Arama
Arama Sonuçları
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Üzümün anavatanında ilk kuru üzüm satışı yapıldı
Üzümün anavatanında 2024-2025 sezonunun ilk kuru üzüm satışının sembolik bir açık artırmayla gerçekleştirildiğini belirten Manisa Valisi Enver Ünlü, "Yeni sezon hayırlı, bol ve bereketli olsun" dedi.
Yeni doğan çocuklara ilk hediye Valilik'ten
Van Valisi Ozan Balcı, yeni dünyaya gelen çocuklarını kaydedip kimliklerini çıkarmaya gelen ailelere, çocukları için ilk hediye olarak kitap verdi.
"4 milyon kitabı Van'a kazandırdık"
Kitap Van Projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül veren Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandıralım istedik. Kitap okuma kültürünün yaygınlaşması için hep beraber çalıştık ve 4 milyon kitabı ilimize kazandırdık" dedi.
Şampiyonlara başarılar diledi
Aksaray ve Kayseri Bölge finallerinde birinci olup TÜBİTAK Türkiye Finallerine katılacak öğrencilerle bir araya gelen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Şampiyon Misafirlerimiz... Sevgili gençler, başarılarınız daim olsun" dedi.
"4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan iliz"
Kitap dağıtım törenine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap adına çok güzel işler yaptık, biz 4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan il olduk" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Başarılı öğrencilere kitap ve bisiklet hediye etti
Van Valisi Ozan Balcı, bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere, kitap ve bisiklet hediye etti.
Küçük Hazal’ın hayalini gerçekleştirdi
Ankara Altındağ’dan Nevşehir Valiliği’ne CİMER üzerinden başvuru yaparak Kapadokya Bölgesini gezmek istediğini belirten 12 yaşındaki Hazal Ünal’ın hayalini Vali Ali Fidan gerçekleştirdi.
“Futbol hayalin gerçekleşiyor” projesi kapsamında çocuklarla maç yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayesinde ve Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde genç sporculara hizmet veren Inter Futbol Okulu’nda, “Futbol Hayalin Gerçekleşiyor” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklarla futbol oynadı.
Vali Akbıyık, Oktay'ın hayalini gerçekleştirdi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, köy merkezine gidip anne ve babasına ekmek almak isteyen engelli Oktay'ın hayalini gerçekleştirdi.
“Suruç’ta da güvenlik ve huzurun sağlanması için çalışmaları yakından takip ediyoruz”
İlçe ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte Suruç'ta temaslarda bulundu.
“Bu resimlerin hepsini şehit babam için çizdim”
Görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini babası anısına düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşurdu. İçişleri Bakanlığı bakan yardımcıları Mehmet Aktaş ve Bülent Turan da sergiyi gezerek şehidin emanetine destek oldu.
Terör olayı sayısı 88'e düştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken bu hava unsurlarının bize sağlamış olduğu güçle 2023 yılında bu rakam 88'e düşmüştür" dedi.
Muhtarlık yarışını kaybeden Kırşehirli çobandan şiirli sitem
Kırşehir'de seçimleri kaybeden muhtar adayı, sosyal medyadan paylaşımda bulunarak akrabalarına ve yakınlarına şiirle sitemde bulundu. Muhtar adayının yayınladığı gülümseten videoyu kendi sosyal medya hesabından paylaşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, “Anadolu irfanının en güzel örneklerinden. Samimi, içten, içimizden” dedi. Muhtara sahip çıkan Vali Buhara, “Çoban, bu muhtarlık yapamaz. Devlet deyip daireye varamaz” denilen Aydın Battal hemşehrimize devletimizin kapıları her daim açık” mesajı gönderdi.
Öğrencilerin iftar sofrasına konuk oldu
Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunu ziyaret ederek, öğrencilerin iftar sofrasına konuk oldu.
Emine Erdoğan, vali eşleriyle iftarda bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aileler ve 81 ilin vali eşleriyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen iftarda buluştu.
"Bu projeyle geleceğe tohum serpiyoruz"
Van'daki tüm okullara Van temalı hikaye kitabı dağıtılması için düzenlenen törene katılan Vali Ozan Balcı, "Başlattığımız Kitap Van projesi ile geleceğe tohum serpiyoruz. İlimize 3.5 milyon kitap kazandırarak, Türkiye’nin kitap bakımından en zengin illerinden biri olduk" dedi.
İftar sofrasında öğrencilerin hayallerini dinledi
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Kadir Has Anadolu Lisesi Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftar yaptı. Kaymakam Özçelik, daha sonra da öğrencilerin hayallerini dinledi.
Motor tutkunları ve ekstrem spor sevenlere müjde
Bilecik Valiliği İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi ekiplerince yapımı devam eden Endurobil Extrem Park alanında çalışmalar sona yaklaştı.
TYT kampında hem öğrendiler, hem eğlendiler
Mardin Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, 2024 YKS'ye hazırlanan gençlerle bir araya geldi. Kaymakam Kayabaşı, kampın son gününde öğrencilerle birlikte kemençe eşliğinde halay çekti.
Kadın Emeği Zirvesi’nde başarı hikayelerini paylaştı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen ve Emine Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
Minik öğrencilere 87 bin boyama kitabı
Van Valisi Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında bastırılan, Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı 87 bin boyama kitabının dağıtım törenine katıldı.
Gamze öğretmenin azmini tebrik etti
Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü Neriman Sargın Koçak, Almanca Öğretmeni Gamze Kılıç ve babası Burhan Kılıç, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç'ı makamında ziyaret etti.
Gençlerle doğa yürüyüşü
Düzce Valisi Selçuk Aslan, üniversite öğrencileriyle doğa yürüyüşüne çıktı. Gençlerle spor ve sağlık dolu bir cumartesi günü geçiren Vali Aslan, çevre temizliğine vurgu yapmayı da ihmal etmedi.
“Hakkari ile ilgili hayallerim var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Gençlerle Yeni Ufuklara” temalı söyleşi kapsamında, her hafta farklı bir okulun öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor. Bu haftaki söyleşi programına konuk olan okul Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi oldu.
Öğrencilerin gelecek hayallerini dinledi
Ağrı Diyadin Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Karali, Pirali İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerin gelecek hayallerini dinleyen Kaymakam Karali, onlara kitap okumanın ve ders çalışmanın öneminden bahsetti.
Mülkî çaldı, Âşık Feymani söyledi: Ahu gözlüm tut elimden
Sakarya Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Samsun İlkadım Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği Cemal Safi Şiir Yarışması’nda ‘Körün Fil Tarifi’ şiiri ile üçüncü oldu.
Geleceğin sanatçıları artık Van'da yetişecek
Van Valisi Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen konservatuvarın açıldığını belirterek, "Van, Türkiye’de konservatuvarı olmayan nadir büyük şehirlerden biriydi. Şimdi konservatuvarımızı da açtık. Konservatuvar kentimize büyük katkı sağalacak" dedi.