Arama
Arama Sonuçları
Vali Ergün bölgede inceleme yaptı
Uşak Valisi Turan Ergün, Banaz ilçesinde Yunanistan uyruklu 3 kişinin bulunduğu otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasıyla ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu.
“Büyük bir özveriyle örnek bir mücadele ortaya koydular”
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Türk İdareciler Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği 29. Avrupa Günleri’nin açılışını yaptı. Programa Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği Dönem Başkanı Saffet Arıkan Bedük, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ve İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez, valiler ve mülki idare amirleri katıldı.
Eyüp Kaykaç, Manisa Vali Yardımcılığına görevlendirildi
İzmir Karaburun Kaymakamlığından istifa edip 31 Mart’ta İzmir Karaburun’da AK Parti’den belediye başkan adayı olan Eyüp Kaykaç, İçişleri Bakanlığı tarafından Manisa’ya vali yardımcısı olarak görevlendirildi.
147 terör örgütü üyesi yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 34 ilde düzenlenen BOZDOĞAN-30 operasyonlarında 147 terör örgütü üyesinin yakalandığını duyurdu.
Dünyaya nam salmış Kemalpaşa Kirazı'nı topladı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yetişen ve dünya çapında tanınan bir lezzet olan Kemalpaşa Kirazı'nda sezonun ilk hasadı yapıldı. Kiraz toplayan Vali Süleyman Elban, toplanan ilk kirazların Katar'a ihraç edileceğini belirtti.
Adı gibi tatlı Helva Şenliği
Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde geleneksel hale getirilen Helva Şenliği bu yıl da aynı coşkuyla gerçekleştirildi. Helva dağıtımına eşlik eden Vali Cahit Çelik, “Yeşilburç Köyümüzün yıllardır devam eden geleneklerinden Helva Şenliği, adı gibi tatlı, sıcak ve samimiydi. Koskoca bir aile olan köy sakinlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Afyonkarahisar ve Akseki kadınlara emanet
Milyonlarca seçmen pazar günü sandık başına gitti ve seçimini yaptı. Sonuçların açıklanmasıyla birçok il ve ilçede de ilkler yaşandı. Bu seçimde kadın adaylar dikkat çekti. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal ve Antalya'nın Akseki ilçesinde CHP adayı İlkay Akça ipi göğüsledi. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güren Yiğitbaşı ve Akseki Kaymakamı Saliha Karataş olunca il ve ilçe kadınlara emanet edilmiş oldu.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
Toroslar eski kaymakamı Osmaniye Belediye Başkanı oldu
Mersin Toroslar Kaymakamı iken istifa eden ve Cumhur ittifakının adayı olarak mahalli idareler seçimine giren İbrahim Çenet, Osmaniye Belediye Başkanı seçildi. 1975 Osmaniye doğumlu olan Çenet, 88. Dönem Adana Kaymakamı Adayı olarak mülki idare amirliğine girmiş, çok sayıda ilçede kaymakamlık yapmış, son olarak 2021 Eylül ayından itibaren Toroslar Kaymakamı olarak görev yürütmüştü.
"Birlikte daha nice zaferlere"
Dünya Spor Oyunları'nda dünya ikincisi olan Down Sendromlu Futsal Milli Takımı, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban'ı ziyaret etti. Sporcuları tebrik eden Vali Elban, "Onların başarısı, kararlılıkları ve azimleri takdire şayan. Birlikte daha nice zaferlere" dedi.
Huzurevi sakinleriyle bocce oynadı
Zonguldak Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, Çaycuma Huzurevi Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Bocce etkinliğine katıldı. Kaymakam Göze, huzurevi sakinleriyle bocce oynadı.
Bir çete daha çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen "Mahzen-14" operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik’in yaptığı Organize Suç Örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Geleceğin mucitlerini tebrik etti
2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robotik Kodlama Yarışması'nda ilk üç sırada yer almayı başararak Türkiye finallerine gitmeye hak kazanan Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri ekibi, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Vali Yıldırım, 36 bin okul arasından turnuvaya katılım sağlamaya hak kazanan ekibi tebrik etti.
Niyazi Ulugölge, Göç İdaresi Rehberlik ve Denetim Başkanlığına atandı
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararname ile Mülkiye Müfettişi Niyazi Ulugölge, bir süredir vekaleten yürüttüğü Göç İdaresi Başkanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığına asaleten atandı.
Niyazi Ulugölge
Göç İdaresi Rehberlik ve Denetim Başkanı
Maraton için fotoğraf çekti
"3. Fotoğrafçılar Maratonu" Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'nın çektiği kareler ile başladı. Kentte gelen fotoğrafçılarla bir araya gelen Vali Usta, fotoğraf makinesiyle fotoğraflar çekti.
Dinlenme tesisinin tavanı çöktü: 11 yaralı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tavanı çöken dinlenme tesisinde inceleme yaptı. 11 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirten Vali Yiğitbaşı, gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını söyledi.
Öğretmen Akademisi’nin ilk dersi Vali Elban’dan
Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde yürütülen ‘Öğretmen Akademisi İzmir’ başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla hayata geçirilen Öğretmen Akademisi’nin İzmir’de ilk konuğu İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban oldu.
60 yıldır unutulmayan kahraman kaymakam
Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi depremlerde mülki idare amirlerinin gösterdiği fedakarlık, 1957 yılında Fethiye’nin yaşadığı büyük depremlerdeki kahramanlığı ile tanınan Kaymakam Kamil Nezih Okuş’u hatırlattı.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Deprem konutları şubat sonunda teslim edilecek
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 Şubat depremleri sonrası kentte TOKİ tarafından yapımına başlanan afet konutlarının bin 589’unun şubat ayı sonunda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
M. Sadık Tunç ve Eyüp Kaykaç belediye başkan adayı oldu
İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç AK Parti'den Karabağlar, Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç ise Karaburun’dan belediye başkan adayı oldu.
Şehit Ali Gaffar Okkan unutulmadı
Diyarbakırlılar, 23 yıl önce silahlı saldırıda şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı unutmuyor. Şehit Ali Gaffar Okkan vefatının 23. yıl dönümünde anılıyor. Şehit Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında da dualarla hatırlanıyor.
Burdur’a 15 yıl sonra yolcu treni geldi
2008 yılında Pamukkale Ekspresi’nin kaldırılmasıyla birlikte sadece yük trenlerinin kullandığı Burdur Garı'na 15 yıl sonra ilk yolcu treni geldi. Treni karşılama törenine katılan Vali Türker Öksüz, "Çok önemli ve anlamlı bir güne tanıklık ediyoruz" dedi.
Aynı iman ve aynı ruhla şehitlerin izinde
Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile kar altında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Kars Valisi Ziya Polat, “Aynı iman, aynı ruh, aynı kararlılıkla şehitlerimizin izinden gidiyoruz” dedi.
'Mobil göç noktası' yeni yılda katlanacak
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran "Mobil Göç Noktası" uygulaması, tüm Türkiye'ye yayılıyor.
"İnsan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen "Kalkan-5" Operasyonlarında 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 510 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, "İnsan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz" dedi.
“Bir çocuğun gülüşüne sebep olmak, dünyanın en güzel hissi…”
İzmir Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Refet Bele Mahallesinde ikamet eden aileye hane ziyaretinde bulundu.
Güller Ekspresi İzmir’e uğurlandı
Güller diyarı Isparta’dan İzmir’e gidecek olan Güller Ekspresi ilk seferine Isparta Garı’nda düzenlenen törenle uğurlandı.