Arama
Arama Sonuçları
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
"Hayri hizmetlere kaynak aktarmanızı temenni ediyorum"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova ilçesinde inşa edilecek olan eğitim kampüsüne ait protokolü imzaladı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Yavuz, "Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, ekonomik durumu müsait olan kardeşlerimizin şehrimizin eğitimine, sağlığına kısacası hayri hizmetlere kaynak aktarmasını temenni ediyorum” dedi.
"Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalı"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli'ne katıldı. Panalde konuşan Vali Şahin, "Türkiye’de kadınların iş hayatına atılmasının önündeki en büyük engellerinden birisi de kreş-gündüz bakım evi konusudur. Hedefimiz kadınlarımızın anne olmasının önündeki engelleri kaldırmak. Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalılar" dedi.
"Gümrük teşkilatları, önemli vazifeler yükleniyor"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Koçak ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Vali Özkan, "Gümrük teşkilatlarımız; ticaretin sağlıklı ve düzenli yapılması, kayıt dışılığın önlenerek izlenebilir bir sistemin inşası ve icrası yönünde önemli vazifeler yükleniyor" dedi.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.
Öğrencilere kitap hediye etti
Ankara'nın Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç, Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Kaymakam Tunç, öğrencilere Ali Fuat Başgil'in “Gençlerle Baş Başa” eserini hediye etti.
Meslek lisesine kimya ve motorlu araçlar atölyesi
Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılan törenle modern Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Kimya Teknolojisi atölyelerine kavuştu.
"Hayatları da kendileri gibi aydınlık olsun"
Denizli'nin Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, kapanan köy okullarını tekrar canlandırmak amacıyla Savran Mahallesi'nde açılan anaokulunu ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen Akbulut, "Hayatları da kendileri gibi aydınlık olsun" dedi.
Miniklerin etkinliklerine eşlik etti
Diyarbakır Kocaköy Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, anaokulu öğrencilerinin oyun hamuru, boyama, şekilleri öğrenme ve kitap okuma etkinliklerine eşlik etti.
"Erzurum hafızlar şehridir"
Erzurum'da 13 Kurra Hâfız için düzenlenen Aşere-Takrîb Tayyibe İcazet Merasimi'ne katılan Vali Mustafa Çiftçi, "Erzurum, geçmişten günümüze 1001 hatim geleneğini 500 yıldan beri devam ettiren bir hafızlar şehridir" dedi.
“Giden bedenimdir, kalbimi Aksaray’da bırakıyorum”
Erzincan Valisi olarak atanan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, birim amirleri ve STK temsilcilerinin katıldığı veda programında, “Veda etmek kolay değil, hüzün yüklüdür. Giden bedenimdir, kalbimi Aksaray’da bırakıyorum” dedi.
52 ilin emniyet müdürü değişti
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararname ile 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 52 ilin emniyet müdürü değişti.
Van şehidini uğurladı
Van Valisi Ozan Balcı, Şırnak’ın Silopi İlçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan 25 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Koçak’ın Erciş ilçesi Gölağzı mahallesindeki cenaze törenine katıldı.
Hoşgörü örneği bayramlaşma
Mardin Nusaybin'de Ramazan Bayramı bayramlaşma programına Süryani ve Ezidiler de katılarak Müslümanların bayramını tebrik etti.
Yusuf Kaptanoğlu
Kocaköy Kaymakamı
Kıbrıs gazisine son görev
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, vefat eden Kıbrıs Gazisi Şihmus Özçelik’nin cenaze törenine katılarak mezarına toprak attı.
Doğuştan engelli Cem’in yüzünü güldürdü
Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli Cem Koçak’ı ziyaret ederek, hediyelerle yüzünü güldürdü.
Kafa ile top sektirme oyunu oynadı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Çatalpınar Hacı Ali Eriş İmam Hatip Ortaokulu/Lisesi’ni ziyaret etti. Bahçede öğrencilerle kafa ile top sektirme oyunu oynayan Vali Sonel, esnaf ziyareti sırasında bir berberde tıraş oldu.
Vali’nin V’sini öğrenmeye geldiler
V harfine geçen Yozgat Mehmet Koçak İlkokulu birinci sınıf öğrencileri, Yozgat Valisi Ziya Polat’ı ziyaret ederek, Vali’nin V’sini öğrendi.
Yüksekokul öğrencilerinden ‘iz bırakan’ davranış
Yozgat Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın, Meslek Yüksekokulu ‘Bir İz Bırak’ Öğrenci Topluluğu’nun yenilediği Sırçalı İlkokulu’nun konferans salonu ve zeka sınıfının açılışını yaptı.
Şehit annesinin tabutunu taşıdı
Manisa Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, bir ay önce evinde ziyaret ederek hatırını sorduğu şehit annesi Cemile Çimen’in cenaze törenine katılarak tabutunu taşıdı.
Öğrencilerin meraklı sorularını cevapladı
Trabzon Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Fen Lisesi tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğine katılarak öğrencilerin meraklı sorularını cevapladı. Kaymakam Demirer, Kaymakamın yetki ve görevleri ile konularla ilgili öğrencilere bilgi verdi.
Vali Arslan, ailelerin yaşadığı acılara ortak oldu
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Amasra’da yaşanan maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerinin köylerde ikamet eden ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
Amasra Kaymakamlığı’ndan köy çocukları için toplu sünnet şöleni
Bartın Amasra Kaymakamlığı ve Amasra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından Mevren bölgesinde bulunan 5 köyde bulunan 21 çocuk sünnet ettirildi.
Dağdan düşerek telef olan ineğin yerine yenisi alındı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Akocak Köyü Köşk Mezrasında geçimini sağladığı ineği dağdan düşerek telef olan Nafiye Bilican'a (65) Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ın talimatı ile yeni bir süt ineği alınarak teslim edildi.
Ahır olarak kullanılan köy okulu yaşam merkezi oldu
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmayan okulların vatandaşın hizmetine sunulması için başlatılan "Köy Yaşam Merkezi" projesi kapsamında daha önce ahır olarak kullanılan okulu, tadilat yaparak bir yaşam merkezi haline getirildi. Adana Yüreğir Kaymakamı Mehmet Özel yeni yaşam merkezini ziyaret ederek, okulun ahırdan kurtarılıp yaşam merkezi haline getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI
Kırklareli Vali Yardımcısı
Kemal İNAN
Avcılar Kaymakamı
Abdulkadir Umut Kasman
İpekyolu Kaymakamı
Kadir PERÇİ
Amasra Kaymakamı