Arama
Arama Sonuçları
"Sinop, Türk somonu üretiminde ülkemizin merkez üssüdür"
Gerze açıklarında başlayan Türk somonu hasat çalışmalarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop, ülkemizin somon üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Sinop’umuz; Türk somonu üretiminde 2017 yılından bu yana kurulan tesislerimizle, ülkemizin merkez üssü olmuştur" dedi.
Hasta yakınlarına çorba ikram etti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, olası afet durumlarında kullanmak üzere hazırlanan mobil mutfaktan ilk çorba ikramını Devlet Hastanesi bahçesinde hasta yakını vatandaşlara yaptı.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
"Eğitim yatırımları, ekonomik yatırımların çok ötesinde"
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, TİHCAD tarafından Ballı Köyü İlkokul ve Ortaokulu için güzel bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirildiğini belirterek, eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekti.
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde 91. Kuruluş Yıl Dönümü ve Enstitü emeklilerine Vefa Etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, 90 yıllık mazisiyle BATEM'de büyük emeklerle büyük mesafeler kat edildiğine vurgu yaptı.
"Erdemli Vadisi film seti gibi bambaşka bir alan"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Erdemli Vadisi'nde düzenlenen programa katıldı. Vali Çiçek, "Bizim cennet gibi hazinelerimiz var. Erdemli Vadisi film seti gibi bambaşka bir alandır" dedi.
Türkiye’nin en büyük lale bahçesini gezdiler
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim ve eşi Hatice Sarıibrahim, 84 dekar alanda 8 milyon lale soğanı ile Türkiye’nin en büyük lale bahçesini gezdiler.
"Mersin, yaş sebze ve meyve üretiminin başkenti"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Türkiye Yüzyılı’nda Üretim Zirvesi” programına katıldı. Vali Pehlivan, "Mersin, 8 ürün rekoltesinde ülke birincisi, narenciye başta olmak üzere yaş sebze ve meyve üretiminin ise başkentidir" dedi.
"Sarp Sınır Kapısı yeni rekorlara imza atıyor"
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Türkiye'nin Kafkasya ile Orta Asya’ya açılan kapısı konumunda olan Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Vali Ünsal, "Sarp Sınır Kapısı, 2 milyar dolara ulaşması beklenen ihracat rakamıyla her geçen gün yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor" dedi.
"Gümrük teşkilatları, önemli vazifeler yükleniyor"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Koçak ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Vali Özkan, "Gümrük teşkilatlarımız; ticaretin sağlıklı ve düzenli yapılması, kayıt dışılığın önlenerek izlenebilir bir sistemin inşası ve icrası yönünde önemli vazifeler yükleniyor" dedi.
Manisa için turizm master planı hazırlanacak
Manisa Valisi Enver Ünlü, gazetecilerle bir araya geldi. İlde yapılan çalışmaları anlatan Vali Ünlü, Turizm Master Planı hazırlayacaklarını ve Turizm Alt Yapı Birliği kuracaklarını söyledi. Ünlü, “Spil Dağına olan ilgiyi artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Antalya’nın hedefi hızlı çözümler, yeni rekorlar
2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. 2023 yılında Antalya genelinde, 850 projeden 404’ünün tamamlandığı, 317’sinin ise halen devam ettiği açıklandı.
“Gençlerimizi hayata hazırlayacağız”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 26-27 Şubat’ta gerçekleştirilecek Marmara Kariyer Fuarı’nın hazırlık toplantısına başkanlık yaptı. Vali Yavuz, “Gençlerimizi kaptırmamak için onları hayata hazırlayacağız. Önümüzdeki süreçte iş gücü piyasasında 5-10 yılda revaçta olabilecek meslek gruplarına yönelik hamle yapmamız gerekiyor” dedi.
"İstanbul, ticaretin başkenti"
Mobilya Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı kapılarını açtı. Açılışa katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul’da her hafta birden fazla fuar oluyor. İstanbul, ticaretin başkenti. Anadolu’da üretilen bütün ürünler buraya geliyor" dedi.
OSB’ye 112 İstasyonu
Bir dizi program için Dilovası İMES Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, başkanlığında gerçekleştirilen Müteşebbis Heyet Toplantısı sonrası İMES OSB’de kurulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açılış Töreni’ni gerçekleştirmek üzere tören alanına geçti.
