Arama
Arama Sonuçları
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
“Buradaki tarihi hem ortaya çıkaracağız, hem de koruyacağız"
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli’nin Dere Mahallesinde bulunan taban mozaiklerini inceledi. Vali Yılmaz’ın inceleme ziyaretinde Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkan Vekili Halil Döğüşçü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun da yer aldı.
Olimpos yenilenen çehresiyle ziyaretçilerini bekliyor
Olympos Antik Kenti Karşılama Merkezi açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Ersoy, son bir yıl içerisinde dünya çapında en çok kazı ve kurtarma çalışması yapılan ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı.
Rize Şehir Hastanesi yükselmeye başlıyor
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, dolgu çalışmaları tamamlanarak üst yapı çalışmalarına başlanan Rize Şehir Hastanesi inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Şehit ve babası için dua
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Fırat Kalkanı Şehidi Uzman Çavuş Gökhan Kılıç’ın Hakk’a yürüyen babası Mehmet Kılıç için taziye ziyaretinde bulundu. Babası şehit olduktan sonra dünyaya gelen kızı Zeynep Hüma Kılıç'ın ellerini avuçlarının içine alarak dua eden Vali Köşger, "Allah ikisini cennetinde kavuştursun" dedi.
Öğrenciler sordu, Vali cevapladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Büyük Amfi Salonunda öğrencilerle söyleşi programında bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını tek tek cevaplayan Vali Şıldak, öğrencilerden kendilerini çok iyi yetiştirmelerini istedi.
Türkçe, Arapça ve Kürtçe mevlitli anma
2019 yılında Barış Pınarı Harekâtı sırasında PYD/YPG terör örgütünün Nusaybin ilçesinde yaptığı havan ve roket saldırısı sonucu şehit olan 12 vatandaşın anısına mevlit programı düzenlendi.
Arkeolojik kazı alanlarını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaklaşık 200 kilometrelik alan içerisinde bulunan tarih öncesi dönemdeki insanların yaşamlarına dair önemli bilgiler veren arkeolojik kazı alanlarında incelemelerde bulundu.
Çivi yazılarını dinledi
Gürpınar ilçesinde kazı çalışmaları devam eden Urartulara ait Çavuştepe Kalesinde incelemelerde bulunan Van Valisi Ozan Balcı, bir araştırmacının okuduğu kitabelerdeki çivi yazılarını dinledi.
Antandros Antik Kenti ziyaret amaçlı düzenlenecek
Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Antandros Antik Kenti'ni ziyaret ederek Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat’tan antik kent kazı çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
Ağır hasarlı binaların yüzde 80’i temizlendi
6 Şubat depremlerinde yıkıma uğrayan Kahramanmaraş Nurhak’ta ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarında %80 seviyesine ulaşıldı.
Anadolu’nun yerli şehri Mabolla’da kazı çalışmaları sürüyor
Menteşe’nin ilk yerleşimi olan 2 bin 500 yıllık Mabolla Antik Kenti'nde kazı çalışmaları Muğla Valiliği destekleriyle devam ediyor.
“Gönlümüz ve dualarımız Adıyaman’da kaldı”
Bursa Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sebebiyle Koordinatör Kaymakam olarak tavzif edildiği Adıyaman’dan 80 günlük görevini tamamlayarak, ilçeye geri döndü.
Doğanşehir'de enkazın tamamı bayrama kadar kaldırılacak
AFAD Başkanı Yunus Sezer, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Kars Valisi Türker Öksüz, 13 konteyner kentin kurulum çalışmalarının sürdüğü Malatya Doğanşehir’de Merkez 1 ve 2 Konteyner Kent ile Sivas Belediyesi Esnaf Çarşısı’nda inceleme yaptı.
Maraş’ta enkazın yarıdan fazlası kaldırıldı
Kahramanmaraş’ta koordinatör olarak görev yapan Ağrı Valisi Osman Varol, bina sayısı olarak yüzde 46, hacim olarak bakıldığında enkazın yüzde 55'inin kaldırıldığını açıkladı.
“Aldığımız tedbirler hamdolsun işe yaradı”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, dün çöken binada hiçbir vatandaşın zarar görmediğini belirterek, “Aldığımız tedbirler hamdolsun işe yaradı” dedi.
Huzur ortamı Tunceli'de turizmi de geliştiriyor
Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenen Pertek Tozkoparan Höyüğü'nde yapılan kurtarma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi.
‘Timur'un alamadığı tek kale’ turizme kazandırılacak
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Timur'un alamadığı tek yer olan Tokat Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Hatipoğlu, “Tarihi Tokat Kalesi'nde restorasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda Tokat Turizmine kazandıracağız” dedi.