Arama
Arama Sonuçları
"Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin"
Kars'tan 60 kişilik ilk hac kafilesi, Sultan Alparslan Cami Külliyesi'nde düzenlenen programla kutsal topraklara dualarla uğurlandı. Programa katılan Vali Ziya Polat, "Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin" dedi.
"Zalimlere dur diyebilmek için çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz"
Hakkari Ali Çelik, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 Yaş Kur’an Kursu kapanış programına katıldı. Filistin'de yaşanılan insanlık dramına dikkat çeken Vali Çelik, "Zalimlere gelecekte dur diyebilmek için muhakkak çocuklarımızın insanlığa değer sunacak şekilde iyi eğitilmesine ihtiyacımız var" dedi.
"Maveraünnehir ve Horasan ilim, kültür ve sanat havzasıdır"
Mâverâünnehir temasıyla düzenlenen VII. Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumu'na katılan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Maveraünnehir ve Horasan ilim, kültür ve sanat havzasıdır" dedi.
Vali Baydaş, kurbanını Diyanet’e bağışladı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı'na verdi.
Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı
Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü sonrası Vali Vahdettin Özkan ve il protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi.
Harran Ulu Cami yakında açılıyor
Şanlıurfa Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin, restorasyon çalışmaları tamamlanan Harran Ulu Camii Ören Yeri'nde inceleme yaptı. Kaymakam Gültekin, caminin yakın zamanda ziyarete açılacağını ifade etti.
1. Uluslararası Kommagene fotoğraf zirvesi başlıyor
Adıyaman Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenen zirvede Adıyaman’ın eşsiz güzellikleri ulusal ve uluslararası fotoğrafçıların objektifleriyle buluşuyor.
Bursa'nın fethinin 698. yıl dönümü kutlu olsun!
Bursa’nın fethinin 698. yıl dönümü törenlerle ve dualarla kutlandı.
Gürcistan müftüleri Rize’de kardeşlik iftarına katıldı
Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Ramazan Ayında Kardeş Ülke-Kardeş Şehir Buluşmaları kapsamında Gürcistan Müftülerinin katılımıyla Rize’de kardeşlik iftarı düzenlendi.
"İmam toplumda her işte önder ve rehberdir"
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, ilçede görev yapan din görevlileri ile toplantı yaptı. Kaymakam Özçelik, "Din görevlilerinin vazifesi sadece namaz vakitleri ile sınırlı değildir. Din görevlilerimizin her zaman toplumu aydınlatma gibi bir vazifeleri vardır. İmam toplumda her işte önder ve rehberdir" dedi.
Şehadete bir gül bahçesine girer gibi koşanların emanetleriyle iftar açtı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz’ın ev sahipliğinde Kemer Kaymakamlığı tarafından 18 Mart münasebetiyle şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.
Öğrencilerle birlikte Ramazan pidesi dağıttı
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladığı Ramazan pidesi dağıtımına katıldı.
Eğil’de turizm projesi başlıyor
Dicle kıyısında yer alan konumu ve coğrafi koşulları ile tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olan Diyarbakır Eğil’de, Eğil ve Dicle Nehri Çevre Düzenleme Projesi’nin lansmanı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Vali Ali İhsan Su ve Eğil Kaymakamı Volkan Hülür katılımıyla gerçekleşti.
Camiler teravih namazı için doldu
Başı rahmet, ortası bereket, sonu mağfiret vesilesi olan 11 ayın sultanı Ramazan ilk teravih namazıyla başladı. Yarın ilk oruç için sahura kalkacak olan Müslümanlar, ilk teravih namazını kılmak için camileri doldurdu.
Kutsal emanetlerin yer aldığı müzeyi gezdi
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bütün İslam ülkelerinin Kur'an-ı Kerim baskılarının, Peygamber Efendimizin 30'a yakın kutsal emanetinin yer aldığı Siyer-i Nebi ve Musaf-ı Şerif Müzesi'ni gezdi.
