Arama
Arama Sonuçları
Sevilen Vali Abdullah Erin, göreve başladı
Şanlıurfa’da daha önce görev yapan, başarılı çalışmalarıyla tanınan ve sevilen Vali Abdullah Erin, atandığı Isparta'da görevine başladı. Vali Erin, "Isparta'nın güzelliklerine güzellik katmaya gayret edeceğiz. Hiçbir zaman tartışmaların, polemiklerin tarafında bulunmayacağız. Şehirdeki bütün taraflarla iş birliği içerisinde çalışacağız. Boşa harcayacak zamanımız yok" dedi.
"Allah milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın"
Pir Ahmet Efendi Kültür Festivali'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Allah ülkemizi, milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın. Onların edeplerini erkânlarını çocuklarımıza aktararak yaşatmaya devam edelim inşallah. Biz hepsine minnettarız" dedi.
Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi
Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi.
Şenlikte birlik ve beraberlik mesajları verdi
Akyayla köyünde düzenlenen köy şenliğine katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Kemerli çocuklar maç heyecanı yaşıyor
Antalya Kemer Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Kemerli Akrepler Antalyaspor Sevdalısı” projesi kapsamında çocukların maç heyecanı yaşadığını belirten Kaymakam Ahmet Solmaz, "Bu projemizi, tribünlerde dev bir sosyal projeye dönüştürmek istiyoruz" dedi.
"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı
Iğdır'da, 2015 yılında PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan 13 polis için 'Dilucu Şehitleri Anıtı' açıldı.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
"Olimpiyat ikincisi Alican, gençlerimize ilham oluyor"
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda olimpiyat 2.’si olan milli tekvandocu Alican Özcan ile bir araya geldi. Vali Yavuz, Özcan'ı tebrik ederek, "Alican Özcan, azmi ve kararlılığıyla gençlerimize ilham oluyor" dedi.
Çorum'da çöp toplayan engelli çocuğa saldıranlar gözaltına alındı
Çorum Valiliği, çöpten kağıt toplayan zihinsel ve bedensel engelli çocuğun darp edilmesiyle ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
Özbekistan Fahri Konsolosluğu Trabzon’da açıldı
Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosluğu'nun açılış törenine katılan Vali Aziz Yıldırım, "Türkiye ile Özbekistan tarihi ve kültürel bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı iki kardeş ülkedir" dedi.
Yörük çadırında samimi sohbet
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2.300 rakımda, Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan Yörükleri ziyaret etti. Vali Pehlivan, dumanı tüten çadırlarda vatandaşlarla hem sohbet etti hem de destekler, hibeler ve teşvikler hakkında bilgi verdi.
"Arı gibi çalışkan esnafımızla buluştuk"
Pervari ilçesini ziyaret eden Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Bugün Pervari'de, arı gibi çalışkan hemşehrilerimizle, esnaf kardeşlerimizle buluştuk. Her birinin samimi sohbeti bizlere güç verdi" dedi.
Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Vali Demirtaş, Bursa'ya veda etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları ile Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, hem Bursalılara hem de mesai arkadaşlarına veda etti.
"Onlar Eğil’imizin gururları"
Üniversiteyi kazanan öğrencilerle bir araya gelen Diyarbakır'ın Eğil Kaymakamı Volkan Hülür, "Onlar Eğil’imizin gururları" dedi.
Kazada yaralanan vatandaşları yalnız bırakmadı
Malatya Valisi Seddar Yavuz, yolcu otobüsünün Akçadağ ilçesinde şarampole yuvarlanması sonucu yaralanan ve hastanelere sevk edilen vatandaşları ziyaret etti.
Türkiye’nin en yüksek festivali başladı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde düzenlenen 6. Cilo Fest başladı. Festivale katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hakkari’de halkımızın yüzü gülüyor; ağıtlar yerine türküler yakılıyor. Biz kararlıyız! Yaylalarımız bugünkü gibi özgür olacak; derelerimiz, ırmaklarımız özgürce çağlayacak" dedi.
İsrailli Bakan Katz'ın skandal paylaşımına mülki idare amirlerden sert tepki:
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımda bulundu. Paylaşıma Türkiye'den tepkiler gecikmedi. Mülki idare amirleri, sosyal medya hesaplarından bu skandal paylaşıma tepki gösterdi.
