Arama
Arama Sonuçları
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
"Zalimlere dur diyebilmek için çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz"
Hakkari Ali Çelik, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 Yaş Kur’an Kursu kapanış programına katıldı. Filistin'de yaşanılan insanlık dramına dikkat çeken Vali Çelik, "Zalimlere gelecekte dur diyebilmek için muhakkak çocuklarımızın insanlığa değer sunacak şekilde iyi eğitilmesine ihtiyacımız var" dedi.
Kütahya'ya 7 milyarlık yatırım bütçesi geldi
Kütahya Valisi Musa Işın, "Devletimiz büyük bir depreme rağmen ilimize bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım meblağı ayırdı. Bunun içerisinde sosyal yardımlar yok" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
"Bu başarının ardından 41 yıllık bir emek var"
"Hafız ol, Hafız Kal" yarışmasında 15 cüz (300 sayfa) kategorisinde "Türkiye Birincisi" olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Elde ettiğim derecenin ardında, 41 yıllık bir emek ve gayret var" dedi.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
Baklagillerin kraliçesi Eber Sarısını inceledi: Koparmayalım, birlikte koruyalım
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte baklagillerin kraliçesi olarak bilinen, yeryüzünde sadece Afyon’un Eber Gölü’nün güneyinde yetişen ve mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen endemik tür Eber Sarısını inceledi.
Barış Heyeti barıştırdı
Batman’ın Kozluk ilçesinin Tuzlagözü Köyünde yaşayan ve aralarında 2021 yılından bu yana husumet bulunan Sönmezsoy ve Durmaz aileleri Vali Ekrem Canalp’ın desteği ve Kaymakam Ekrem Güngör’ün koordinasyonunda kurulan Kozluk Barış Heyeti ile aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonrası barış ile sonuçlandı.
Öğretmen çiftin isteğini kırmayan Kaymakam Karakaş, ilk kez nikah kıydı
Seçimler yenileninceye kadar Belediye Başkanlığına vekalet eden Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, ilçedeki öğretmen çiftin nikahını kıydı.
"Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız!"
Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 2019 yılında Van'ın Erçiş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren dönemin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun’u anma programına katıldı.
Hutbe okuma yarışması birincisine ödül
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Sultan Bayezid Camiinde düzenlenen, Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Programına katıldı. Programda ayrıca Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, yarışmacı öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar yer aldı.
“Gözlerinde iyilik ve güzellik var”
Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova İlçe Müftülüğü’nün organizesinde Hacı Ahmet Çalış Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nda düzenlenen iftar programına katıldı.
Teravih namazında camileri dolduran çocuklara ödül
Çorum'un Oğuzlar ilçesinde Ramazan ayında teravih namazına giden çocuklar ödüllendirildi.
Miniklerin beklenmedik ziyareti kalpleri ısıttı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın sürpriz misafirleri kalpleri ısıttı. Makamında Kur’an kursunda eğitim gören minikleri misafir eden Vali Baydaş, çocuklarla yakından ilgilenerek bayram hediyesi verdi.
Yüksek lisansını başarıyla tamamladı
111. dönem kaymakam adayı N. Cengiz Yamakoğlu, yüksek lisansını başarıyla tamamladı. Kaymakam Yamakoğlu, desteği için eşine, danışman hocasına ve hocalarına teşekkür etti.
Türkiye 3.'sü olan Muharrem'i tebrik etti
Siirt Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü olan Muharrem Yusuf Demir'i tebrik ederek, küçük altın hediye etti.
Siirt'teki 'ışık hadisesi'ne yağmur engeli
Siirt'in Tillo ilçesinde 260 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle, güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi yağmurlu hava nedeniyle izlenemedi.
Polis adaylarına seslendi: Üniformanıza yakışmayan hal ve hareketlerden uzak durun
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek aday polis öğrencileri ile bir araya geldi.
TYT kampında hem öğrendiler, hem eğlendiler
Mardin Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, 2024 YKS'ye hazırlanan gençlerle bir araya geldi. Kaymakam Kayabaşı, kampın son gününde öğrencilerle birlikte kemençe eşliğinde halay çekti.
Vali Çeber, kaynak makinesinin başına geçti
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, GESOB Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Kaynak makinesinin başına geçen Vali Çeber espri yaparak, "Ben de kaynak işinde baya iyiyim bu arada" dedi.
"Sevginin dili evrenseldir"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, özel öğrencilerle bir araya geldi. Vali Kumbuzoğlu, "Talip olduğumuz şeyi esirgemediler. Sevginin dili evrenseldir. İyi ki varlar" dedi.
Kahramanmaraş'ın işgalden kurtuluşu kutlandı
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla kentte kutlama programları düzenleniyor. 104. kurtuluş yıl dönümü için Vali Mükerrem Ünlüer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Van’ın geleceği kongrede masaya yatırılıyor
İki gün sürecek ‘Uluslararası Vizyon Van Kongresi’ başladı. Kongrede Van’ın geleceğinin masaya yatırılacağını belirten Vali Ozan Balcı, “Van’ın ufku açık. Bugüne kadar çok güzel işler yapıldı, yapılıyor. Bizden sonra da yapılacak” dedi.
Genç sporcular Bingöl'ü temsil edecek
Bingöl Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Atletizm Türkiye Final Müsabakalarında Bingöl'ü temsil etmeye hak kazanan U-16 Atletizm kız takımı ile bir araya geldi.
Emekli öğretmenlerden anlamlı bağış
Sivas'ta 26 yıllık öğretmenlik yaşamlarının ardından emekli olan Filiz - Mehmet Çelik çifti, aldıkları 1 milyon liralık emekli ikramiyelerini Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ile AFAD'a bağışladı.
Palandöken’de kayak keyfi
Şehrin milli sporu olan kayak öğrenmeye başlayan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, aldığı ilk derslerin semeresini kısa sürede aldı. Vali Çiftçi, hocalarının nezaretinde Palandöken’de kayak keyfi yaşadı.
Mülkiye çaycı Recep amcasını kaybetti
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin hocalar katında uzun yıllar çaycılık yapan Recep Erdoğan vefat etti. Mülkiye, “Recep amcaya rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm Mülkiye camiasına başsağlığı dileriz” dedi. Recep Amca'nın cenazesi bugün saat 15.00"te Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.
Pasinler’de odun ateşinde çay
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyük Selçuklu Devleti’nin Anadolu'yu fethinde kritik bir dönemeç olan 1048 Pasinler Savaşı'nın yaşandığı, Pasinler ilçesine bir ziyarette bulundu.
Kampa katılan kaymakamdan öğrencilere tavsiye
Antalya'nın Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, öğrencilerin kaliteli ve verimli bir tatil geçirmeleri amacıyla düzenlenen “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” etkinliğine katıldı. Kaymakam Çelik, öğrencilere kitap okumalarını tavsiye etti.
İlçesini tanıtan kaymakam, sesiyle büyüledi
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Kanal 7’de yayınlayan Gündüz Gece programının konuğu oldu. İlçenin tanıtımını yapan Kaymakam Kayabaşı, izleyicilere de bir sürpriz yaptı. Bağlamasını eline alan Kayabaşı, hem çaldı hem de Mardin türküleri seslendirdi. Sesiyle herkesi büyüleyen Kaymakam Kayabaşı, profesyonellere de taş çıkardı.