Arama
Arama Sonuçları
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
5 bin öğrenci ailelerine mektup yazdı
Isparta Valisi Aydın Baruş, öğrencilerin tütün ve teknoloji bağımlısı ebeveynlerine mektupla seslendikleri "Beni dinler misiniz?" projesinin kapanış programın katıldı. 5 bin 300 öğrencinin mektup yazdığını belirten Vali Baruş, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.
Ömer Sirkeci
Arsin Kaymakamı
Ayşe Karaca
Doğanhisar Kaymakamı
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Şehit Polis Yonuz Turan son yolculuğuna uğurlandı
Görevi başındayken araç çarpması sonucu şehit düşen Isparta Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Yonuz Turan, memleketi Sandıklı ilçesi Alacami köyünde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Adı gibi tatlı Helva Şenliği
Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde geleneksel hale getirilen Helva Şenliği bu yıl da aynı coşkuyla gerçekleştirildi. Helva dağıtımına eşlik eden Vali Cahit Çelik, “Yeşilburç Köyümüzün yıllardır devam eden geleneklerinden Helva Şenliği, adı gibi tatlı, sıcak ve samimiydi. Koskoca bir aile olan köy sakinlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
2 bin sürücü simülasyon aracıyla farkındalık kazandı
Jandarma Trafik Daire Başkanlığı koordinesinde bayram tatilinde 2 bin 543 yol kullanıcısına Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile eğitim verildi.
Isparta'da kuraklık için alarm verildi
Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Isparta, yağış rejimi bakımından kurak bölgeler arasındadır. Elimizdeki tarımsal potansiyeli de düşündüğümüzde yeterli su miktarına sahip olabildiğimiz söylenemez. Bu nedenle sahip olduğumuz kaynakların verimli kullanımı son derece önemlidir" dedi.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
Bayram Köse
Mecitözü Kaymakamı
Kar Ragbi Şampiyonası kıran kırana geçti
Türkiye'de ilk defa düzenlenen 2024 yılı Türkiye Ragbi Federasyonu Kar Ragbi Şampiyonası Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde oynanan maçlarla tamamlandı. Kıran kırana geçen maçlarda dereceye giren takımlara ödülleri Isparta Valisi Aydın Baruş verdi.
Özel yüreklerle mantı açtı, basketbol oynadı
Isparta Valisi Aydın Baruş, 18 yaşından büyük engellilere hizmet veren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Engellilerle mantı açıp müzik atölyesinde ritim tutan Vali Baruş, kursiyerlerin spor etkinliklerine de eşlik etti.
Genç sporcular Bingöl'ü temsil edecek
Bingöl Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Atletizm Türkiye Final Müsabakalarında Bingöl'ü temsil etmeye hak kazanan U-16 Atletizm kız takımı ile bir araya geldi.
Birinci sınıfa yükseldiler
21 mülki idare amiri, birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltildi. İçişleri Bakanlığı'nın 21 mülki idare amirini, birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.
30 öğrenciye dalış eğitimi verilecek
Isparta Valisi Aydın Baruş, Spor Lisesi'nde eğitim gören 30 öğrenciye donanımlı dalış eğitimi verilmesi için protokol imzaladı. Eğitimler 22 Ocak'ta başlayacak.
"Bağımlılıklar aile yapımızı tehdit ediyor"
Isparta Valisi Aydın Baruş'un başkanlığında 2024 Yılının 1. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Özellikle madde bağımlılığı bunun yanında alkol, sigara, teknoloji ve kumar bağımlılığı, hem toplumsal yapımızı hem de aile yapımızı tehdit ediyor" dedi.
Yaşar Artar
Sinanpaşa Kaymakamı
Güller Ekspresi İzmir’e uğurlandı
Güller diyarı Isparta’dan İzmir’e gidecek olan Güller Ekspresi ilk seferine Isparta Garı’nda düzenlenen törenle uğurlandı.
"Bu gölü çok iyi korumamız gerekiyor"
Isparta Valisi Aydın Baruş, Eğirdir ilçesini ziyaret etti. Eğirdir Gölü’nde devam eden su sorunu hakkında konuşan Vali Baruş, "Eğirdir Gölü bizim için önemli bir kaynak. O açıdan bu gölü kesinlikle çok iyi korumamız gerekiyor. Sulama konusunda suyun israf edilmemesi gerekiyor" dedi.
Özgü Özen
Meriç Kaymakamı
Resul Tutay
Divriği Kaymakamı
Alparslan Sözen
Gölpazarı Kaymakamı
Elmacılığın geleceği çalıştayda konuşuluyor
Dünya elma üretiminde lider ülkelerden olan Türkiye’deki üretimin yaklaşık yüzde 26’sını yapan Isparta’da, 2. Ulusal Elma Çalıştayı bugün başladı.
Senirkent’te doğalgaz sevinci
Senirkent ilçesinin doğalgaza kavuşması dolayısıyla düzenlenen törende arz meşalesini yakan Isparta Valisi Aydın Baruş, “Bizim bugün yaşadığımız heyecan 1940’lardaki dedelerimizin elektrik geldiği zaman yaşadığı heyecana benziyor” dedi.
Mehmet Gündoğdu
Karacasu Kaymakamı
Valiler düzensiz göçü konuştu
Düzensiz göçle daha etkin ve verimli bir mücadele yürütebilmek amacıyla Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, göçle mücadelede gelinen nokta masaya yatırıldı.
12. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX Antalya’da Başladı
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, TOBB’un desteğiyle bu yıl 12’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, ziyaretçilerine kapılarını açtı. Açılışa Antalya, Bilecik, Burdur, Çorum, Düzce ve Isparta valileri katıldı.
2 bin rakımlı dağa Cumhuriyet yürüyüşü
Isparta Valisi Aydın Baruş, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen zirve yürüyüşüne katıldı. 2 bin 635 metre rakımlı Davraz Dağı'na çıkan Vali Baruş, etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirtti.