Arama
Arama Sonuçları
Vali Işın'dan iş adamlarına teşekkür
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresi'ne 8 adet çift çeker kamyon hibe edildiğini belirterek, "Şimdiye kadar 125 milyon TL değerinde araç temin edildi. Katkılarından dolayı iş adamlarımıza teşekkür ederim" dedi.
Polis memuru, eşi, oğlu ve kızı gözyaşları ile uğurlandı
Ramazan Bayramı tatili için ailesi ile birlikte memleketine gelirken Şanlıurfa’da trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru Batuhan Akar ile eşi ve 2 çocuğu Malatya’da gözyaşları ile son yolculuklarına uğurlandı. Yaşanan elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Malatyalı polis memuru Batuhan Akar, eşi ve 2 çocuğunun cenaze namazına katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, “Hayatını kaybeden polisimiz ve ailesine Allah'tan rahmet geride kalan kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.
Bakan Yerlikaya: Arazide 35 milyon metreküp toprak var
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kazanın üzerinden 6 gün geçti. Tam bir seferberlik ruhuyla hiç durmadan çalışıyoruz. Bu maden ocağı 940 hektarlık bir arazidir. Arkamızdaki arazide toplam 35 milyon metreküp toprak kütlesi var" dedi.
"İşçilerin 5'i konteyner, 4'ü araç içinde"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasının ardından bölgede incelemerine devam ediyor. Bakan Yerlikaya, "Arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık" dedi.
İhraç edilen kamyonların büyük kısmı Aksaray’da üretiliyor
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü Prof. Dr. Ulf Raese ile bir araya gelen Vali Kumbuzoğlu fabrika ile ilgili bilgi aldı.
Kamyonlarla kar taşıyorlar
Kış mevsiminin en şiddetli geçtiği yerlerden Van Başkale’de ilçe merkezinde biriken karlar kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor. Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, “Kamyonlarla kar taşıyoruz” dedi.
Merkez OSB yolu için proje başlayacak
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında milletvekillerinin katılımıyla toplantı yapıldı. Vali Işın, "Kütahya şehir merkezindeki OSB yolu için proje çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu sayede kamyonların şehir içi trafiğine girmesinin önüne geçilecek" dedi.
Malatya'da feci kaza: 4 ölü, 31 yaralı
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Kazayla ilgili Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yaralı şahısların tedavileri sürüyor. Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır" denildi.
Hakkari'de heyelan: 3 kişi yaralandı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen heyelanda dağdan düşen kayaların çarptığı kamyonetteki 3 kişi yaralandı. Heyelan bölgesinde inceleme yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, yaralıların taburcu olduklarını belirtti.
Kazada yaralanan vatandaşları unutmadı
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, yolcu otobüsünün kum yüklü hafriyat kamyonuna arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada 3’ü ağır 13 kişi yaralandı. Vali İlhami Aktaş, yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.
Ağrı'da öğrenci servisi kaza yaptı: 20 yaralı
Ağrı'da servis minibüsü ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2'si ağır 20 lise öğrencisi yaralandı. Yaralıları hastanede ziyaret eden Vali Mustafa Koç, onlara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
"Her kitap bir mutluluk"
Van'da hizmete giren Gezici Kütüphane, törenle ilk ziyaret yerine uğurladı. Törene katılan Vali Ozan Balcı, "Her vatandaşımızın kitaptan faydalanması önemlidir. Her kitap bir mutluluk" dedi.
Şehit Lütfü Baykar, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da hafriyat kamyonunun denetim noktasındaki polis aracına çarpması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve 24 gün sonra şehit olan polis memuru Lütfü Baykar, memleketi Bitlis'te son yolculuğuna uğurlandı.
Kazada yaralanan işçileri yalnız bırakmadı
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, işçileri taşıyan minibüs ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan işçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Yaralı polis ve bekçiyi yalnız bırakmadı
İstanbul Valisi Davut Gül, Maltepe'de "dur" ihtarına uymayan hafriyat kamyonunun ekip aracına çarpması sonucu yaralanan polis memuru Lütfi Baykar ve bekçi Kerem Atay'ı tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.
