" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"İyilik yapmak, en büyük erdemdir"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, geçtiğimiz günlerde yolda bulduğu ziynet eşyasını güvenlik güçlerine teslim eden Sefa Söğütlü’ye onur belgesi vererek, "İyilik yapmak, insan olmanın en büyük erdemidir" dedi.
Kaymakam Ergin, öğrencilerle çöp topladı
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte çöp topladı.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.
Bilecik ve Japonya arasında kültür köprüsü kuruldu
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Japonya Başkonsolosu Kasahara Kenichi'yi ağırladı. Buluşma ile Bilecik ve Japonya arasında kültür köprüsü kuruldu.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
90 bin kişi inci kefallerinin göçünü izledi
11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Van'ın Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, festivale 90 bin kişinin katılım sağladığını belirterek, "Suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçünü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi.
"4 milyon kitabı Van'a kazandırdık"
Kitap Van Projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül veren Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandıralım istedik. Kitap okuma kültürünün yaygınlaşması için hep beraber çalıştık ve 4 milyon kitabı ilimize kazandırdık" dedi.
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
Öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldu
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, ilçede bulunan 3 yüksekokulun mezuniyet törenine katıldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Kaymakam Algın, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vatan toprağına nice güzel hizmetler yapmak sizlere nasip olsun" dedi.
Sivri tabanlı amforalar bu müzede sergilenecek
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Amfora-Denizcilik Müzesi alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Sinop Amforası olarak literatüre geçen ve arkeolojik kazılarda bulunan havuç tipli, sivri tabanlı amforalar ve su altı buluntuları sergilenecek" dedi.
"Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin"
Kars'tan 60 kişilik ilk hac kafilesi, Sultan Alparslan Cami Külliyesi'nde düzenlenen programla kutsal topraklara dualarla uğurlandı. Programa katılan Vali Ziya Polat, "Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin" dedi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
4 köyü ziyaret etti, sorunları yerinde dinledi
Bingöl Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçeye bağlı 4 köyü ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Güzel, onların sorunlarını, taleplerini dinledi.