Arama
Arama Sonuçları
"Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette"
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz" dedi.
"Batman artık göç alan il konumuna geldi"
Batman Valisi Ekrem Canalp, kente yapılan yatırımlar sayesinde Batman'ın bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Batman artık göç veren bir ilden, göç alan il konumuna geldi" dedi.
"Uyuşturucu ile mücadele vatan görevidir"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde hayata kazandırılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi birçok ilde örnek uygulama olarak değerlendiriliyor. Projenin öneminden bahseden ve her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Vali Şıldak, "Uyuşturucu ile mücadeleyi bir vatan görevi olarak görüyoruz" dedi.
Van'daki işsizlik son bulacak
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "İstihdam konusunda önemli adımlar atıyoruz. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam sağlamak" dedi.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Manisa'da 15 bin kişi işe yerleştirildi
Manisa Valisi Enver Ünlü, yılın ilk 6 aylık döneminde kamu ve özel sektörde 15 bin 828 kişinin işe yerleştirildiği ifade etti.
Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi.
Sabah 05.00’te hal esnafıyla buluştu
Batman Valisi Ekrem Canalp, sabah saat 05:00’te Batman Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksini ziyaret etti. Hal esnafıyla bir araya gelen Vali Canalp, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmanın önemine dikkat çekti.
Van için hedef; 50 bin istihdam
Yapımında sona gelinen tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Van'ımızın istihdamına katkı sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Beş ve yedi yıl içerisinde hedefimiz 50 bin istihdam" dedi.
"116 adet yeni sanayi parseli oluşturuldu"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Işın, "OSB genişleme imar taslak planıyla yeni yatırımlar için 116 sanayi parseli oluşturuldu. Toplamda 160 parsel, yatırımcıların hizmetine sunulacak" dedi.
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
Vali, jeotermal serada yetiştirilen domatesleri topladı
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 40 bin metrekare alanda kurulu jeotermal serada yetiştirilen ilk domateslerin hasadına katıldı. Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakında toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak" dedi.
"Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma..."
Lilyana Kadın Kooperatifi ziyareti esnasında kendisine çiçek veren çocuklara sarılan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma; her şey yolunda demektir" dedi.
"Üremin artırılması için desteğimiz sürecek"
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Damla Sistemli Yüksek Telli Terbiyeli Bağ Sistemi Kurulumu Projesi kapsamında 8 üreticinin desteklendiğini belirterek, "Tarımsal üretimin artırılması noktasında üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Ağaç yetiştirmek en güzel miras"
Bingöl Fidanlığını ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, fidanları yetiştiren Kurudere köyü kadınları ile sohbet etti. Vali Usta, "Ağaç yetiştirmek ve yeşil alan yaratmak geleceğimize bırakacağımız en güzel miras" dedi.
"Büyük bir İstihdam Fuarı açılacak"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 14-15 Mayıs’ta Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar alanında büyük bir İstihdam Fuarı'nın açılacağını belirtti.
125 bin Siirt Fıstığı fidanı toprakla buluşacak
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 milyon lira değerindeki 125 bin adet Siirt Fıstığı fidanını toprakla buluşturmak üzere düzenlenen Fıstık Fidanı dağıtım törenine katıldı.
"Eskişehir'deki turizm potansiyelleri yüksek"
ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Eskişehir'de turizm potansiyelleri yüksek ve bunları belirli ölçüde harekete geçirmek gerekiyor" dedi.
“Devlet Baba olma bilinciyle her zaman vatandaşlarımızın hizmetindeyiz”
8 Nisan Dünya Romanlar Günü münasebetiyle Sinop Valiliği himayesinde, Aile Destek Merkezleri (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) projesi kapsamında, iftar programı düzenlendi.
İskilip’in projesine Japonya desteği
Çorum İskilip Kaymakamlığı Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş Akbulut tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yazılan ve Japonya Büyükelçiliğine sunulan, 1.856.000,00 TL bütçeli “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” onaylandı.
Süt çiftliklerinde kuzuları sevdi
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Akçadağ ilçesinde et ve süt üretimi üzerine faaliyet gösteren üretim tesisleri ziyaret etti.
Erzincan'ın tulum peyniri markalaşıyor
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında kentteki tarım ve hayvancılığı daha iyi noktalara taşıyacak projelerin protokolleri imzalandı. Vali Aydoğdu, "Coğrafi işaretli ürünlerimizden tulum peynirinde markalaşma sağlanacak. Tulum peyniri üretimi yılda yaklaşık 300 tona çıkacak" dedi.
Kütahya'nın araç filosu güçlendi
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresine 75 milyon TL değerinde iş makinesi ve araç hibe edildiği belirterek, müteşebbislere ve iş insanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.
Vakıftan yardım alanlar iş sahibi olacak
Sinop Erfelek’te Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan vatandaşlar iş sahibi olacak.
“Hakkari ile ilgili hayallerim var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Gençlerle Yeni Ufuklara” temalı söyleşi kapsamında, her hafta farklı bir okulun öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor. Bu haftaki söyleşi programına konuk olan okul Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi oldu.
Kurslardaki eğitim 8 saate çıkarıldı
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde görevli usta öğreticilerinin, ders saatlerini 8 saate çıkardıklarını belirterek, "Kurslarımızın kalitesini arttırmayı ve kursiyerlerimize daha geniş bir öğrenme fırsatı sunmayı amaçlıyoruz" dedi.
“Daha fazla insanımızı iş gücüne dahil edeceğiz”
İl İstihdam Kurulu’na başkanlık yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Şehrimizde istihdamı daha çok artırmak, daha fazla insanımızı iş gücüne katmak için el birliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Bir tarihi miras daha ihya edildi
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kaş ilçesini ziyaret etti. Restorasyonu tamamlanan tarihi Lami Bey Camisi’nin açılış törenine katıldı.