Arama
Arama Sonuçları
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Sınırın en uç noktasından teşekkür
Hakkari Valisi Ali Çelik, İran-Irak-Türkiye sınırlarının kesiştiği en uç noktada yer alan Fidan Tepe Askeri Üs Bölgesi’ni ziyaret etti. Vali Çelik, sınır güvenliğini sağlayan kahraman Mehmetçiğe teşekkür etti.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
"Zalimlere dur diyebilmek için çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz"
Hakkari Ali Çelik, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 Yaş Kur’an Kursu kapanış programına katıldı. Filistin'de yaşanılan insanlık dramına dikkat çeken Vali Çelik, "Zalimlere gelecekte dur diyebilmek için muhakkak çocuklarımızın insanlığa değer sunacak şekilde iyi eğitilmesine ihtiyacımız var" dedi.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
"Dünyadaki en büyük güzellik merhamettir"
Şemdinli Hz. Ali Yatılı Erkek Kur’an Kursu ile Hz. Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya gelen Hakkari Valisi Ali Çelik, "Dünyadaki en büyük güzellik merhamettir. Allah içinizden merhameti, adaleti, ahlakı, sevgiyi hiç eksik etmesin" dedi.
"Sosyal medyanın esiri olmayın"
"Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" adlı tiyatro gösterisini izleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "Teknolojiyi bilinçli kullanmak, sosyal medya esiri olmamak, bol bol kitap okumak, araştırmak ve çevre sorunlarına duyarlı olmak çok önemli" dedi.
Doğa yürüyüşünde birlik ve beraberlik mesajları verildi
Hakkari Valisi Ali Çelik, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı. Vali Çelik ve vatandaşlar, doğanın tadını çıkardı hem de birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Hakkari'nin muhteşem dağlarında kayak keyfi sürüyor
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkâri'nin muhteşem karlarla kaplı dağlarında mayıs ayında da kayak yapıldığını belirterek, "Hakkâri’de artık huzur ve sevgi var. Bütün vatandaşlarımıza, Hakkâri’yi görmelerini ve eşsiz doğasını tanımalarını tavsiye ediyorum" dedi.
"Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma..."
Lilyana Kadın Kooperatifi ziyareti esnasında kendisine çiçek veren çocuklara sarılan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma; her şey yolunda demektir" dedi.
Türkiye’nin en güzel panoramik manzarası Çukurca'da
Hakkari Valisi Ali Çelik, Çukurca’da bulunan Bayraktepe Seyir Terasını ziyaret etti. Vali Çelik, "Türkiye’nin en güzel panoramik manzarasının olduğu bir alandayız" dedi.
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
"Yolda risk olup olmadığı değerlendiriliyor"
Hakkari Valisi Ali Çelik, kaya düşmesi nedeniyle kapanan Çukurca yolundaki çalışmaları inceledi. Vali Çelik, "Ekiplerin yoğun mesaisi sonucu temizlendi. Yolda risk olup olmadığına yönelik karayolu uzmanlarının yapacakları değerlendirmeler sonrasında yol trafiğe açılacak
"Sizler gerçek birer kahramansınız"
Hakkari Valisi Ali Çelik, yol kenarında donma tehlikesi geçiren kuzuları okula taşıyan öğretmenlere teşekkür ederek, "Sizler gerçek birer kahramansınız. İyi ki varsınız" dedi.
Hakkari’deki köy muhtarlarının taleplerini dinledi
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, görüşme talebinde bulunan köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
"Hakkari'de operasyonlar yüzde 133 oranında arttı"
Hakkari Valisi Ali Çelik, asayiş toplantısında ilgili birim yöneticileriyle bir araya geldi. Vali Çelik, "Hırsızlık olayları yüzde 8️0 oranında, dolandırıcılık olayları yüzde 25 oranında azaldı. Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamındaki başarılı operasyonlar yüzde 133 oranında arttı" dedi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Seyyid türbeleri ve çevresine düzenleme
Hakkari Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, kurum amirleriyle beraber Bağlar Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, talep ve ihtiyaçları dinledi.
Hakkari'deki yatırımlar istişare edildi
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında 2024 Yılı 2.Dönem İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılı yatırımları, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyon çalışmaları, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.
Hakkari'ye deprem konteynerleri gelmeye başladı
Hakkari Valisi Ali Çelik, olası bir depremde geçici barınma imkânı sağlamak amacıyla kullanılacak konteynerlerin kentte gelmeye başladığını belirterek, 200 konteynerin Şemdinli’ye ulaştığını ifade etti
Düzensiz göçe karşı bölgede stratejik toplantı
Van’da Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıya bölge valililer ve yardımcıları da katıldı.
Hakkari’nin gurur günü kutlandı
Hakkari’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü törenle kutlandı.
Cennet ve Cehennem Vadisi'nde teftiş
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Cennet ve Cehennem Vadisi Bölgesi'nde yürütülen çalışmalarını inceledi.
"Hakkâri'nin her köşesi ayrı cennet"
Hakkari Valisi Ali Çelik, arkasında karla kaplı dağların yer aldığı çiçek açan bir badem ağacının fotoğraf ve videosunu paylaşarak, "Hakkâri; her mevsim başka güzel, her köşesi ayrı cennet" dedi.
Vali Çelik, başkan vekilliği görevini tamamladı
Hakkari Belediye Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Vali Ali Çelik, görevi tamamladı. Vali Çelik, "Çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, Hakkâri’mize yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar dilerim" dedi.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
Hakkarili gençlerle iftar sohbeti
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Hakkârili gençler ile Ramazan programında bir araya geldi.
Samimi iftar sofrasında sohbet ettiler
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Yaşlılara Saygı Haftası vesilesiyle iftar yemeğinde Güldal ailesinin konuğu oldu.
Validen tam destek
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkarigücü kadın futbol takımını desteklemek için tribündeki yerini aldı.