Arama
Arama Sonuçları
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet avcı böceğin, Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındığını belirterek, "Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Dünyaya nam salmış Kemalpaşa Kirazı'nı topladı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yetişen ve dünya çapında tanınan bir lezzet olan Kemalpaşa Kirazı'nda sezonun ilk hasadı yapıldı. Kiraz toplayan Vali Süleyman Elban, toplanan ilk kirazların Katar'a ihraç edileceğini belirtti.
Fidanlar Van’ın bereketli topraklarıyla buluşuyor
Van Valiliği koordinesinde yürütülen fidancılık projesi kapsamında, bugün vatandaşlara ücretsiz 49 bini kiraz, 6 bini vişne olmak üzere 55 bin meyve fidanı daha dağıtıldı.
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
Kahvelerde vatandaşla sohbet
Afyonkarahisar Kızılören Kaymakamı Makbule Adacı, ilçe merkezinde bulunan kıraathaneleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
Malatya'da enkazın yüzde 86'sı kaldırıldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından kentteki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 86'ya ulaştığın ifade etti.
Gecemiz gündüzümüz Kars
Gün içerisinde yoğun toplantı, inceleme ve çalışmalarda bulunan Kars Valisi Ziya Polat, akşam da şehrin caddelerinde yürüyüşe çıktı. Kazımpaşa Caddesi’ndeki akşam yürüyüşünde esnafların hatırını soran Vali Polat, “Gecemiz gündüzümüz Kars. Birliğimiz daim olsun” dedi.
Soğuk günde esnafla iç ısıtan sohbet
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Şebinkarahisar ilçesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu. Vatandaş ve esnaflarla da bir araya gelen Vali Serdengeçti, “Soğuk bir günde güler yüzüyle içimizi ısıtan esnafımıza bereketli kazançlar diliyorum. Onların samimi sohbetine ortak olmaktan, fikirlerinden istifade etmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Her bir Vanlı için bir fidan dikilecek
Van Valisi Ozan Balcı, 2 milyon 700 bin fidanı Van’ın bereketli topraklarıyla buluşturmak için çalışan fidanlıkta inceleme yaptı. Vali Balcı, Vanlı her vatandaş için bir adet meyve fidanı dikileceğini söyledi.
Mobil Göç Noktası Aracı'nı inceledi
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, kentte hizmet vermeye başlayan Mobil Göç Noktası Aracı’nı ziyaret ederek, inceleme yaptı. Vali Soytürk, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kafesten balık yakaladı
Kültür balıkçılığı yapılan Torul barajında balıklara yem veren ve kafelerden kepçe ile balık hasadı yapan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, ildeki balık üretimini artıracaklarını söyledi.
Vilayetler Birliği, 57. Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi
Vilayetler Birliği 57. Olağan Meclis Toplantısı, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında, valiler, İl Genel Meclis Başkan ve üyelerinin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.
Yurda yerleşmede Kelkit yüzde 99’la rekor kıracak
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için ek yurt projesinin bitmesiyle ilçede yerleştirme oranının yüzde 99’la rekor düzeye çıkacağını söyledi. Yurdun bir hafta içinde açılması için yoğun gayret gösteren Kaymakam Algın, "KYK yedek listedeki tüm öğrencileri yurda alacağız" dedi.
Mustafa Düzgün, Dörtdivan Kaymakamlığına atandı
Sinop Erfelek Kaymakamı Mustafa Düzgün, İçişleri Bakanlığı tarafından Bolu’nun Dörtdivan ilçesine görevlendirildi.
Takoran Festivali coşkusuna ortak oldu
Siverek’te düzenlenen Takoran Kültür ve Doğa Festivaline katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Hilvan’da bir kıraathanede vatandaşların çay ikramına eşlik etti.
Tirebolu’da afet şehitleri dualarla anıldı
Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan ve birçok bölgeyi etkileyen sel afetinde hayatını kaybeden şehitler için anma programı düzenlendi.
Hatay’da ağır hasarlı binaların yarısı yıkıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini belirterek, "İnşallah yakın bir zaman içerisinde ağır hasarlı binaların tamamını yıkmış olacağız." dedi.
Musa Işın
Kütahya Valisi
Sünnet olan çocukları hediyelerle sevindirdi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, sünnet şöleni kapsamında sünnet olan çocukları Korgan Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek, hediyelerle sevindirdi.
“Van'ı meyve ağaçları ile süsleyeceğiz”
Van Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü fidanlığında yetiştirilen fidanları inceledi. Vali Balcı, Orman İşletme Müdürü Mehmet Kandilli’den bilgi alarak çalışanlara kolaylıklar diledi.
Fatsa ve Ünye’de toplu açılış
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında Vali Tuncay Sonel ve protokol ile birlikte Fatsa ve Ünye ilçelerinde açılış törenlerine katıldı.
2.7 milyon meyve fidanı Van’ın bereketli topraklarıyla buluşuyor
Van Valisi Ozan Balcı, vişne, şeftali, nektarin, üzüm, badem, ceviz, erik, kayısı, dut, kiraz, elma ve armuttan oluşan 2 milyon 700 bin meyve fidanının Van’ın bereketli topraklarıyla buluşacağını söyledi.
Ordu’ya yeni huzurevi yapılacak
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ahmet Cemal Mağden Huzurevi’nin yıkılarak aynı yere modern bir Huzurevi yapılacak olması nedeniyle geçici huzurevi olarak kullanılacak binada incelemede bulundu.
“Depremzedelere dağıtılan yardımların hepsi kayıt altında”
Gaziantep Valiliği, bazı basın ve sosyal medya mecralarında depremzede vatandaşlara gönderilen yardımların depolarda saklandığı ve seçim rüşveti olarak depremzede olmayanlara dağıtıldığı şeklinde ithamlara yer verilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
“En büyük engel, sevgisizliktir”
Anneler Günü’nün öncesinde cumartesi gününü şehit ve gazilerin annelerini ziyaret ederek geçiren Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Engelliler Haftası kapsamında da özel gereksinimli vatandaşlarla bir araya geldi.
“69 Cemevine ayrım yapmadan katkıda bulunuyoruz”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Korgan ilçesinde bu yıl 30’uncusu düzenlenen Hıdırellez Festivali ve Bahar Etkinliklerine katıldı.