Arama
Arama Sonuçları
Yozgat, kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkarılıyor
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kerkenes Harabeleri ile Uşaklıhöyük kazı alanlarında inceleme yaptı. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Özkan, "Yozgat kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkacak" dedi.
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, emekli oldu
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Veda mesajı yayımlayan Vali Su, "Kadim şehir Diyarbakır'da görev yapmaktan ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten büyük bir memnuniyet ve onur duydum. Allah'a (cc) emanet olunuz" dedi.
Ankara-Tatvan Turistik Treni, yola çıktı
Ankara-Tatvan Turistik Treni, 1.262 kilometre hat uzunluğu ve 140 kişi kapasitesi ile Ankara'dan yola çıktı. Uğurlama töreninde konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Turizm elçisi 'Turistik Tatvan Treni', dünyanın en güzel rotalarından birisinde, eşsiz coğrafyalarda süzülecek" dedi.
"Kadim şehrimizin her bir ferdini samimiyetle dinliyoruz"
Halk buluşmalarında vatandaşların derdini dinleyen ve çözüm önerileri için talimatlar veren Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Gerger'den Gölbaşı'ya, Çelikhan'dan Samsat'a kadim şehrimizin her bir ferdini muhabbetle kucaklayıp, samimiyetle dinliyoruz" dedi.
Erzurum'da TRT sanatçılarının rüzgarı esti
TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının icra ettiği “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” Erzurum'da başladı. Konseri izleyen Vali Mustafa Çiftçi, "Güzel şehrimiz Erzurum’da, bu akşam, keyifli dakikalar geçirdik" dedi.
“Milletimiz size 5 yıl yetki verdi. Hep birlikte huzur içinde saygıyla çalışalım”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda muhtarlığa seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
"Asla müsaade etmeyeceğiz"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendiğini belirterek, "Bu kadim şehrin insanlarına zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Hatay yeniden canlanıyor
Türkiye Tasarım Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan "Hatay Tarihi Kent Alanı Master Plan ve Kent Merkezleri Tasarımı" ile ilgili oturum ve sunumların icra edildiği program Vali Mustafa Masatlı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Mezopotamya’nın mistik atmosferi tanıtılacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 1.Uluslararası KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi'nin başladığını belirterek, program sayesinde Mezopotamya’nın mistik atmosferinin tanıtılacağını ifade etti.
1. Uluslararası Kommagene fotoğraf zirvesi başlıyor
Adıyaman Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenen zirvede Adıyaman’ın eşsiz güzellikleri ulusal ve uluslararası fotoğrafçıların objektifleriyle buluşuyor.
5 yıl görev yaptığı Çorum'a geldi
2018-2023 yılları arasında Çorum Valisi olarak görev yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.
"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi"
Turizm Haftası Kutlama programına katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir" dedi.
"Bu kale Şanlıurfa tarihine ışık tutacak"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin kalbinde yer alan Urfa Kalesi hakkında açıklama yaptı. Kaledeki kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Şıldak, "Şanlıurfa’nın ikonik simgelerinden biri haline gelen kalede 2020 yılında başlayan arkeolojik kazılarda büyük ilerleme kaydedildi. Kazıların sonuçları önümüzdeki dönemlerde Şanlıurfa tarihine ışık tutacak" dedi.
Orucunu eğitim yöneticileriyle birlikte açtı
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Öğretmen Evi’nde düzenlenen iftar programında, okul müdürleri ve il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri ile bir araya geldi.
Van'ın 106. kurtuluş günü törenlerle kutlandı
Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Vali Ozan Balcı, "1'inci Dünya Savaşı'nda cennet vatan toprağını ve bölgemizi işgal etmeye çalışan düşman güçlerine, kahraman ecdadımız Van'da 30 bin şehit vererek dur demiştir" dedi.
Belediye başkan adaylarını uyardı
Çorum İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, ilçedeki belediye başkan adayları ile bir araya gelerek uyarılarda bulundu
“Kadim şehrimiz eski canlılığına kavuşacak”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk Bulvarındaki rezerv alanlarında devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
100 genci, kadim şehir Mardin'e uğurladı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Gezelim, Görelim, Öğrenelim projesi kapsamında 100 genci Mardin'e uğurladı. Vali Usta, "Yolculuğunuz boyunca birbirinize destek olun, farklılıkları keşfedin ve bu benzersiz deneyimi dolu dolu yaşayın. İyi geziler" dedi.
Diyarbakır’dan Elazığ’a bir yol daha
İçişleri Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu ve Mehmet Sağlam, Diyarbakır ve Elazığ valileri ile birlikte iki şehir arasında önemli bir bağlantı yolu olan Çukur-Üçocak yolunun açılışını gerçekleştirdi.
"Türk milleti, iz bırakan büyük bir millettir"
Türk Dünyası Fotoğraf Sergisi açılışına katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Türk milleti, yer aldığı bütün coğrafyalarda iz ve eserler bırakıp varlığını orada hissettirmiş büyük bir millettir" dedi.
Piknikçilerin sıcak çayını içip, sohbet etti
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, Sınır Park Mesire alanında piknik yapan vatandaşlarla yer sofrasında çay içip, sohbet etti.
"Depremin açtığı yaraları sarmak için çalışıyoruz"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında devam eden çalışmaları inceledi. Vali Varol, "Kadim şehrimizde depremin açtığı yaraları bir an önce sarmak için mesai kavramı gözetmeksizin gayretli çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
"Süryani vatandaşlarımız şehrimizin bir mozaiği"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Süryani Kadim Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Süryani cemaatiyle de sohbet eden Vali Varol, "Kadim şehrimizde Süryani vatandaşlarımızı şehrimizin bir mozaiği ve zenginliği olarak görüyorum" dedi.
Kahramanmaraş'ın işgalden kurtuluşu kutlandı
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla kentte kutlama programları düzenleniyor. 104. kurtuluş yıl dönümü için Vali Mükerrem Ünlüer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Gastronomi şehrine gastronomi merkezi
Gastronomi şehri Hatay’ın eşsiz lezzetleri Antakya’da kurulacak Gastronomi Çarşısı’nda görücüye çıkacak. Odabaşı Mahallesinde 96 metrekarelik 18 iş yerinden oluşacak çarşı, medeniyetler sofrasının lezzetlerini Hataylılara sunacak.
İlçesini tanıtan kaymakam, sesiyle büyüledi
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Kanal 7’de yayınlayan Gündüz Gece programının konuğu oldu. İlçenin tanıtımını yapan Kaymakam Kayabaşı, izleyicilere de bir sürpriz yaptı. Bağlamasını eline alan Kayabaşı, hem çaldı hem de Mardin türküleri seslendirdi. Sesiyle herkesi büyüleyen Kaymakam Kayabaşı, profesyonellere de taş çıkardı.
Göçmen kaçakçılığı yüzde 95 azaldı
Edirne Valisi Yunus Sezer valilik toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek 2023 yılını değerlendirdi. Vali Sezer, göçmen kaçakçılığında yüzde 95’lik azalma olduğunu açıkladı.
Vali Şıldak, herkesi Şanlıurfa'ya davet etti
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "İnanç dünyasının en önemli mekanlarını keşfetmek için 2024’te Şanlıurfa’ya davetlisiniz" dedi.
"Depremin yaralarını sarmak için çalışıyoruz"
Adıyaman Valisi Osman Varol, Besni ilçesinde yapımı devam eden deprem konutlarını inceledi. Vali Varol, "Yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını bir an önce sarmak, vatandaşlarımızı sağlam yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için çalışıyoruz" dedi.
Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu
Sivas'ın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi.