Arama
Arama Sonuçları
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Vali Erol, işçilerle birlikte fındık topladı
Ordu’nun sahil kesiminde başlayan fındık hasadına katılan Vali Muammer Erol, işçilerle birlikte fındık topladı.
"Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursun"
Sağanağın etkili olduğu Ordu'da inceleme yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, "Dün ve bugün için Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili olarak turuncu alarm verilmişti. Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursunlar" dedi.
Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı
Ramazan Bayramı arifesinde Ordu Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene katılan Vali Muammer Erol, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı ve dua etti.
"Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hızır Günü etkinliğine katıldı. Bakan Yerlikaya, "Bu akşam, Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk, lokmamızı paylaştık" dedi.
Çambaşı Yaylası'nda Kış Festivali başladı
Ordu'nun Kabadüz ilçesinde 19. Çambaşı Kış Festivali başladı. 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda düzenlenen festivale Vali Muammer Erol da katıldı.
"Tozanlı Vadisi eşsiz nimetler sunuyor"
Sivas'ın Tozanlı Vadisi'nde üretilen organik ham propolis özütünün tozu elde edildi. Türkiye'de bir ilk olan ürünü inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, "Tozanlı Vadimiz, el değmemiş tabiatı ve yüzlerce çeşit çiçek varlığıyla eşsiz nimetler sunuyor" dedi.
"Bu proje gelişimlerine katkı sağlayacak"
Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi tarafından anaokulu öğrencilerinin geleneksel çocuk oyunlarını öğrenmesi amacıyla proje başlatıldı. Proje kapsamında okulları ziyaret eden Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, "Bu proje, çocukların sadece eğlenceli zaman geçirmelerine değil aynı zamanda gelişimlerine de katkı sağlayacak" dedi.
Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu
Sivas'ın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi.
“Tüm ekiplerimizle sahadayız”
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, aşırı yağışlardan dolayı sel baskınının yaşandığı Yenice ilçesi Kalkım Beldesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Milletvekilinden Nüfus Müdürü ve personeline özel teşekkür
MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mustafa Güngörlü’ye özel teşekkür mesajı gönderdi.
Şehidin adının verildiği okul doğum gününde açıldı
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şehit Er Tarık Tarcan’ın isminin verildiği ilkokulun açılışını şehidin ailesi, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirdi.
100 yaşındaki Zeynep nine unutulmadı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 100 yaşındaki Cumhuriyet çınarı Zeynep Aydemir'i evinde ziyaret etti.
Diyarbakır'da 500 öğrenci hafız oldu
Diyarbakır’da müftülüklere bağlı Kur'an kurslarında öğrenimlerini tamamlayan 300 erkek ve 200 kadın hafız öğrenci için "İcazet Merasimi" düzenlendi. Programa katılan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, öğrencileri tebrik etti.
İlk fideler toprakla buluştu
Sivas Belediyesi tarafından Katı Atık Depolama Sahasında yapımı tamamlanan Cam Serada ilk domates fideleri toprakla buluştu.
Yerel esnaftan alışveriş yaptı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Alışverişini Yerel Esnaftan Yap, Esnafına Sahip Çık Sivas" etkinliğine katılarak, yerel esnaftan alışveriş yaptı.
Agro Sivas Tarım Fuarı 8. kez kapılarını açtı
Sivas Valiliği himayesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl 8. düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı törenle açıldı.
Sivas, atletizm balkan şampiyonasına ev sahipliği yapacak
4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas’ta ilk kez düzenlenecek olan U-18 Atletizm Balkan Şampiyonası'nın basın toplantısı Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda gerçekleştirildi.
Sivas şehir içi trafiği rahatlayacak
Sivas Numune Hastanesi Farklı Seviyeli Kavşak inşaat çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Sivas'ın en önemli kavşak noktalarından biri olan bölgede Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen Numune Hastanesi Farklı Seviyeli Kavşak çalışmaları tamamlandığında hızlı ve güvenli ulaşım imkânı sağlanacak.
Dükkanı yanan esnafa destek
Manisa Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Fatih Sanayi Sitesi’nde üç gün önce dükkanı yanan esnafları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bal Festivali'ne yoğun ilgi
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, bu yıl 21’incisi düzenlenen Zara Bal ve Kültür Festivali’ne katıldı.
‘10. Sivas Kitap Günleri’ kapılarını açtı
Sivas Valiliği himayesinde, Sivas Belediyesi ve Kültür AŞ'nin katkılarıyla geleneksel hâle gelen "10. Sivas Kitap Günleri" başladı.
Gözyaşlarıyla Ordu’dan uğurlandı
Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Vali Tuncay Sonel, bugün Ordu’dan ayrıldı. Duygusal anların yaşandığı uğurlamada Vali Sonel, “Güzel Ordu’muzda güzel işler yapmaya çalıştık” dedi.
“Altın Eller” Sivas’ta buluştu
Sivas Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Tarihi Kent Meydanında "Altın Eller Sivas'ta Buluşuyor" adlı 'Geleneksel Türk El Sanatları Festivali' düzenlendi.
Geleneksel Âşıklar Bayramı başlıyor
Sivas Valiliği himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü koordinesinde, Sivas Belediyesi ve ildeki kurum ve kuruluşların katkılarıyla 3-4-5 Ağustos tarihleri arasında Âşıklar Bayramı düzenlenecek.
İlk 500'e giren öğrencilere ödül
Eğitim alanında başarı çıtasını artırmaya devam eden Sivas, Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı (YKS) önemli başarı elde etti.
Pedallar Cumhuriyetin 100. yılı onuruna dönecek
Türkiye Bisiklet Federasyonu, Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna Sivas'tan Ankara'ya Uluslararası 100. Yıl Bisiklet Turu düzenleyecek.
Fatsa ve Ünye’de toplu açılış
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında Vali Tuncay Sonel ve protokol ile birlikte Fatsa ve Ünye ilçelerinde açılış törenlerine katıldı.
Uçurtmalar gökyüzünü renklendirdi
Erzurum Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer, gökyüzünü renklendiren Uçurtma Şenliği’nde çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu.
“Yılın belirli günlerinde değil, her gün engeli olan vatandaşlarımızın yanındayız”
Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı ile Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Dünya Engelliler Haftası” münasebetiyle Ordu Valiliğince bir yemek programı düzenlendi.