Arama
Arama Sonuçları
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
AB heyeti, Burdur'daki antik kente hayran kaldı
Burdur Valisi Türker Öksüz, kente gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve AB Üyesi Ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile birlikte Sagalassos Antik Kenti’ne ziyarette bulundu. Sagalassos'un tüm bölümlerini gezen heyet, antik kente hayran kaldı.
"İyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin"
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Azerbaycan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konsere katıldı. Vali Çiftçi, "Büyük insanların arkasından ‘iyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin, böyle bir iz bıraktın’ denir" dedi.
Şanlıurfa eğitiminde bir milat
Şanlıurfa tarihinin eğitim konusundaki en geniş kapsamlı toplantısı, eğitim kurum ve kuruluşlarının her kademesinden bürokratına, siyasetçisinden yerel yönetimine kadar yoğun bir katılımla bugün gerçekleştirildi.
Eğil’de turizm projesi başlıyor
Dicle kıyısında yer alan konumu ve coğrafi koşulları ile tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olan Diyarbakır Eğil’de, Eğil ve Dicle Nehri Çevre Düzenleme Projesi’nin lansmanı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Vali Ali İhsan Su ve Eğil Kaymakamı Volkan Hülür katılımıyla gerçekleşti.
Birecik’te eğitimle dolu bir gün
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, aylık olarak düzenlediği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te gerçekleştirdi. Eğitim alanındaki tüm konuların ele alındığı toplantıda Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın eğitim göstergelerinin yükseltilmesi ve iyileştirilmesi konusunda kararlıyız” dedi.
Geleneksel motiflere yeniden hayat veriyorlar
Van Valisi Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Süphan Mahallesinde bulunan Kilim Atölyesini ziyaret etti. Vali Balcı, geleneksel ürünlerin zamana ve teknolojiye karşı ayakta kalmasına katkı sunan Vanlı kadınları tebrik etti.
"Bildiğini öğret, bilmediğini öğren"
Iğdır Valisi Ercan Turan, Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursları ziyaret etti. Kurslarda yapılan ürünleri tek tek inceleyen Vali Turan, "Bildiğini öğret, bilmediğini öğren" diyerek gayretlerinden dolayı kadınlara teşekkür etti.
Vali Muhterem İnce Fen Lisesi
Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yaptırılarak 2023-2024 eğitim öğretim yılının başında faaliyete geçen Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.
"Ata mirasımıza sahip çıkacağız"
Iğdır Valisi Ercan Turan, kilim dokuma sanatkarı Sakine Turan ile bir araya geldi. Vali Turan, "Kilim dokumacılığı kültürünü her alanda destekleyerek, ata mirasımıza sahip çıkacağız" dedi.
Milletvekilinden Nüfus Müdürü ve personeline özel teşekkür
MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mustafa Güngörlü’ye özel teşekkür mesajı gönderdi.
İhtiyaçlarını sordu
Kilimli Mahallesi’ni ziyaret ederek ihtiyaç sahibi ve yaşlıların hatırını soran Erzurum Narman Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, hanelere misafir olarak hayır dua aldı.
Halk eğitim kurslarında hayallerini gerçekleştirdiler
Hakkâri Halk Eğitim Merkezindeki kurslarda hayallerini gerçekleştiren kursiyerlerle bir araya gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, kursiyerleri el emeği göz nuru ürünleri nedeniyle tebrik etti.
“Iğdır’a hizmet edecek olmaktan büyük bir onur duyuyorum”
Zeytinburnu Kaymakamı iken Iğdır Valiliği’ne atanan Ercan Turan görevine başladı. Vali Turan, “Üç ülkeye sınır olan serhat şehrimiz Iğdır’a hizmet edecek olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum” dedi.
Bayburt şehir müzesine kavuşuyor
Bayburt Dede Korkut Müzesi, bugün saat 14:00'te düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.