Muhammed'e söz verdiği Beşiktaş formasını hediye etti
Batman'ın Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Muhammed Kutlu'ya söz verdiği Beşiktaş formasını teslim etti. Muhammed'in mutluluğuna ortak olan Kaymakam İmrak, "Muhammed kardeşim ile koyu futbol muhabbetinden sonra kartal hareketimizi de yaptık" dedi.
Abdullah Çiftçi, 6 yıldır görev yaptığı Diyarbakır'a veda etti
İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı'na atanan Abdullah Çiftçi, hem Diyarbakır’ın yeni Valisi Murat Zorluoğlu ile hem de vatandaşlarla vedalaştı. Çiftçi, "Diyarbakır’ı, Diyarbakırlı güzel insanları çok sevdik. Artık bir yanımız Diyarbakır oldu. Hoşça kal Diyarbakır" dedi.
"Kahramanlarımızla gurur duyuyoruz"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Erdal Onur Bolacalı'yı ziyaret etti. Vali Pehlivan, "Vatan savunmasında canla başla mücadele eden bütün kahramanlarımızla devlet ve millet olarak gurur duyuyoruz" dedi.
Vali yardımcısının yeğenleri son yolculuğuna uğurlandı
Nevşehir Vali Yardımcısı Mehmet Mücahit Öztürk'ün, denize girdikleri Şile Doğancılı Plajı'nda boğularak hayatını kaybeden yeğenleri Üzeyir İlhan Öztürk ve Olgun Öztürk son yolculuğuna uğurladı.
Vali yardımcısının, 2 yeğeni boğularak hayatını kaybetti
Nevşehir Vali Yardımcısı Mehmet Mücahit Öztürk'ün yeğenleri Üzeyir İlhan Öztürk ve Olgun Öztürk, denize girdikleri İstanbul Şile Doğancılı Plajı'nda boğularak hayatını kaybetti.
Kaymakam Algın, icazet törenine katıldı
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, hafızlık eğitimi başarıyla tamamlayan 43 hafız için düzenlenen icazet törenine katıldı. Kaymakam Algın, hafızları tek tek tebrik etti.
Valilerden, kararname için ilk yorum
Valiler Kararnamesi'nin yayımlamasıyla Diyarbakır Valiliğine atanan Murat Zorluoğlu, Malatya Valiliğine atanan Seddar Yavuz, Elazığ Valiliğine atanan Numan Hatipoğlu sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.
Vali Polat, gelin ve damatla halay çekti
Kars Valisi Ziya Polat, Üçbölük köyünde bir düğüne katılarak gelin ile damatla halay çekti. Vali Polat, genç çifte mutluluklar diledi.
"Madımak, Türkiye'nin acısıdır"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için Madımak Oteli'nde düzenlenen anma törenine katıldı. Vali Şimşek, "Bu acı sadece burada hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısı değil, hepimizin acısıdır. Tüm Sivas'ın acısı, tüm Türkiye'nin ve ülkemizin acısıdır" dedi.
Kayseri Valisi Çiçek, yalan açıklamaya tepki gösterdi:
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle olaylar çıktı, Vali Gökmen Çiçek de sahaya çıkarak, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Alanda açıklama yapan Vali Gökmen Çiçek'in söylemediği bir cümle söylemiş gibi yapılınca Vali Gökmen Çiçek duruma el attı. Paylaşım yapan sayfaya cevap veren Vali Çiçek, "Ben söylemişim gibi bir cümle uyduruyorsun. Sonra bekliyorsun ki tepkiler gelsin" dedi.
Vali Gökmen Çiçek, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle kentte olaylar çıktı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye giden Vali Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bir evin balkonuna çıkan Vali Çiçek, "Allah rızası için herkes evlerine gitsin. Arkadaşlar ben şimdi aşağı iniyorum, aranıza geleceğim ve sohbet edeceğiz. Ben sizleri anladım" dedi.
"Bizim devletimiz 'Erenler nefesidir' Fitneye geçit vermez"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bizim devletimiz Yunus Emre’nin deyişiyle 'Erenler nefesidir.' Fitneye geçit vermez. Bu anlayışla 4 Haziran 2023-3 Haziran 2024 tarihleri arasında Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımıza bağlı birimlerimiz tarafından: BTÖ’ye (Bölücü Terör Örgütü) yönelik 31 bin 994 operasyon yapıldı" dedi.
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın dualarla anıldı
PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 7. vefat yıl dönümünde kabri başında anıldı. Anma törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çorum Valisi Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı da katıldı.