Arama
Arama Sonuçları
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Tokat'ta bir deprem daha oldu
Tokat'ın Turhal ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Valilikten madde madde dolandırıcılık uyarısı
Rize Valiliği, son zamanlarda artan dolandırıcılık olayları ile ilgili yapılan uyarılara rağmen, halen dolandırıcıların kullandıkları çeşitli yöntemler sonucu vatandaşların mağdur olduğu belirtti. Valilik, “Meydana gelen olaylar ile ilgili adli süreçler yürütülmekte, fakat en önemli hususun, vatandaşlarımızın bilinçli davranması sonucu olayların olmasının önlenmesi olduğu unutulmamalıdır” dedi.
Tokat'ta art arda 2 deprem
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaklaşık bir buçuk saat arayla 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem oldu. Depremin ardından Sulusaray ilçesinde inceleme yapan Vali Numan Hatipoğlu, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde eğitim 1 gün ara verildiğini belirtti.
"Aile yapılarına yönelik saldırılar var"
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi. Vali Kemal Çeber, "Sosyal medya, televizyonlar, dijital alem, bize örnek olarak gösterilmeye çalışılan çeşitli olaylar ile aile yapılarına yönelik saldırılar var. Bir millete ya da bir devlete zarar vermek istiyorsanız, aile yapısına zarar vermeniz lazım" dedi.
Dolandırıcılığın yüzde 137 arttığını açıklayan Vali, vatandaşları uyardı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, nitelikli dolandırıcılık olaylarının geçen yıla göre yüzde 137 oranında arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Vali Çiftçi, "Hiçbir zaman ne asker ne polis ne savcı vatandaşı arayıp da para istemez. Herhangi hesap numarasına para havale edilmesin, bankaya gidilmesini istemez" dedi.
TİMBİR 1 yaşında
81 il ve 25 ülkede temsilciliği bulunan, 1000 haber sitesinin üyesi olduğu ve Cumhurbaşkanlığı onayı ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) 1 yaşında.
"Suçların yüzde 96'sı aydınlatıldı"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin toplantı düzenledi. Vali Makas, "Kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılı ilk iki ayına kıyasla yüzde 8,7'lik artış yaşanmış, 729 olayda toplam 985 şahıs hakkında işlem yapılarak 10 şahıs tutuklanmış, aydınlatma oranı ülke ortalamasının üstünde yüzde 96 oranında seyretmiştir" dedi.
Balıkesir’de kadın gazeteciye şiddet!
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı, Gazete Merhaba Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Semra Aman Akyürek, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı’nın ekibindeki kişiler tarafından uğradığı fiziki saldırı sonucu yaralandı. TİMBİR’den yapılan açıklamada saldırı olayı kınanırken, “Ülkemizin yerel seçimlere gittiği bir dönemde siyaseti zorbalıkla yapmaya kalkan zihniyet artık el birliğiyle siyaset sahnesinden uzaklaştırılmalıdır” denildi.
Validen yanlış habere tepki
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, tarla yoluyla ilgili, “Kanal Boyu çamur deryasına döndü” şeklinde yapılan habere tepki gösterdi. Haber yaparken kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulaya Vali Aygöl, “Burası vatandaşlarımızın ulaşım sağladığı bir yol değil” dedi.
Öğrencilerin kanalında soruları cevapladı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kendisine mektup yazarak okula davet eden Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu 2/B Sınıfı öğrencisi Fatıma Zehra Alaslan'ın isteğini geri çevirmedi.
Teknoloji bağımlılığına karşı eğitim verildi
Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Umut Kasman'ın büyük önem verdiği teknolojiyi doğru kullanma ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde seminer düzenlendi.
Kaymakamlık mülakat tarihleri açıklandı
İçişleri Bakanlığı, bu yıl alacağı kaymakam adayları için mülakat tarihlerini açıkladı. Buna göre 3 Aralık 2023’teki kaymakamlık sınavında başarılı olan adaylar 19 Şubat ile 8 Mart 2024 tarihlerinde mülakata alınacak.
Açık Kapı'yı Açık Makama dönüştürdü
İçişleri Bakanlığı bünyesinde "Açık Kapı, Milletin Kapısı" sloganıyla kurulan Açı Kapı Şube Müdürlüğü Mardin'de Vali Tuncay Akkoyun'un vatandaşları makamında ağırlaması ile Açık Makama dönüştü. Vali Akkoyun, talep ve ihtiyaçları için gelen vatandaşları günün her saatinde makamında ağırlayarak bire bir görüşüyor.
“Çalışmak sizden, YKS başvuru ücreti bizden”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, üniversite sınavına girecek öğrencilerin yükünü hafifletiyor. Kaymakam Kayabaşı, belediye aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerin YKS ücretini karşılayacak.
"Okul çevresindeki tedbirler ciddiyetle uygulanacak"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında “Okul Güvenliği Toplantısı” yapıldı. Vali Işın, "İlk yarıyılı sorunsuz tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. İkinci döneme güvenli ve huzurlu bir başlangıç yapabilmek için alınan tedbirler ciddiyetle uygulanacak" dedi.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Devlet Bahçeli’den kaymakama destek: Kaymakamımızın tertemiz alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ayırdı. Bahçeli, “Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
“Evlatlarımıza sahip çıkalım”
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Salar’da En İyi Narkotik Polisi Anne eğitimine katıldı. Çocukları korumanın zorlaştığını belirten Vali Yiğitbaşı, “Evlatlarımıza sahip çıkalım” uyarısında bulundu.
Edirne’nin yöresel ürünleri internet sitesinde
Edirne’nin yöresel ürünlerinin yer aldığı ilk ve tek internet sitesi “edirneyoresel.com.tr” hizmete girdi. Vali Yunus Sezer, vatandaşları yöresel ürünlerin tanıtılmasına katkı yapmaya ve kooperatiflere destek olmaya davet etti.
İdarecinin Sesi yeni sayısında Cumhuriyet ve Elazığ’ı işledi
Başkanlığını Saffet Arıkan Bedük’ün yaptığı Türk İdareciler Derneği tarafından Doç. Dr. Selim Çapar’ın editörlüğünde hazırlanan İdarecinin Sesi Dergisi, son sayısında ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ ile ‘Elazığ’ ilini işledi.
Valiliğin videosu kamu spotu oldu
Kars Valiliğinin Sarıkamış Şehitleri 109. Anma Programı kapsamında hazırladığı video RTÜK tarafından “Kamu Spotu” olarak kabul edildi. RTÜK, videonun ‘kamu spotu’ olarak yayınlanması için televizyonlara öneride bulundu.
“Gören gözümüz, tutan elimiz, yürüyen ayağımız”
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Merkez ve ilçe muhtarları ile bir araya gelerek, talep ve sorunlarını dinledi. Vali Özarslan,” Muhtarlarımız gören gözümüz, tutan elimiz, yürüyen ayağımız. Hemşehrilerimiz ile aramızdaki bağın sağlıklı yürütülmesine çok faydalı katkı veriyorlar. Güvenlikten sosyal desteklerin adaletli dağıtımına kadar pek çok vazife üstlenen muhtarlıklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakamlık sınavında bir soru iptal
İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı sonuçları için bekleyiş sona erdi. ÖSYM, kaymakamlık sınav sonuçlarını bugün sabah açıkladı.
Doğrudan demokrasiye dijital dönüş
Hukukçu Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, doğrudan demokrasiye dijital bir dönüş yapılacağını kaydetti. Bunun yerel yönetimlerden başlayacağına işaret eden Altıparmak, vatandaşın belediye kararlarına katılımının kolaylaşacağını belirtti.
TİMBİR heyetinden Vali Şıldak'a ziyaret
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) heyeti, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ı makamında ziyaret etti.
“Medya duyurmazsa sesimizi kimse duymaz”
Gaziantep, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve TİMBİR işbirliği ile düzenlenen Sivil Toplum Medya’ buluşmalarına ev sahipliği yaptı. Vali Kemal Çeber, “Biz ne kadar bağırırsak bağıralım medya duyurmazsa boş. Sesimizi kimse duymaz” dedi.