Denizcilik Bakanlığı kurulmasını istedi
TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili inceleme çalışmasını Trabzon'da tamamladı. Komisyon üyeleriyle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Bu çalışmalar inşallah problemlerin çözülmesine imkân sağlar. Vekillerimizin 'Denizcilik Bakanlığı' kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum" dedi.
ASELSANNET 19. kuruluş yıl dönümünü kutladı
Türkiye'de haberleşme, güvenlik sistemleri ve bilgi teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren, ASELSAN'ın iştiraki ASELSANNET'in kuruluşunun 19. yıl dönümü törenle kutlandı.
Kafesten balık yakaladı
Kültür balıkçılığı yapılan Torul barajında balıklara yem veren ve kafelerden kepçe ile balık hasadı yapan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, ildeki balık üretimini artıracaklarını söyledi.
Bu fuarda iş var
Balıkesir’de iş veren ve iş arayanları bir araya getirerek kalifiye eleman istihdamını güçlendiren Balıkesir İstihdam Fuarı’nın 8’incisi Avlu Kongre Merkezinde kapılarını açtı.
"Üretmeyen, tüketilmeye mahkûmdur"
Tekirdağ'ın Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Ergene-1 OSB'de faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret ederek, "Üretmeyen, tüketilmeye mahkûmdur. Üreterek ülkemize katkı sunan sanayicilerimize teşekkür ederim" dedi.
İhracatta yüzde 11’lik paya sahip
5. Hayatımız Maden Çalıştayı'nda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, 2022 yılında Türkiye’nin doğal taş toplam ihracatında yüzde 11,20’lİk paya sahip. Orta vadede hedefimiz bu rakamları artırmak olacaktır" dedi.
Nar hasadına katkıda bulundu
Türkiye'nin önemli nar ekşisi üretim merkezlerinden olan Oğuzeli’nde nar hasadına katılan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, üreticilere bereketli bir sezon diledi.
20 bin öğrenci çalışma masasına kavuşuyor
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek tarafından planlanarak hayata geçirilen “Her Ev Bir Okul” projesi kapsamında, evinde çalışma masası ve kitaplık bulunmayan hiçbir öğrencinin kalmaması hedefiyle, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından oluşturulan listelere göre tespit edilen 20 bin öğrenci için üretimi yapılan çalışma masaları ve kitaplıkların dağıtımı yapıldı.
Sıfır noktasında doktor ve asker birlikte
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ve Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca’da bulunan, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinin hemen yakınında, sınırın sıfır noktasında kurulan Işıklı Seyyar Sahra Hastanesi'ni ziyaret etti.
“Mükemmellik Zirvesi bu şehre çok yakışıyor”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Kayseri Temsilciliği tarafından düzenlenen, "9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi"nde sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.
Hataylı balıkçılar dualarla “vira bismillah” dedi
Hatay’da balık av sezonu açılışı, Vali Mustafa Masatlı ve il protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Arsuz Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın da katıldığı törende bolluk ve bereket duaları ile ilk ağlar denizle buluştu.
Toprak analizleriyle tarımsal verimlilik artırılacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kurumları tanımak ve çalışmalarını yerinde görmek amacıyla başlattığı ziyaretlerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile devam etti.
“Atanmış değil adanmış olarak çalışacağım”
Antalya Valisi iken Malatya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı, Malatya Valiliğindeki görevine bugün başladı. Valilik önünde il protokolü tarafından karşılanan Vali Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Malatya Valisi olarak bu yeniden başlama sürecinde bir atanmış olarak bulunmayacağım. Bu sürece bir adanmış olarak katkı sunmaya gayret edeceğim. Vatandaşımızın her biri, topraklarımızın her bir santimetrekaresi için Bismillah diyerek görevime başlıyorum” dedi.
Deprem bölgesinden kurutulmuş domates ihraç ediliyor
Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerine rağmen tarımsal faaliyetlerine devam eden Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi Çobantepe Mahallesindeki çiftçiler, hasat ettikleri domatesi kurutup ihracata hazır hale getirdi.