Freni patlayan kamyon 3 araca çarptı: 5 ölü, 17 yaralı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Nurdağı’nda freni patlayan kamyonun trafik ışıklarındaki 3 araca çarpması sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 5'i ağır 17 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Aslolan kirletmemek!
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Dünya Temizlik Günü kapsamında gençler ile birlikte kent ormanı temizlik etkinliğine katılarak, çöp topladı.
Kamyon cenaze defneden kalabalığın arasına daldı: 4 ölü, 25 yaralı
Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde virajı alamayan kamyon, cenaze defni için bekleyen kalabalığın arasına daldı. Olay yerinde inceleme yapan Vali Mükerrem Ünlüer, kazada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kazada 25 de yaralı var. Yaralılardan bazılarının durumu ağır. Kamyon sürücüsü ise gözaltına alındı.
“20 yıl oldu, senin gibisi gelmedi”
Denizli Valiliği sırasında Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’yla yakın çalışan Gazeteci Ayhan Aykanat, “Saygı ve Özlemle Akademik Bir Bakışla Vali Recep Yazıcıoğlu” başlıklı makalesinde Yazıcıoğlu’yla yaşadıklarını anlattı.
2 ay içinde çalışmalar tamamlanacak
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa’da enkaz kaldırma çalışmalarının bilançosunu açıklayan Vali Salih Ayhan, “Enkaz kaldırma ve yıkım işlemlerinde bugün itibarıyla yüzde 35 seviyesine eriştik” dedi.
Çoruh nehrinde kaybolan şoför için yoğun mesai
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 23.05.2023 tarihinde Artvin- Şavşat karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu aracıyla Çoruh nehrine düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan sürücü Zübeyir Topal’ı bulmak için AFAD koordinesinde başlatılan arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Yaralı öğrencileri yalnız bırakmadı
Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, okul servisi ile kamyonun çarpışması sonucu dün meydana gelen kazada yaralanan öğrencileri tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yoğun yağış sonrasında Midyat’ta inceleme
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı ve Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, yoğun yağış sonrası Midyat Beyazsu'da yaşanan su baskınından etkilenen alanda incelemelerde bulundu.
14 milyon depremzedeye iftar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremden etkilenen 10 ilde günlük 1 milyon 655 bin kişiye, bugüne kadar da toplam 14 milyon kişiye iftar yemeği verildiğini açıkladı.
“Daha güçlü binalar yapacağız"
İftarını Hatay Antakya’daki çadırda depremzedelerle açan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir daha Hatay'da, bu bölgede böyle bir şey olmaması için güçlü binalar yapacağız. İnsanlarımızın güçlü ikametleri olacak ve geleceğe huzurla bakacaklar" dedi.
Maraş’ta enkazın yarıdan fazlası kaldırıldı
Kahramanmaraş’ta koordinatör olarak görev yapan Ağrı Valisi Osman Varol, bina sayısı olarak yüzde 46, hacim olarak bakıldığında enkazın yüzde 55'inin kaldırıldığını açıkladı.
Depremlerdeki can kaybı 45 bini geçti
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 89'a yükseldiği açıklandı.
Sivas’ın kırsalında 3490 defa kapanan yollar yeniden ulaşıma açıldı
Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 2022-2023 kış sezonunda, Sivas’ta kapanan merkez ve köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için mesai mefhumu gözetmeksizin yoğun bir çalışma yürüttü.
“Yüreğinizi ısıtmaya geliyoruz”
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından bölgedeki vatandaşların yakacak ihtiyaçlarının karşılanması için Karabük Valiliği’nin himayesinde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde merkez ve ilçelerden toplanan bin 467 ster yakacak odun demiryolu ile afet bölgesine vagonlarla gönderildi.
“Depremin izlerini silmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından felaketin izlerini silmek için harekete geçen Tokat, hem afet bölgesinde hem de şehre gelen depremzede vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor.