Arama
Arama Sonuçları
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Depremzede çocukları makam aracıyla gezdirdi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Vartana Prefabrik Yaşam Alanında misafir edilen Adıyamanlıları ziyaret ederek vatandaşlarla hasbihal edip ihtiyaç ve taleplerini dinledi.
Depremlerde yetim ve öksüz kalan 6 bin 447 çocuk için proje
Hatay Valiliği, 6 Şubat 2023 depremlerinde yetim ve öksüz kalan çocuk ve gençlere sahip çıkmak, onların yeniden hayata tutunmalarına yardımcı olmak için "Yüreğimizdeki Işık Projesi"ni hayata geçirdi.
“Iğdır’da hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz”
31 Mart'ta Iğdır'da seçimi kazanan DEM Partili Mehmet Nuri Güneş'in talimatıyla Iğdır Belediyesini basarak Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Mehmet Sekman hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine, memurları, kamu görevlilerini ve insanları tehdit etmesine, devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Cizre şehitlik anıtında sona doğru
Şırnak’ın Cizre ilçesinde mevcut asri mezarlığının ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmesinden dolayı Konak Mahallesinde yapılan yeni mezarlık ve şehitlik alanı çalışmaları devam ediyor.
Öğrencilere afet bilinci anlatıldı
Yozgat Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine deprem, sel, yangın gibi afet türleri, tahliye prosedürleri, hasta ve yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.
"Yeni Adıyaman'ı daha sağlam zemine inşa ediyoruz"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Sümerevler Mahallesi'nde temeli atılan inşaat alanını gezdi. Vali Varol, "Yeni Adıyaman'ı daha sağlam zemin üzerinde daha güvenilir bir şekilde yeniden inşa ediyoruz" dedi.
600 yıllık hamam restore ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan 600 yıllık Gazimihal Hamamı'nda başlatılan restorasyon çalışmalarını inceledi.
"Muğla'da spor artık marka haline geliyor"
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Marmaris'e yapılacak gençlik ve spor yatırımı için protokol imzaladı. Vali Akbıyık, "Spor yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. İlimizde spor artık marka haline geliyor" dedi.
Yurt sorunu çözülüyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için Turgutreis Öğrenci Yurdu'nun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı. Ayrıca Menteşe ve Fethiye yurtlarının altyapı sorunları da çözüme kavuşacak.
"Yalova orkide üretiminde Türkiye birincisi"
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, çiçek seralarını gezdi ve mezata katıldı. Yalova'nın orkide üretiminde Türkiye birincisi olduğunu belirten Vali Kaya, "Çiçeklerin güzelliğine hayran kalmamak mümkün değil" dedi.
2024 yılının ilk protokolü sağlık alanı için atıldı
Antalya yeni bir sağlık merkezine daha kavuşuyor. Gebizli ailesi tarafından yaptırılan Muratpaşa ilçesinde hizmet verecek olan Dudu–Mehmet Gebizli Aile Sağlığı Merkezi ve Dudu–Mehmet Gebizli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği için protokol imzalandı.
Okul inşaatında inceleme
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Kemalpaşa ilçesinde yapımı devam eden 32 derslikli Kemalpaşa İlkokulu ve Ortaokulu inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
"Çay ocağını kitap dolu raflarla donatacağız"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Topal Osman Çay Ocağı'nı ziyaret etti. Gençlerle bir araya gelen Vali Aydoğdu, önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Aydoğdu, "Salı günü çay ocağında bir kütüphane kuracağız. Kitap dolu raflarla çay ocağını donatacağız" dedi.
Uluslararası ticaretin önemli merkezlerinden olacak
Rize’nin İyidere ilçesinde devam eden Lojistik Liman inşaatını ziyaret eden Vali İhsan Selim Baydaş, çalışmaların son durumu hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu.
"Hizmetlerimiz hız kesmeden sürecek"
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, 8 Mart Mahallesi'nde başlatılan asfalt çalışmalarını inceledi. Kaymakam Kayabaşı, "Hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecek" dedi.
Erzurum çok yakın bir gelecekte sanayi şehri olacak
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, il genelinde faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Göreve geldiği buyana yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Çiftçi, “Erzurum çok yakın bir gelecekte sanayi şehri olacak” dedi.
"Valilere kibir değil tevazu yaraşır"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Valiler Buluşması'nda konuştu. Bakan Yerlikaya, "Bulunduğu şehrin kahvesinde, parkında vatandaşıyla birlikte bir bardak çay içemeyen, bir kapıyı çalıp da vatandaşının sofrasına diz kırmayan, gece gündüz demeden milletinin yanında olmayan bir vali, asla başarılı olamaz. Valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat yaraşır" dedi.
“Eğitim yatırımları hız kesmeyecek”
Tekirdağ Ergene Kaymakamı Kadir Duman, yapımına başlanan 4 derslikli anaokulunun zemin hazırlığı sürecini yerinde inceledi. Okulun ağustos ayına yetiştirilmesini isteyen Kaymakam Duman, “Eğitim yatırımları hız kesmeden devam edecek” dedi.
Taşkınlıklara asla müsaade edilmeyecek
İstanbul Valisi Davut Gül, yeni yıl için alınan yılbaşı tedbirlerine ilişkin basın mensuplarına İstanbul Valiliği’nde açıklamalarda bulundu. İstanbul’un 2024 yılına alınan yılbaşı tedbirleri ile hazır olduğunu belirten Vali Davut Gül, “Sebebi ne olursa olsun; taşkınlık yapan, gürültü yapan, trafiği tehlikeye düşüren kişilere asla müsaade edilmeyecek” dedi.
Temiz bir kent için başlatılan seferberlik sürüyor
Siirt Valisi ve Siirt Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mesaiye başlayan temizlik işçileriyle bir araya geldi. Vali Kızılkaya, temiz bir kent ve sağlıklı bir çevre için başlatılan Temizlik Seferberliği'nin devam ettiğini belirtti.
"Muğla'da okul sayısı artıyor"
Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Muğla genelinde mevcut okul sayısının her geçen yıl artış göstermesi, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.
"Keten Müzesi, Sinop’a çok yakışacak"
Sinop'ta 19. yüzyılda inşa edilen Kuşüzümü Konağı'nın turizme kazandırılması için başlatılan proje devam ediyor. Konakta inceleme yapan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Keten Müzesi Sinop’umuza çok yakışacak" dedi.
361 öğrenci yıkılıp yeniden yapılan okulda eğitime başladı
Ocak 2019’da yıkım kararı alınarak İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yeniden yapımı tamamlanan Alpaslan İlkokulu’nun açılışı, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile gerçekleştirildi.
"Yatırımlar hız kesmeden sürüyor"
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 30 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatının devam ettiğini belirterek, "İlçemizde yatırımlar hız kesmeden sürüyor" dedi.
Ev ekonomisine katkısı olan kadınlara makine dağıtıldı
Sinop'un Erfelek Kaymakamı Sercan Yıldız tarafından ev ekonomisine katkısı olan kadınlara süt sağım makinesi, yayık makinesi, erişte kesme makinesi ve hamur yoğurma makinesi dağıtıldı.
Valilikten Gazze için ‘hayır çarşısı’
Erzurum Valiliği tarafından, MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezinde, Filistin’e destek için “Hayır Çarşısı” açıldı.
Menüde her hafta ‘kesme kadayıf’ olacak
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, coğrafi işaret tescil belgeli Erzincan Kesme Kadayıfı’nın haftada bir gün 3. Ordu, üniversite, polis okulu, öğrenci yurtları, hastaneler ve kamu kurumlarının yemekhanelerinde menüye eklenmesini istedi.
"Üretim yapan orman köylümüzün yanındayız"
ORKÖY Projesi Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Milli servetimiz olan ormanlarımızın korunması, genişletilmesi ve orman köylümüzün kalkındırılmasına katkıda bulunmak için çalışmalarımız devam edecek.Tarım ve Orman Bakanlığımız her zaman üretim yapan orman köylümüzün yanındadır" dedi.