Arama
Arama Sonuçları
Artvin'de sel felaketi: Yol çöktü
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kent genelinde etkisini sürdüren aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde, incelemelerine devam ediyor. Vali Ünsal, "Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde heyelanların meydana gelmesi neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Yapılan koordineli çalışmalar sonucunda tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır" dedi.
Heyelanın vurduğu köyde 25 gündür ulaşım yok
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, heyelan nedeniyle kapanan Yusufeli ilçesine bağlı Havuzlu Köyü yolunda inceleme yaptı. Vali Ünsal, "Yeni heyelanlar yaşanması riskine karşılık ekiplerimiz dağın üst yamacından başlayarak palyalar yaparak, sorunu tamamen ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını titizlikle yürütüyor" dedi.
"Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursun"
Sağanağın etkili olduğu Ordu'da inceleme yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, "Dün ve bugün için Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili olarak turuncu alarm verilmişti. Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursunlar" dedi.
Sinop'taki sel ve heyelan riskleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kent genelinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olası; sel, taşkın, heyelan vb. hidro-meteorolojik riskler masaya yatırıldı.
2021'de selin vurduğu Ayancık'ta çalışmalar sürüyor
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2021 yılında selin vurduğu Ayancık ilçesinde devam eden yol çalışmalarını inceledi.
Heyelan bölgesinde inceleme yaptı
Hakkari Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Onbaşılar köyünde akşam saatlerinde meydana gelen heyelan bölgesinde inceleme yaparak, son durum hakkında bilgi aldı.
Heyelan bölgesinde inceleme
Siirt Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, meydana gelen heyelan sonrasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
"Jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor"
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 3 hafta önce toprak kaymasının yaşandığı Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde yeniden inceleme yaptı. Vali Hatipoğlu, "Bölgede jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor. Vatandaşımızı mağdur etmeden en kısa zamanda çalışmalarımızı yapacağız" dedi.
Bakan Yerlikaya: Arazide 35 milyon metreküp toprak var
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kazanın üzerinden 6 gün geçti. Tam bir seferberlik ruhuyla hiç durmadan çalışıyoruz. Bu maden ocağı 940 hektarlık bir arazidir. Arkamızdaki arazide toplam 35 milyon metreküp toprak kütlesi var" dedi.
"İşçilerin 5'i konteyner, 4'ü araç içinde"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasının ardından bölgede incelemerine devam ediyor. Bakan Yerlikaya, "Arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık" dedi.
Hakkari'deki binalara KAROT testi yapılacak
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında deprem çalışmalarıyla ilgili toplantı yapıldı. Vali Çelik, "En az 2500 bina için KAROT testi yapılacak. Yapı stokları ile heyelan ve çığ bölgeleri incelenecek" dedi.
"Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz"
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Borçka ilçesinde meydana gelen taşkın ve heyelanlardan etkilenen bölgelerde inceleme yaptı. Vali Ünsal, "Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Devletimizin tüm imkanları seferber edildi" dedi.
Hakkari'de heyelan: 3 kişi yaralandı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen heyelanda dağdan düşen kayaların çarptığı kamyonetteki 3 kişi yaralandı. Heyelan bölgesinde inceleme yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, yaralıların taburcu olduklarını belirtti.
Zonguldak'ta heyelan: Anne ve oğlu hayatını kaybetti
Zonguldak'ta heyelan nedeniyle tek katlı müstakil evin yıkılması sonucu göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Anne ve oğlunu arama kurtarma çalışması sırasında meydana gelen ikinci heyelanda da 21 personel göçük altında kaldı.
“Teyakkuz durumuna geçilmiştir”
Kastamonu genelinde etkili olan şiddetli fırtına sonucu yaşanan zararı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Vali Meftun Dallı, “Teyakkuz durumuna geçirilmiştir” dedi.
Vali Canalp, sel bilançosunu açıkladı
Batman'da sel sonrası 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını ve 140 kişinin de kurtarıldığını belirten Vali Ekrem Canalp, "Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda; az hasarlı 37 bina, ağır hasarlı 4 bina, yıkık vaziyette de 4 binanın olduğu tespit edilmiştir" dedi.
