Arama
Arama Sonuçları
"Başbağlar, insanlığın öldürüldüğü yerdir"
5 Temmuz 1993 Başbağlar Katliamının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katılan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Başbağlar, insanların öldürüldüğü yer değil, insanlığın öldürüldüğü yerdir" dedi.
Öğrenciler, bu projeyle köy hayatını deneyimliyor
Erzincan Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Köyümde Üç Gün' projesiyle lise öğrencileri, teknolojiden uzak köy hayatını deneyimliyor. Öğrencileri köyde ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu, "İyilik gibi güzellikler de bulaşıcıdır. Bu kadar kısa bir sürede hemşehrilerimizle gençlerimiz arasında oluşan gönül bağını görünce çok mutlu olduk" dedi.
"Kentin tarihi güzelliklerini ortaya çıkarıyoruz"
Restorasyon çalışmaları tamamlanan Başçavuş Çifte Hamamı’nda inceleme yapan Yozgat Valisi Valisi Mehmet Ali Özkan, "Kentin tarihi güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.
Ahmet Çırakoğlu
Mersin Vali Yardımcısı
Vali Çiçek: Gözaltına alma işlemleri devam ediyor
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 30 Haziran'da kentte meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı. Vali Çiçek, "Olaylara karışanlarla ilgili olarak gözaltına alma işlemleri devam etmektedir. Video inceleme ve şüpheli tespit çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir" dedi.
Kayseri Valisi Çiçek, yalan açıklamaya tepki gösterdi:
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle olaylar çıktı, Vali Gökmen Çiçek de sahaya çıkarak, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Alanda açıklama yapan Vali Gökmen Çiçek'in söylemediği bir cümle söylemiş gibi yapılınca Vali Gökmen Çiçek duruma el attı. Paylaşım yapan sayfaya cevap veren Vali Çiçek, "Ben söylemişim gibi bir cümle uyduruyorsun. Sonra bekliyorsun ki tepkiler gelsin" dedi.
Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi
Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı.
Vali Balcı, gençlerle bilek güreşi yaptı
Yaz Spor Okullarının açılış programına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Gelecek nesiller bizim için çok önemli" diyerek gençlerle, hem masa tenisi oynadı hem de bilek güreşi yaptı.
"Biz idarecileri en mutlu eden şey: Verdiğimiz sözü gerçekleştirmek"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yayladere-Kiğı arasındaki yolun onarımı için vatandaşlara söz vermişti. Sözünü tutan ve çalışmaları başlatan Vali Usta, "Biz idareciler için halkın karşısında verdiğimiz sözü gerçekleştirmek kadar mutluluk verici bir şey yok" dedi.
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, emekli oldu
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Veda mesajı yayımlayan Vali Su, "Kadim şehir Diyarbakır'da görev yapmaktan ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten büyük bir memnuniyet ve onur duydum. Allah'a (cc) emanet olunuz" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
199 yıllık asırlık hamamın restorasyonu tamamlandı
Yozgat'ta 1825 yılında Çapanoğlu Süleyman Bey’in Başçavuşu Halil Ağa’nın oğlu Ahmet Ağa tarafından yaptırılan ve halk arasında "Yanan Hamam" olarak bilinen tarihi Başçavuş Çifte Hamamı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
Bolu'daki 4 şeritli köprü trafiğe açıldı
1 Mart 2024 tarihinde trafiğe kapatılan Mudurnu yolu üzerindeki Doğancı köyü Büyüksu Köprüsü'ndeki çalışmaların tamamlandığını belirten Bolu Valisi Erkan Kılıç, "4 şerit olarak yapılan köprü, vatandaşlarımızın hizmetine açıldı" dedi.
Vatandaşın derdini yerinde dinledi
Tokat'ın Turhal Kaymakamı Turan Soğukoluk, vatandaş buluşmaları kapsamında Necip köyünde halk günü toplantısı düzenledi. Kaymakam Soğukoluk, vatandaşların istek, talep ve şikayetlerini tek tek dinledi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Hırsızları suçüstü yakalayan kahraman polisi ödüllendirdi
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, izinli olduğu gün hırsızları yakalayan kahraman polis memuru Mustafa Şener'e başarı belgesi verdi.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
Muş, afetlere dayanıklı hale getirilecek
İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme Toplantısı'nda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, "İlimizdeki afete dayanıksız alanları ve yapıları dönüştüreceğiz. Kısa süre içerisinde güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Muş, afetlere dayanıklı bir il haline gelecek" dedi.
"Bu etkinlikler toplumun gelişimine katkı sağlıyor"
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışına katılan Şanlıurfa'nın Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, "Bu tür etkinlikler toplumun gelişimine katkı sağlıyor" dedi.
"Devletinize ve onu yönetenlere güvenin"
Halk günü buluşmalarına devam eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 10 vatandaşla bir araya gelerek dertlerine derman oldu. Talepleri tek tek dinleyen Vali Yavuz, "Devletimiz her daim sizin yanınızda, devletinize ve onu yönetenlere güvenin" dedi.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
AYM'den kaymakam adaylığı için kritik karar
Anayasa Mahkemesi, kaymakam adaylığına yönelik ikinci kritik kararını verdi.
RTÜK Başkanı Şahin: Hiç kimsenin Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı basın yayın organlarında ‘sansür’ uygulandığı iddiaları ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, “Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
Terörden temizlenen yaylarda artık çocuk sesleri yükseliyor
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Korhan Yaylası'nı ziyaret etti. Yaylada oynayan çocuklar, Vali Turan'ı asker selamıyla karşıladı.
Vali Kumbuzoğlu'ndan gülümseten paylaşım
Hayat Boyu Eğitim Haftası dolayısıyla düzenlenen sergiye katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, bir gençle arasında geçen diyoloğu anlattı. Bir gencin kendisiyle fotoğraf çektirmek istediğini söyleyen Vali Kumbuzoğlu, "Ah gençler ah! Onu da bize yaptırıyorlar" dedi.
"Kadim şehrimizin her bir ferdini samimiyetle dinliyoruz"
Halk buluşmalarında vatandaşların derdini dinleyen ve çözüm önerileri için talimatlar veren Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Gerger'den Gölbaşı'ya, Çelikhan'dan Samsat'a kadim şehrimizin her bir ferdini muhabbetle kucaklayıp, samimiyetle dinliyoruz" dedi.
Hıdırellez şenliklerinde halk oyunları oynadı
Çerkeşli köyünde düzenlenen Hıdırellez şenliklerine katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, vatandaşlarla birlikte halk oyunları oynadı.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.