Arama
Arama Sonuçları
"Sağlam temeller üzerine inşa edilen afet konutları yükseliyor"
Adıyaman'da yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Osman Varol'dan da bilgi aldı. Vali Varol, "İndere (Zey) bölgesinde sağlam zemin ve temeller üzerine inşa edilen kalıcı afet konutlarımız bir bir yükseliyor" dedi.
2300 rakımlı yaylada piknik yaptılar
Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kur'an kursu öğrencilerinin 2300 rakımlı Meydan Yaylası'nda düzenlediği pikniğe katıldı.
Vatandaşın derdini yerinde dinledi
Tokat'ın Turhal Kaymakamı Turan Soğukoluk, vatandaş buluşmaları kapsamında Necip köyünde halk günü toplantısı düzenledi. Kaymakam Soğukoluk, vatandaşların istek, talep ve şikayetlerini tek tek dinledi.
Çukurören köyünün yol sorunu için talimat verdi
Çukurören köyündeki vatandaşların sorunlarını dinleyen Bilecik Valisi Şefik Aygöl, çevredeki fabrikalardan dolayı köy yolunun tozlanması konusunda yolun yeniden yapılması için talimat verdi.
Hem vali hem veli olarak mezuniyet törenine katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, hem vali hem de oğlu Ahmet Tarık Çiftçi’nin velisi olarak Süheyla-Sıtkı Alp Fen ve Anadolu Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Vali Çiftçi, "Bir başarı varsa ardında çalışmak, çabalamak vardır, gayret vardır, emek vardır" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Sınırın en uç noktasından teşekkür
Hakkari Valisi Ali Çelik, İran-Irak-Türkiye sınırlarının kesiştiği en uç noktada yer alan Fidan Tepe Askeri Üs Bölgesi’ni ziyaret etti. Vali Çelik, sınır güvenliğini sağlayan kahraman Mehmetçiğe teşekkür etti.
"Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır"
Sinop Orman Yangını İlk Müdahale Ekip Merkezi'ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır, fedakar çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
Düzce fındığının korunması için Samuray arısı doğaya salındı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık zararlısı kahverengi kokarcanın doğal düşmanı Samuray arısının doğaya salınım programına katıldı. Vali Aslan, "Düzce’de 672 bin dekarda dikili, stratejik tarım ürünü olan fındığın korunması çok önemli" dedi.
"Türk somonu, Rusya ve Japonya'ya ihraç edilecek"
Giresun'da kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliği yapan tesiste Türk Somonunun ilk hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, "Türk somonu, Rusya ve Japonya'ya ihraç edilerek" dedi.
"Sıfır Atık, örnek bir proje"
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi.
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
Hıdırellez şenliklerinde halk oyunları oynadı
Çerkeşli köyünde düzenlenen Hıdırellez şenliklerine katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, vatandaşlarla birlikte halk oyunları oynadı.
Dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası meydana gelen sel nedeniyle dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü. Vali Mehmet Ali Özkan ve Kaymakam Furkan Nezir, bölgede inceleme yaptı.
4 köyün şikayet ve taleplerini dinledi
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, bir günde 4 köyü ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Eldivan, vatandaşların şikayet ve taleplerini dinledi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
4 köyü ziyaret etti, sorunları yerinde dinledi
Bingöl Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçeye bağlı 4 köyü ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Güzel, onların sorunlarını, taleplerini dinledi.
Pirinç tarlasına tohum attı
Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyünü ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp, çiftçiyle pirinç tarlasına tohum attı.
Tokat'ta hükümet konakları yenileniyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus ilçesinde Hükümet Konağı'nın temel atma törenine katıldı. Vali Hatipoğlu, "Böylelikle Tokat'ta hükümet konaklarımızın ilçeler bazında büyük bir kısmını yenilemiş olacağız" dedi.
"Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz"
3. Yörük Şenliği'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Sevgili Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz. Siz bu devleti, bu vatanı karşılıksız sevdiniz" dedi.
Samsun yöneticilerinden, Vali Aksoy'a ahde vefa
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Lojistik Köyü yoluna 'Vali Hüseyin Aksoy Bulvarı' adının verilmesi üzerine Samsun Valisi Orhan Tavlı'ya ve Samsun yöneticilerine teşekkür etti.
2 bin dönüme yapılan deprem konutları yükseliyor
İndere bölgesi afet konutları şantiye alanını gezen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "2000 dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutlarımız; 826 blok, 16 bin 433 daire, her bir dairemiz 105 metre² brüt, net ise 85 metre² alandan oluşmaktadır" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Köy muhtarlarının sorunlarını tek tek dinledi
Köy muhtarlarıyla bir araya gelen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, muhtarların sorunlarını tek tek dinledi. Çözüm önerilerinin de konuşulduğu toplantıda Vali Varol, "Muhtarlarımızın sorunlarına çözüm bulmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.
"Maden sahasında hareketlilik tespit edildi"
Kütahya Valisi Musa Işın, su baskını nedeniyle kapanan Seyitömer yolunda incelemelerde bulundu. Vali Işın, "Yapılan incelemelerde maden sahası içerisinde pasa sahasında kütle hareketi olduğu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden olduğu değerlendirildi" dedi.