Evlerine su basan vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok eve su bastı. Sahada inceleme yapan İlçe Kaymakamı İbrahim Güneş, vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi.
Çayeli ve Güneysu’da sel ve heyelan
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, gece geç saatte başlayan yoğun yağış sonrası heyelanların meydana geldiği Çayeli ve Güneysu ilçelerinde incelemelerde bulunarak beraberindeki yetkililerden bilgi aldı.
Erzincan-Sivas Karayolunda Heyelan Meydana Geldi
Erzincan’da öğlen saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından Erzincan-Sivas karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle karayolu bir süre çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.
Bursa’nın 80 gün yetecek içme suyu kaldı
Bursa Valisi Yakup Canbolat, kentteki barajlarda 80 günlük ihtiyacı karşılayacak rezervin bulunduğunu söyledi.
“Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz”
Selden etkilenen mahalleleri ziyaret etmeyi sürdüren Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Selin yol açtığı bütün tahribat bertaraf edilene dek halkımızın yanında olacağız” dedi.
Yağış sonrası çalışmaları bizzat koordine etti
Mardin Nusaybin'de öğlen saatlerinde başlayan yağış sonrası ilçede bir çok bölgede su birikintileri oluştu. Sahadaki çalışmaları bizzat İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı koordine etti.
Vali heyelan bölgesinde açıklama yaparken yeni heyelan oldu
Artvin-Erzurum karayolu üzerinde meydana gelen heyelan nedeniyle bölgede inceleme yapan Artvin Valisi Yılmaz Doruk'un açıklama yaptığı sırada yeni bir heyelan meydana geldi. Kameraların kayıtta olduğu anda yaşanan olayda Vali Doruk soğukkanlılığını koruyarak, "Heyelanı canlı bir kez daha yaşamış olduk" dedi.
Gülümbe rampalarında heyelan tehlikesi
Bilecik Gülümbe rampalarında dağlardan yola düşen taşlar heyelan riski oluşturdu. Sürücüler için tehlike arz eden durum için tedbir alınmaya başlandı.
Rize Valiliği'nin esprili 'güneş' uyarısı gülümsetti
Türkiye'nin en çok yağış alan ili Rize'de, belirli aralıklarla meteorolojik verilere göre beklenen sağanak, sel ve heyelan uyarılarının ardından valilik, bu kez sosyal medyadan esprili 'güneş' uyarısı paylaşımı yaptı.
Heyelan nedeniyle bahçesi çöken okulda yeniden eğitime başlandı
Rize Valisi Kemal Çeber, geçtiğimiz yıl yaz ayında yaşanan sellerde bahçesindeki hasar nedeniyle eğitim öğretime ara verilen, 14 ay sonra alınan tedbirlerin ardından yeniden derslere başlanan Elmalı İlk/Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.
İnteraktif Taşkın Müzesi’nde sanal taşkın anını yaşadılar
Rize Valisi Kemal Çeber ve beraberindeki heyet Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trabzon 22'nci Bölge Müdürlüğü’nce kurulan dünyada interaktif olma özelliğine sahip ilk Taşkın Müzesini ziyaret etti.
Erzincan-Sivas karayolunda heyelan
Erzincan-Sivas karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle karayolu bir süre çift yönlü olarak ulaşıma kapandı. Heyelanın meydana geldiği bölgelere giden Erzincan Valisi Mehmet Makas, çalışmaları yakından takip ederek koordine etti.
Orduyu sel aldı, can kaybı yok
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Altınordu, Perşembe, Fatsa, Gürgentepe ve Çamaş’taki yağışlar sonucu 73 konut ve işyerini su bastığını, muhtelif heyelanlar olduğunu belirterek, “31 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yaralı ve can kaybımız yoktur şükür. 298 iş makinesi ve 418 personelle devletimizin ilgili birimleri sahadadır” dedi.
Tırlar dev kayaların altında kaldı, 1 Azeri vefat etti
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Hopa-Kemalpaşa sahil yolunda yamaçtan kopan kaya parçaları nedeniyle heyelan meydana geldiğini, Azerbaycan vatandaşı 1 kişinin vefat ettiğini açıkladı.