Arama
Arama Sonuçları
Depremzedelerin kaldığı konteynerde yangın çıktı
Osmaniye'de Karaçay konteyner kentte çıkan yangında 8 konteyner zarar gördü. Yangın bölgesinde inceleme yapan Vali Erdinç Yılmaz, "Hemen yenisini kurma çalışmalarını başlattık" dedi.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
Hasta yakınlarına çorba ikram etti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, olası afet durumlarında kullanmak üzere hazırlanan mobil mutfaktan ilk çorba ikramını Devlet Hastanesi bahçesinde hasta yakını vatandaşlara yaptı.
Hatay'da 2 ilçede okullar tatil edildi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanak nedeniyle Antakya ve Defne ilçelerinde okulların 1 gün tatil edildiğini açıkladı.
Abdullah Sarı
Gürün Kaymakamı
Eski Kral Cami yerine yeni cami yapılacak
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Refik Kaymakamlar, İlçe Müftülüğü ekipleri ve teknik personel ile birlikte yıkımı 2018 yılında gerçekleştirilen Eski Kral Cami alanında inceleme yaptı.
"326 vatandaşı konteynerlere yerleştirdik"
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, kentte meydana gelen depremlerin ardından 326 vatandaşı konteynerlere yerleştirdiklerini belirtti.
Sulusaray’da konteynerler kurulmaya başlandı
Tokat’ın Sulusaray ilçesinde yaşanan depremde evleri ağır hasar alan vatandaşlar için konteynerlerin kurulumuna başlandı.
Kaymakamlıktan ‘Her Mahalleye 1 Kütüphane Projesi’
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda her mahalleye bir kütüphane yapılması projesi başlatıldı.
Hakkari'ye deprem konteynerleri gelmeye başladı
Hakkari Valisi Ali Çelik, olası bir depremde geçici barınma imkânı sağlamak amacıyla kullanılacak konteynerlerin kentte gelmeye başladığını belirterek, 200 konteynerin Şemdinli’ye ulaştığını ifade etti
Konteyner kentte hüzünlü bayramlaşma
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, Konteyner Kentte ikamet eden vatandaşlarla bayramlaştı.
İhtiyaç sahipleri için üretim yapacaklar
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde Üreten Kadın Mutlu Çocuk Atölyesi Projesi kapsamında konteyner kentlerde yaşayan 15 depremzedeye kurs verilecek ve kurs sonunda üretilen kıyafetler, ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edilecek.
Tunceli olası bir depreme hazırlık yapıyor
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, olası bir depreme karşı boşaltılan hasarlı binaların yıkım işini, Jeolojik-Jeoteknik Microbölgeleme Etüt ve konteyner kent yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
"Bingöl depremlerden çok çekti"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme karşı 4 bölgeye konteyner kent alanlarının kurulacağını belirterek, "Bingöl'ümüz depremlerden çok çekti. Depreme hazırlıklı olmak en büyük önceliğimiz" dedi.
Konteyner kentte teftiş yaptı
Konteyner kenti ziyaret eden Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, vatandaşların istek ve taleplerini yerinde gördü.
Adıyaman’ın yarasını saran koordinatör kaymakamlara başarı belgesi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan şehrin yaralarının sarılması için destek olan koordinatör kaymakamları başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Metehan Toy
Denizli Bozkurt Kaymakamı
Yazdıkları ilk mektuplara Mehmetçikten videolu cevap geldi
Adıyaman Şehit Taha Uluçay K1 Konteyner Kent İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencileri yazmayı öğrenir öğrenmez, Zeliha öğretmenleriyle beraber Hakkari-Şemdinli Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Mehmetçiklere mektup yazdı.
Adem Eser
Tonya Kaymakamı
“Yeni hükümet konağı ilçeye hayırlı olsun”
Yumurtalık ilçesine giden Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Yumurtalık Kaymakamlığı ile Yumurtalık Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
"İşçilerin 5'i konteyner, 4'ü araç içinde"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasının ardından bölgede incelemerine devam ediyor. Bakan Yerlikaya, "Arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık" dedi.
Hakkari'deki binalara KAROT testi yapılacak
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında deprem çalışmalarıyla ilgili toplantı yapıldı. Vali Çelik, "En az 2500 bina için KAROT testi yapılacak. Yapı stokları ile heyelan ve çığ bölgeleri incelenecek" dedi.
Tunceli, olası bir afete hazırlanıyor
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, afete hazırlık çalışmaları kapsamında yapılan konteyner kentlerde inceleme yaparak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Deprem döneminde görev yaptığı Doğanşehir'e gitti
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle koordinatör vali olarak görev yaptığı Malatya’nın Doğanşehir ilçesini ziyaret etti. Vali Şimşek, depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Afyon depremzedelerin her zaman yanında oldu
Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için devlet ve millet seferber olurken, Afyonkarahisar da bu seferberliğe dahil olmuştu. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı 2 aydan fazla deprem bölgesinde görev yaparken Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han da depremin ilk gününden itibaren gittiği bölgede büyük fedakarlıkla 68 gün boyunca yaraları sarmak için gayret sarf etmişti.
Vefat eden 1010 kişi için 1010 fidan
Osmaniye'de 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden 1010 vatandaşın anısına 1010 fidan dikildi. İlk fidanı diken Vali Erdinç Yılmaz, depremde vefat eden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.
Bakan Yerlikaya: Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki deprem şehitliğini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, "Depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
“Yarınımız bugünden daha iyi olacak”
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AFAD Koordinasyon Merkezinde düzenlediği 365. Gün Basın Bilgilendirme toplantısında 6 Şubat depremlerinin bilançosu ile Hatay'ı yeniden inşası noktasında gelinen çalışmaları anlattı.
Malatya'da enkazın yüzde 86'sı kaldırıldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından kentteki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 86'ya ulaştığın ifade etti.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.