Arama
Arama Sonuçları
Kadın vali sayısı 4 oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile kadın vali sayısı 4'e yükseldi.
Burdur’a ilk kadın vali atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Burdur Valiliği'ne Tülay Baydar Bilgihan getirildi. Bilgihan, Burdur'un ilk kadın valisi oldu.
Bakan Yerlikaya, ataması yapılan valileri tebrik etti
Valiler Kararnamesi ile ilgili mesaj yayımlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Vali olarak yeni atamaları gerçekleşen mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Aziz milletimizin emrinde, Türkiye Yüzyılı’nın inşasında ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Ali ÇALGAN
Çorum Valisi
TİD Yönetiminden iki isim Vali oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Türk İdareciler Derneği'nde de (TİD) yönetim kurulunda olan 2 isme valilik verildi.
Isparta Valiliği'ne atanan Vali Abdullah Erin'den ilk yorum:
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Isparta Valiliği'ne Abdullah Erin atandı. Atama kararıyla ilgili mesaj yayımlayan Erin, "Aziz milletimize ve yüce devletimize sadakatle hizmet etmek için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışacağımı bir kez daha ifade ediyorum" dedi.
Kaymakamın aracını kontrol ettiren teğmenin ifadesi ortaya çıktı
Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit’in makam aracını askeriye girişinde kontrol ettiren ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevinden alınan Teğmen S.B.S.’nin mülkiye müfettişlerine verdiği ifade ortaya çıktı.
Yurt genelinde 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 667 bin 955 aracın denetlendiğini ve 475 bin 427 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.
MİA Haber'in detaylarını yazdığı 'teğmen' haberi gündem oldu
Bazı yerel basın organlarında çarpıtılarak verilen Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit'in makam aracının kontrol edilmesi konusunu MİA Haber, tüm detaylarıyla ele alınca konu ulusal basının da gündemine girdi. Böylelikle Kaymakam Oğuz Yiğit'in haklılığı da anlaşıldı.
Emre Zafer
Ulaş Kaymakamı
Oğuz YİĞİT
Dörtdivan Kaymakamı
Kaymakamın aracını kontrol eden teğmen hakkında soruşturma açıldı
Bolu'nun Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit'in, İlçe Jandarma Karakolu’nu ziyareti sırasında makam aracının altına ayna tutarak araç altı kontrolü yapan Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Seyhan Burak Sürmeli’nin görevden alınma gerekçesinin hukuka uygun olduğu ve astın üstünü denetleme gibi bir yetkisinin olmadığı belirtildi.
"Diyarbakır annelerinin ızdırabını anlatan bir proje"
Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin dramını anlatan ‘Sesler ve Yüzler’ filminin gösterimine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Evlatları dağa kaçırılan ailelerin dertlerini, ızdırabını dile getirmiş. Toplumsal duyarlılık oluşturacak bir proje" dedi.
Eski Vali Ahmet Kara hayatını kaybetti
Eski Çorum ve Kars Valisi Ahmet Kara, 71 yaşında hayatını kaybetti.
"TransAnatolia ilimize enerji verdi"
Van Valisi Ozan Balcı, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen, 31 Ağustos’ta Mersin’den start alan ve finali Van’da yapılan TransAnatolia Rally Raid 2024’ün ödül törenine katıldı. Törende konuşan Vali Balcı, "TransAnatolia Rally Raid’in finişini Van’da yapmak bizi çok mutlu etti. Bu etkinlik ilimize enerji verdi" dedi.
Narin'in cansız bedeni bulundu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 gündür kayıp olan Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
Halil Affan ERDOĞAN
Domaniç Kaymakamı
Vali Şıldak, yunus timleri ve bekçilerle buluştu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Motosikletli Polis Timleri ile Çarşı ve Mahalle Bekçileriyle bir araya geldi.
"En olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası'nın temel atma törenine katıldı. Vali Şahin, "İnşallah ülkemiz afetlerden uzak olur ancak huzur içinde yaşamak istiyorsak en olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.
Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov, Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular.
Şanlıurfa Valisi Şıldak'tan müjdeli haber
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde inşaat çalışmalarında sona gelinen Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’ndaki çalışmaları denetledi. Kampüsün kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Vali Şıldak, "İlimizdeki öğrenci yurt kapasitemiz 6 binin üzerine çıkıyor" dedi.
Bakan Yerlikaya, POMEM Mezuniyet Törenine katıldı
30'uncu Dönem POMEM Mezuniyet Töreni'ne katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kahraman polislerimiz: Bu kutsal görevinizi ifa ederken rehberiniz hukuk, referansınız insan hakları olacaktır. Ve her zaman vicdanınıza kulak vereceksiniz" dedi.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
Balamir Gündoğdu'ya Bakan Yerlikaya'dan önemli görev
Balamir Gündoğdu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği’ne atandı.
Bakan Yerlikaya, Demirtaş ve Ayyıldız ile bir araya geldi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Vali Mahmut Demirtaş ve Bursa Valiliği'ne atanan Erol Ayyıldız ile bir araya geldi ve kendilerine başarılar diledi.
Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Vali Demirtaş, Bursa'ya veda etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları ile Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, hem Bursalılara hem de mesai arkadaşlarına veda etti.
Bolu tarihinin en büyük yangını kontrol altına alındı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesinde çıkan ormanın yangınının 4. gününde kontrol altına alındığını belirterek, "Gerçekten yangın Bolu'nun tarihinde en büyük yangındı. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Vali Demirtaş'tan ilk yorum
Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, atama kararıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Bakan Yerlikaya: Atama kararları hayırlı olsun
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni atama kararları hakkında mesaj yayımlandı. Bakan Yerlikaya, "Yeni görevlerinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun" dedi.
Vali Özkan'dan TİMBİR'e teşekkür
İMEF ve TİMBİR tarafından düzenlenen Sivil Toplum Medya Buluşmaları için Konya'ya giden TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa, MİA Haber İmtiyaz Sahibi Cengiz Aksan ve İtibar Enstitüsü Başkanı Orhan Samast, Konya Valisi Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti. Vali Özkan, Sivil Toplum Kuruluşları ile medya iletişiminin güçlendirilmesine katkı sağlayan TİMBİR'e teşekkür etti.