Arama
Arama Sonuçları
Emekli olan Vali Su, Diyarbakır'dan ayrıldı
Yaş haddinden emekliye ayrılan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Valilik Konutunda kendisini uğurlamaya gelenlerle vedalaşarak, kentten ayrıldı.
İskan konutlarının yüzde 95'i tamamlandı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Saraydüzü ilçesinde yapımı devam eden İskan Konutları alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Evleri sular altında kalan vatandaşlarımız için yapılmakta olan 42 konutun inşaat çalışmaları yüzde 95 seviyesine geldi" dedi.
Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor
Burdur Valisi Türker Öksüz, 2009`da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`ne giren, "Aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'ne herkesi davet etti. 1750 rakımda yer alan tarihi yapı adeta bulutların arasında zaman yolculuğuna çıkarıyor.
"Sağlam temeller üzerine inşa edilen afet konutları yükseliyor"
Adıyaman'da yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Osman Varol'dan da bilgi aldı. Vali Varol, "İndere (Zey) bölgesinde sağlam zemin ve temeller üzerine inşa edilen kalıcı afet konutlarımız bir bir yükseliyor" dedi.
"Deprem konutlarını 2 ay sonra teslim edeceğiz"
Hilvan ilçesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "68 deprem konutu Hoşin Mahallemizde inşa ediliyor. 2 ay sonra hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmeyi plânlıyoruz" dedi.
2 bin dönüme yapılan deprem konutları yükseliyor
İndere bölgesi afet konutları şantiye alanını gezen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "2000 dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutlarımız; 826 blok, 16 bin 433 daire, her bir dairemiz 105 metre² brüt, net ise 85 metre² alandan oluşmaktadır" dedi.
Köy muhtarlarının sorunlarını tek tek dinledi
Köy muhtarlarıyla bir araya gelen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, muhtarların sorunlarını tek tek dinledi. Çözüm önerilerinin de konuşulduğu toplantıda Vali Varol, "Muhtarlarımızın sorunlarına çözüm bulmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.
"Vatandaşımızı hayatını düzene koyma mücadelesinde yalnız bırakmayacağız"
Halk günü toplantılarında vatandaşın derdini dinleyen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Hiçbir vatandaşımızı ne acısında ne hayatını yeniden düzene koyma mücadelesinde ne de geleceğini yeniden inşa etme gayretinde asla yalnız bırakmayacağız" dedi.
Van’da eşini kaybetmiş kadınlar için 51 konut yapılıyor
Van Valisi Ozan Balcı, eşini kaybetmiş ihtiyaç sahibi kadınlar için yapımı devam eden konutların inşaatında incelemelerde bulundu.
Deprem konutlarında denetim yaptı
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, kalıcı konut inşaatlarını yerinde inceleyip, son durum hakkında denetim yaptı.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
Halfeti’de deprem konutları tamamlanmak üzere
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kaymakam Zikrullah Erdoğan ile birlikte Halfeti’de deprem konutlarını inceledi, ardından eski Halfeti Çarşı Merkezi’nde esnafı ziyaret ederek yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi.
Deprem konutlarındaki son durum istişare edildi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda TOKİ kalıcı afet konutlarının hak sahipleri, konut teslim süreçleri ile sahadaki son durum ele alındı.
Fırtına nedeniyle 244 konutun çatısı uçtu
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, kentte 2 gündür etkili olan fırtına nedeniyle 244 konutun çatısının uçtuğunu belirtti.
Tokat yine sallandı, eğitime bir gün ara verildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan son açıklamada Yozgat'ta 2 katlı bir ev ile Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alındığı belirtildi.
Tunceli olası bir depreme hazırlık yapıyor
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, olası bir depreme karşı boşaltılan hasarlı binaların yıkım işini, Jeolojik-Jeoteknik Microbölgeleme Etüt ve konteyner kent yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
"Depremzedeler için gece gündüz demeden çalışıyorsunuz"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, deprem konutlarını inşa eden işçilerle iftarda bir araya geldi. Vali Varol, "Depremzede vatandaşlarımızı yeni yuvalarına bir an önce kavuşturmak için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışıyorsunuz" dedi.
Cizre şehitlik anıtında sona doğru
Şırnak’ın Cizre ilçesinde mevcut asri mezarlığının ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmesinden dolayı Konak Mahallesinde yapılan yeni mezarlık ve şehitlik alanı çalışmaları devam ediyor.
Dört dörtlük hizmet için toplantı yapıldı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesiyle ilgili hususlar görüşüldü.
Valiyi sahura davul çalıp mani söyleyen öğretmenler kaldırdı
Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ritimde Öğretmenler Müzik ve Dans Topluluğu bünyesindeki 30 öğretmen, mani söyleyip davul, darbuka ve bendir çalarak vatandaşları sahura uyandırdı.
"Peygamberler diyarı Eğil için çalışıyoruz"
Diyarbakır Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Volkan Hülür, çalıştığı dönem boyunca yapılan çalışmaları gösteren bir video paylaştı. Kaymakam Hülür, "Peygamberler diyarı Eğil için çalışıyoruz" dedi.
Depremzede aileye sıcak yuvalarının anahtarını teslim etti
AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Elazığ AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, asrın felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Yurtta kalan öğrencilerle sahur yaptı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Piri Sami Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencilerle sahur yaptı.
Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, kaymakamlığın koordinasyonunda yürütülen Argıl ve Yukarı Göklü Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaat sahasında denetlemelerde bulundu.
Vali, 10 öğrenciyi evinde ağırladı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 'Gurbetteki Ailem' projesi kapsamında Rota Erzincan Uygulaması üzerinden başvuru yapan 10 öğrenciyi konutunda misafir ederek, beraber iftar yaptılar.
Kaymakam desteğiyle okuyan Sebila, mühendis oldu
Yıllar önce Elazığ Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın destekleriyle okula giden Sebila Çolak inşaat mühendisi oldu.
100 yaşındaki Aliye Nineyi iade-i ziyarete getirdi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, geçen ay ziyaret ettiği 100 yaşındaki Aliye Nine’ye giderek kendisine iade-i ziyarete getirdi.
"Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Düzce köyünü ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Vali Varol, "Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
Depremde binası orta ve ağır hasarlı olanlar için yeni fırsat
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın tüm aşamalarını birebir takip ettiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nin detayları belli oldu. Çalışmaya Şanlıurfa'dan çok sayıda başvurunun alındığı öğrenilirken, proje ile vatandaşa birçok destek ve imkân sunuluyor.
Sorunlar ve çözüm önerileri için toplantı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında yapılan toplantıda afet konutlarının teslim süreçleri, vatandaşlara farklı alanlarda verilen hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesi gibi konular görüşüldü.