Bir kütüphaneden fazlası
Tokat İl Halk Kütüphanesi ile yapımı tamamlanan ilçe kütüphanelerinin toplu açılışını gerçekleştiren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Burası sadece kütüphane değil, atölyeleri, çok amaçlı salonları, kafeteryası ile gençlerimizin hayali” dedi.
Dokuma tezgahları depremzedeler için çalışıyor
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu himayesinde, Kılıçlı Köy Yaşam Merkezi'nde gönüllü usta öğretici ve kursiyerler, deprem bölgesine gönderilmek üzere kilim dokumaya başladı.
Valilikten dolandırıcılık uyarısı
Mardin Valiliği, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Valilik, Vali Mahmut Demirtaş ve Genel Sekreter Murat Süzen’in adını kullanarak bağış ve yardım talep edenlere itibar edilmemesini istedi.
Hakkari’de 2500 üreticiye 250 bin koyun verilecek
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari'nin hayvancılık bölgesi olduğunu belirterek, küçükbaş hayvan sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Köy yaşam merkezinde miniklerin oyunlarına eşlik etti
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Kılıçlı Köyü Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Köy yaşam merkezindeki dokuma kilimleri inceleyen ve çocuk oyun kursunu gezen Karaömeroğlu, miniklerin oyunlarına eşlik etti.
Fasulye Festivali'nde kazanlar kaynadı
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde bu yıl ilk kez Fasulye Festivali düzenlendi. Tufanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde beyaz fasulye ve nohut kazanları kaynatıldı.
52’nci okulun protokolünü imzaladı
Ordu’da göreve başladığında deprem riski bulunan 66 okulun yıkımını sağlayan ve ihtiyaç duyulan yeni okul binalarının yapımını da Devlet-Hayırsever işbirliği ile gerçekleştiren Vali Tuncay Sonel, bugün 52’nci okulun yapım protokolüne imza attı.
Bedensel engelli Aynur’un yolunu yaptıracak
Mardin Mazıdağı Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Görmüş, kırsal Meşeli Mahallesini ziyaret ederek "Erat" ve "Ekinci" aileleri ile bir araya geldi. Bedensel engelli Aynur Erat'ın doğum gününü kutlayan Kaymakam Görmüş, doğum günü hediyesi olarak bozuk olan yolunun kısa sürede kilitli parke taşı ile döşetileceğini belirtti.
Devrek bastonu Japonya yolcusu
Zonguldak'ın Devrek ilçesinin simgelerinden Devrek bastonu, Japonya'da yaşayan iş insanı Murat Enşici tarafından Japonya'ya gönderilecek. Devrek Bastonu'nun Japonya'ya ihraç edilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Bastonu'nun ilçe ile özdeşleştiğini söyledi.
Darbe girişiminin seyrini değiştiren Vali: Tüm kuvvetleri harekete geçirdim
Dönemin Muğla Valisi Amir Çiçek, darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını Sivas'ta katıldığı bir programda davetlilerle paylaştı. Darbe girişimi sırasında Dalaman Kaymakamı olan Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Çiçek'in darbenin seyrini değiştirdiğini söyledi.
Kadın kooperatiflerinin ürettiği kilimler ihraç edilecek
Kavak Kadın Kooperatifinin çalışmalarını yerinde inceleyen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kadın kooperatiflerinin ürettiği kilimlerin ihracata açılmasını önemsediklerini belirtti. Vali Dağlı, sayısı 14’e çıkan Samsun’daki kadın kooperatiflerini üst bir çatıda birleştirmek ve her bir kooperatifi en iyi yaptıkları alanda ihtisaslaştırmak istediklerini söyledi.
Şefaatli’yi kaz ve çilek merkezine dönüştüreceğiz
Yozgat Valisi Ziya Polat, Şefaatli ilçesini kaz ve çilek merkezine dönüştüreceklerini söyledi. Şefaatli'de incelemeler yapan Vali Polat, çilek bahçesi ve kaz üretim tesisini ziyaret etti.
Murat Kütük
Akhisar Kaymakamı