Arama
Arama Sonuçları
"Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin"
İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü kutlamalarına katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin" dedi.
Kur’an kursları arası kardeşlik futbol turnuvası
Rize Müftülüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren 38 Kur’an kursunda hafızlık eğitimi gören gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlaması, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarına vesile olması, dini ve ahlaki değerleri sporla bir araya getirerek çevresindeki gençlere örnek olması amacıyla Kur’an kursları arası futbol turnuvası düzenlenecek.
Ramazan Bayramımız mübarek olsun!
Sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran mübarek Ramazan ayını uğurlarken, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Gürcistan müftüleri Rize’de kardeşlik iftarına katıldı
Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Ramazan Ayında Kardeş Ülke-Kardeş Şehir Buluşmaları kapsamında Gürcistan Müftülerinin katılımıyla Rize’de kardeşlik iftarı düzenlendi.
"Depremzedeler için gece gündüz demeden çalışıyorsunuz"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, deprem konutlarını inşa eden işçilerle iftarda bir araya geldi. Vali Varol, "Depremzede vatandaşlarımızı yeni yuvalarına bir an önce kavuşturmak için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışıyorsunuz" dedi.
Orucunu eğitim yöneticileriyle birlikte açtı
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Öğretmen Evi’nde düzenlenen iftar programında, okul müdürleri ve il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri ile bir araya geldi.
Muhtarlık kavgası: 1’i polis 8 yaralı
Siirt'in Baykan ilçesinin Veysel Karani beldesinde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada, 1'i polis, 8 kişi yaralandı.
Artuklu’da kardeşlik iftarı
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı İlçe İftar Programları kapsamında Artuklu ilçesinde düzenlenen "Kardeşlik İftarı"na Mardin’in tüm renklerini yansıtacak şekilde Müslüman, Süryani ve Ezidi vatandaşlar büyük bir katılım gösterdi.
Şirvan iftar buluşması
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, rahmet ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek ramazan ayının manevi ikliminde Şirvan ilçesinde emniyet, Jandarma ve öğretmenler ile iftar programında bir araya geldi.
AFAD personeliyle sahurda buluştu
Birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında, şehit ailelerinden yaşlılara, emniyet personelinden öğrenci evlerine kadar toplumun birçok kesimiyle iftarda buluşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, bu geceki programında AFAD çalışanları ile sahur yaptı.
Macaristan, özgürlüğünün 176. yılını Kütahya’da kutladı
2024 Yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Macaristan Milli Bağımsızlık Günü’nün 176. yıl dönümü, Kütahya’da halk arasında Macar Evi olarak bilinen Lajos Kossuth Müzesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
Öğrencilerle birlikte Ramazan pidesi dağıttı
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladığı Ramazan pidesi dağıtımına katıldı.
"Hakkâri, özel hazırlanmış bir plato gibi"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, kentin doğası ve spor faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Vali Çelik, "Hakkari coğrafi olarak inanılmaz bir alan, adrenalin tutkunları için çok değerli. Kanodan, dağ kızağına, yamaç paraşütünden, dağcılık faaliyetlerine ve trekkinge kadar birçok alanda Hakkâri sanki macera severlere özel hazırlanmış bir plato gibi" dedi.
Hizan'da dostluk ve centilmenlik kazandı
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, salon sporlarının geliştirilmesi ve vatandaşların spora olan ilgisinin artırılması için düzenlenen futsal turnuvası final maçını izledi. Kaymakam Özçelik, "Turnuvanın kaybedeni yok. Sporcularımız arasında dostluk, kardeşlik ve centilmenlik kazandı" dedi.
Camiler teravih namazı için doldu
Başı rahmet, ortası bereket, sonu mağfiret vesilesi olan 11 ayın sultanı Ramazan ilk teravih namazıyla başladı. Yarın ilk oruç için sahura kalkacak olan Müslümanlar, ilk teravih namazını kılmak için camileri doldurdu.
