Arama
Arama Sonuçları
700 yıllık kültürel miras için düğmeye basıldı
Osman Gazi’nin evinin olduğu kayıtlarda belirtilen alanda inceleme yapan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına tarihimize uygun bir şekilde tekrar bazı yapılar inşa etmeyi hedefliyoruz" dedi.
"Kum zambaklarına zarar vermenin cezası 387 bin lira"
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, koruma altındaki kum zambaklarının çiçek açması dolayısıyla Çıralı Sahili'nde inceleme yaptı. Kaymakam Solmaz, "Kum zambaklarına zarar vermenin cezası artırıldı, 387 bin liralık cezası var" dedi.
"Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor "TABİAT KARABÜK" Projesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, "Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak" dedi.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı
Iğdır'da, 2015 yılında PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan 13 polis için 'Dilucu Şehitleri Anıtı' açıldı.
"Keyfiyeler giyildi, 743 yıllık gelenek başladı"
743.Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı. Şenliğin açılışında konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Keyfiyeler giyildi, 743 yıllık gelenek başladı. Şanlı tarihimizin manevi coşkusuyla, Ecdad topraklarındayız" dedi.
Kaymakam, Jandarma Koşusu’nu izledi
Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Diyarbakır Hipodromu’nda düzenlenen Jandarma Koşusu’nu izledi.
Sahipsiz hayvanlar için önemli kararlar alındı
Kütahya Valisi Musa Işın, Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclis Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantında sahipsiz hayvanlarla ilgili yapılacak çalışmalar, yeni bakımevlerinin inşası ve yaşam alanlarının tahsisi konularında önemli kararlar alındı.
Dünyanın İlk Neolitik Kongresi Şanlıurfa'da gerçekleşecek
Türkiye, 4-8 Kasım tarihlerinde dünyada ilk kez düzenlenecek olan Dünya Neolitik Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.
YİMER, 15 bin 619 hayatın kurtarılmasını sağladı
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157’nin insan ticareti, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlardan mağdur olanlara yönelik acil yardım ve ihbar hattı olarak da hizmet verdiğini belirterek, faaliyete geçtiği günden bu yana 15 bin 619 kişinin, bu merkez aracılığıyla kurtarıldığını bildirdi.
Vali Tanrısever, dağların süsünü gözlemledi
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, inceleme yapmak üzere gittiği bölgede yaban keçileri ve yavrularıyla karşılaştı. Fotoğraf çeken Vali Tanrısever, "Gümüşhane dağlarının süsü olarak kabul edilen yaban keçilerini gözlemledik" dedi.
Kaymakam Köken, hayvan bakımevini inceledi
Balıkesir'in Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Geçici Hayvan Bakımevinde inceleme yaptı. Kaymakam Köken, yeni hayvan bakımevi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu
Antalya'nın simgesi Hadrian Kapısı'nda çalışmalar başladı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, kentin kalbinde yer alan ve Roma İmparatoru Hadrianus’un ziyareti anısına M.S. 130’da inşa edilen Hadrian Kapısında, bakım ve iyileştirme çalışmasının başladığını belirtti.
Kentteki sahipsiz hayvanlara sıcak bir yuva olacak
Kütahya Valisi Musa Işın, Şaphane Bölgesel Hayvan Bakımevi inşaatını yerinde inceledi. Vali Işın, "Proje, Şaphane’de 70 dönümlük bir alan üzerine inşa ediliyor. Proje tamamlandığında, il genelindeki tüm sahipsiz hayvanlara hizmet verecek" dedi.
Vali Aygöl, "Havalar çok sıcak" dedi ve uyardı
Bilecik'in yüzde 57’sinin ormanla kaplı olduğuna dikkat çeken Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Havalar çok sıcak ve bütün vatandaşlarımızın orman yangınlarına sebep olacak bütün eylemlerden sakınmalarını özellikle rica ediyoruz" dedi.
"Keşke Evliya Çelebi, bu mağarayı görseydi"
Ayancık İnaltı Mağarası'nı gezen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Evliya Çelebi, İnaltı Mağara'sını keşke görseydi, onun anlatımıyla mağaramızın tasvirini okumak isterdim. İnaltı Mağarası, mistik ve gizemli görüntüsü ile gelen ziyaretçilerini büyülüyor" dedi.
Mülki idare amirlerinden 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mülki idare amirleri, mesajlar yayımladı. Yayımlanan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, gazi ve şehitler anıldı.
Gazeteci Neşe Berber'in gözünden dağların şehri Hakkari...
Gazeteci Neşe Berber, terörden temizlenen ve artık muhteşem coğrafyasıyla herkesi büyüleyen Hakkari'yi kaleme aldı. "Neden daha önce Hakkari'ye gitmedim diye kendime söylendim" diyen usta gazeteci Berber, terörle mücadele eden kahraman Türk askerleri için de, "Bu vatan size minnettar" dedi.
"Kanatları güçlü, ömürleri uzun olsun"
Bakım ve rehabilitasyonu tamamlanan 4 yavru kukumav baykuşunu doğaya salan Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Kanatları güçlü, ömürleri uzun olsun" dedi.
"Terör bittikçe dünya Mardin’in güzelliklerini keşfediyor"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’deki Dara Antik Kent ile ilgili bir video paylaştı. Bakan Yerlikaya, "Dara Antik Kenti mistik havasıyla, taş evleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Terör bu güzelliklerin üstünü bir sis perdesi gibi örtüyordu. Ama hamd olsun, terör bittikçe dünya Mardin’i, ülkemizin saklı güzelliklerini keşfediyor" dedi.
Kelkit'in sularına 35 bin kırmızı benekli alabalık salındı
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, kırmızı benekli alabalık salım törenine katıldı. Kaymakam Algın, 35 bin kırmızı benekli alabalığın suya salındığını belirtti.
Vali Gökmen Çiçek, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle kentte olaylar çıktı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye giden Vali Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bir evin balkonuna çıkan Vali Çiçek, "Allah rızası için herkes evlerine gitsin. Arkadaşlar ben şimdi aşağı iniyorum, aranıza geleceğim ve sohbet edeceğiz. Ben sizleri anladım" dedi.
Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi
Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı.
Yangınlara karşı polisler de denetimde
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, orman yangınlara karşı polis teşkilatının da sahada denetim yaptığını belirtti.
İstanbul’da 1 milyon 87 bin yabancı yaşıyor
Göç İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da toplam 1 milyon 87 bin 17 yabancının yaşandığını açıkladı.
"Sulama kanalları, barajlar ve göletlere girmeyin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu alanlarda suya girilmesinin yasak olduğunu ve tehlikeli olduğunu belirtti.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Hırsızları suçüstü yakalayan kahraman polisi ödüllendirdi
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, izinli olduğu gün hırsızları yakalayan kahraman polis memuru Mustafa Şener'e başarı belgesi verdi.
Türkler tarafından yapılan Kaya Mescidi gün yüzüne çıkarılıyor
Ani Örenyeri'ni ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "Yeni sezon çalışmaları başlayan Ani’deki kazılarımızda Anadolu’da Türkler tarafından inşa edildiği değerlendirilen ilk Kaya Mescidi’nin gün yüzüne çıkarılması için büyük gayret sarf ediyoruz" dedi.