"Omuzlarınızdaki bu ağır vebalin bilinciyle hareket edin"
Kastamonu Valisi Meftun Dalı, kentte atanan din görevlileriyle bir araya geldi. Vali Dallı, "Vazifenizi icra ederken omuzlarınızda taşıdığınız bu ağır vebalin bilinciyle hareket edeceğinize inancım tamdır" dedi.
“Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidir”
Kütahya Valisi Musa Işın, Tavşanlı Sekbandemirli Köyü Cami'nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Işın, “Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidirler" dedi.
Bir tarihi miras daha ihya edildi
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kaş ilçesini ziyaret etti. Restorasyonu tamamlanan tarihi Lami Bey Camisi’nin açılış törenine katıldı.
"Hangi işi yapıyorsanız en iyisini yapın"
Lise öğrencileriyle bir araya gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, onlara meslek seçimiyle ilgili öğütlerde bulundu. Vali Yavuz, "Meslek seçimi ahlaki temellere dayanmalıdır. Aldığınız puanlara göre değil en iyi olabileceğiniz alanlara göre meslek seçimi yapın. Hangi işi yapıyorsanız en iyisini yapın" dedi.
"Depremden gereken dersleri alacağız"
Kütahya Valisi Musa Işın, Miraç Kandili dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Vali Işın, "Devlet ve idare olarak depremden gereken dersleri alacağız ve her zaman olduğu gibi, üzerimize düşen görevleri yapacağız" dedi.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
Kandil simidi ve lokma ikram etti
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Regaip Kandili münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından Şakir Nuhoğlu Camii’nde düzenlenen programa katıldı.
Umre ödüllü hadis yarışması
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Hadislerle O'nu Anlamak" konulu Gençlik Bilgi Yarışması ödül törenine katıldı. Vali Aydoğdu, “Gençlerimiz dini değerlerini de milli değerlerini de en güzel şekilde öğrenerek tüm dünyaya rol model olacak” dedi.
Silah arkadaşları şehidin adına kütüphane kurdu
Karabük Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Yazıköy İlk ve Ortaokulu bünyesinde Şehit P. Kom. Uzm. Çavuş İslam Sancak adına yapılan kütüphanenin açılış programına katıldı.
"Dünya için çevre kirliliğini önlemeliyiz"
Muş Valisi Avni Çakır, "İklim ve Çevre Sorunları Temelinde Birlikteyiz" projesinin tanıtım toplantısına katıldı. Vali Çakır, "Dünyanın daha yaşanabilir bir yer olması adına çevre kirliliğini önlenmek son derece önemli" dedi.
“Aileye umut, topluma hayat”
Tokat Valiliği öncülüğünde kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik hayata geçirilen Beyaz Ev Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Vali Numan Hatipoğlu, “Hedefimiz tarihi bağlarıyla birlikte aileyi bir bütüncül yaklaşım içerisinde korumak” dedi.
İslam Turizm Başkent’inde ‘sanat ve kültür’ sempozyumu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 2023 Şanlıurfa İslam Dünyası Turizm Başkenti Sanat ve Kültür Şehri konulu sempozyumun açılış törenine katıldı. Vali Şıldak, “Çok özellikli bir şehirde ve coğrafyada bulunuyoruz. Bunun kıymetini bileceğiz ve çok daha fazla çalışacağız” dedi.
“Rabbim sayılarını tez zamanda arttırsın”
14 kız öğrencinin hafızlık merasimine katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Allah her birini var etsin. Rabbim sayılarını tez zamanda artırsın” dedi.
Filistin için 800 bin TL toplandı
Erzurum Valiliği koordinatörlüğünde Filistin’e destek amacıyla kurulan Gazze’ye Yardım Çarşısı'na destek çığ gibi büyüdü ve 800 bin TL gelir elde edildi. Vali Mustafa Çiftçi, hayır çarşısına katkı sunanlara teşekkür etti.
Vali Hatipoğlu: Gayretimiz mirası korumak
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Niksar ilçesinde bulunan ve UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Niksar Kalesi'ndeki kazı çalışmalarını inceledi. Hatipoğlu, "Gayretimiz mirası korumak ve paylaşmak" dedi.