"Top atılmadan önce yerinizi alın yeter"
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 11 ayın sultanı ramazanın gelmesiyle öğrenciler için çok anlamlı bir projenin başlatıldığını duyurdu. Vali Aydoğdu, "Üniversite okuyan tüm kardeşlerimiz, ramazan ayı boyunca iftarlarını bizimle yapacaklar. Siz notları yükseltmeye bakın. Top atılmadan önce yerinizi alın yeter" dedi.
Ünlü sanatçılar Gazze'ye destek için Mardin'de buluştu
Mardin'de düzenlenen "Gazze İçin Ben de Oradayım" konserinde sanatçılar eserlerini Gazze'ye destek için söyledi.
44. Uluslararası Maratonun startını vali verdi
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 44. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun startını verdi.
Ardahan, kurtuluşun 103. yılını kutladı
Ardahan'ın düşman işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Erzincan’ın gurur günü
Can Erzincan’ın düşman işgalinden kurtularak istiklal destanı yazdığı 13 Şubat 1918’in üzerinden 106 yıl geçti. Kurtuluş günü Erzincan’da coşkuyla kutlanırken Vali Hamza Aydoğdu, "Geçmişimiz geleceğimizin güvencesidir” dedi.
Ağrı’dan Hatay’a kardeşlik köprüsü
Ağrı’daki öğrenciler depremzede çocuklarla kardeşlik köprüsü kurdu Ağrı’da eğitim gören öğrenciler, “Kardeşim Seni Unutmadık" projesi ile 6 Şubat depreminin yıl dönümünde Hatay’daki çocuklara oyuncak gönderdi.
“Küçük başla, büyük düşün”
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "Küçük başla, büyük düşün" sloganıyla TÜGVA bünyesinde geleceğin mühendisleri ve yazılımcılarının yetiştiği İcathane Sınıfı’nda öğrencilerle bir araya geldi.
"Çay ocağını kitap dolu raflarla donatacağız"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Topal Osman Çay Ocağı'nı ziyaret etti. Gençlerle bir araya gelen Vali Aydoğdu, önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Aydoğdu, "Salı günü çay ocağında bir kütüphane kuracağız. Kitap dolu raflarla çay ocağını donatacağız" dedi.
Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması
Kütahya Valiliği ve Romanlar Konfederasyonunun iş birliğinde düzenlenen “Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması” 17 ilden çok sayıda Roman vatandaşın katılımıyla Kütahya Yeni Spor Salonunda yapıldı.
Bilecik Valisi Aygöl, skandal paylaşıma el attı
Bilecik’te taraftar grubu Belekoma Tayfa'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. Skandal paylaşımla ilgili açıklama yapan Vali Şefik Aygöl, "Huzur şehri olan Bilecik’te huzura kastedenlere taviz verilmeyecek ve gereği yapılacak" dedi.
Beyaz Dağ’ın zirvesine tırmandı
Hakkari’nin güzelliklerini keşfetmeye devam eden Vali Ali Çelik, dağcılarla birlikte Oğul Vadisi'nden Beyaz Dağ'ın zirvesine tırmandı.
"Toplumsal dokumuzun temelini oluşturuyor"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, esnafı ziyaret ederek, taleplerini dinledi. Vali Varol, "Esnaflarımız kadim şehrimizde kardeşlik ve hoşgörü iklimini tesis eden toplumsal dokumuzun temelini oluşturmaktadır" dedi.
Tarihi Tuz Hanı’nda restorasyon başlayacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, İl Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ile birlikte 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Tarihi Tuz Hanında incelemelerde bulundu
"Kütahya'dan, Hakkari’ye kardeşlik köprüsü kurdular"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in vesilesiyle Kütahya Tavşanlı’dan yola çıkan hayır derneği, kentteki 300 öğrenciye bot ve mont hediye etti. Derneğe teşekkür eden Vali Çelik, "Kütahya’dan Hakkari’ye bir kardeşlik köprüsü kurdular" dedi.
"Kitap fuarını senede 2 kez yapacağız"
'Yüz Yıllar Boyu Oku' temasıyla düzenlenen '8. Siirt Kitap Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılışta konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, "Kitap fuarı bence en vazgeçilmez organizasyondur. Toplumun talebi doğrultusunda kitap fuarını senede 2 kez yapacağız" dedi.