Arama
Arama Sonuçları
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın dualarla anıldı
PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 7. vefat yıl dönümünde kabri başında anıldı. Anma törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çorum Valisi Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı da katıldı.
"Şerefle ve gururla görevinizi yaptınız"
Görev süreleri biten muhtarlarla bir araya gelen Batman Valisi Ekrem Canalp, "Sizler belli sürede şerefle, onurla ve gururla bu görevi yerine getirdiniz" dedi.
Barış Heyeti barıştırdı
Batman’ın Kozluk ilçesinin Tuzlagözü Köyünde yaşayan ve aralarında 2021 yılından bu yana husumet bulunan Sönmezsoy ve Durmaz aileleri Vali Ekrem Canalp’ın desteği ve Kaymakam Ekrem Güngör’ün koordinasyonunda kurulan Kozluk Barış Heyeti ile aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonrası barış ile sonuçlandı.
15 Temmuz Şehitler Parkı açılışa hazır
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, açılış öncesi son hazırlıkları tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda incelemelerde bulundu.
Batman'da 3 bin öğrenci 'Ben de varım' dedi
Batman Valisi Ekrem Canalp’in talimatıyla başlastılan 'Ben de Varım’ projesi kapsamında ilçe ve köylerden Batman’a getirilen 3 bin 185 öğrenciye kentin yaşam koşulları, sosyal ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı.
133 yaşına giren koca çınar, yaşam sırrını anlattı
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, yıllara meydan okuyan Hacı Mehmet Reşit Ak amcanın 133. yaş gününü kutladı. Nükteli konuşmasıyla yüzlerde tebessüm oluşturan Mehmet amca, yaşam sırrını da anlattı.
Boş arazilere ceviz ve Siirt fıstığı dikilecek
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Batman İl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çiftçilere dağıtılmak üzere verilen ağaç fidanlarını inceledi.
Camiler gül kokuyor
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, ramazan ayı öncesinde ilçedeki tüm camilerde temizlik çalışmasının başlatıldığını belirtti. Yapılan çalışmaların ardından camiler mis gibi gül koktu.
Kaleler diyarına yepyeni bir tabela asıldı
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, kaleler diyarı Kozluk ilçesine yepyeni bir tabela asıldığını belirterek, "İlçemizin yöresel ürünlerini tanıtıyoruz" dedi.
Batman'ın içme suyu sorunu çözülüyor
Batman Valisi Ekrem Canalp, kentte yaşanan içme suyu sıkıntısına karşı projeler geliştirdiklerini belirterek, "Kente su sağlayan içme suyu depolarının kapasitesi 43 bin m3’e çıkarıldı" dedi. Vali Canalp, içme suyuyla ilgili 2 önemli projenin daha hayata geçirileceğini belirtti.
Sokakların silahlandırılmasından sağlıklaştırılmasına…
Batman’da bir zamanlar silahların konuştuğu sokaklar şimdi sağlıklaştırılarak ışıl ışıl hale geldi. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Her gün daha güzel bir Batman için durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Yol kenarlarına 67 bin fidan dikilecek
Batman’ı çevreleyen karayolları ağını ağaçlandırmak amacıyla Valiliğin öncülüğünde başlatılan “Batman Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi” ile ilgili yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Kozluk’a 20 dönümlük mesire alanı
Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kozluk ilçesini ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kaymakamlık tarafından Alıçlı Köyü’nde 20 dönüm arazi üzerine kurulan mesire alanı ile Şehit Ali Şengül anısına yapılan mescidin açılışını gerçekleştirdi.
Meslek edindirme kurslarına tam destek
Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Kaymakam Güngör, meslek edindirme konusunda gereken desteği verdiklerini bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
Öğretmenler ve öğrencilerle birlikte izledi
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben” filmini Arhavi'de öğretmen ve öğrencilerle birlikte izledi.
Batman'ın selden korunması için toplantı
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve beraberindeki heyet, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyaret etti. Ziyarette Batman'ın selden korunması için alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
Antalyalı şehitlerin isimleri Şehitlik Parkı’nda yaşayacak
Antalya Valisi Hulusi Şahin, vatanı için canlarını feda eden 172 Antalyalı şehit için birer anıtın bulunduğu, 6 bin 600 metrekare alana kurulan Şehitlik Parkı’nın açılışına katıldı.
Batman'ın Kozluk Domatesi tescillendi
Batman'ın önemli lezzetlerinden olan ‘Kozluk Domatesi’, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Vali Ekrem Canalp, tescil belgesinin Batman'a hayırlı olmasını temenni etti.
Şehit öğretmenin Öğretmenler Günü’nü kutladılar
Çorum Oğuzlar Kaymakamı Muhammed Turan, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte 2017’de hain terör saldırısında şehit edilen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın kabrini ziyaret etti.
“Aşkınan çalışan yorulmaz”
Batman’ı köy köy gezerek ihtiyaçları yerinde tespit eden Vali Ekrem Canalp, şehrin 248. köyünü dün ziyaret etti. Beşiri’nin kalan 6 köyünü de önümüzdeki günlerde ziyaret edecek olan Vali Canalp, böylece ilin tüm köylerine gitmiş olacak.
Köye yeni cami
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Karaoğlak Köyü’nde yapımına başlanacak caminin temel atma törenine katılarak, caminin kısa zamanda hizmete açılması temennisinde bulundu.
Hüseyin Tekin
Çukurova Kaymakamı
Cenaze sahiplerinin acılarını paylaştı
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, ilçedeki cenaze sahibi kederli ailelere taziye ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşların acılarını paylaştı.
Kütüphanecilikte Batman Modeli
Batman şehir merkezinde 4, ilçelerde 3 olmak üzere toplam 7 kütüphane binasıyla, merkezde Şehit Şenay Abüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi olacak şekilde bir okuma kültürü ekosistemi oluşturulacak.
Aşevlerinden vatandaşlara sıcak yemek
Batman Valisi Ekrem Canalp’ın talimatıyla il merkezi ve ilçelerde kurulan aşevleri ile evlerinde yemek pişiremeyecek durumda olan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara haftanın 7 günü bir öğün sıcak yemek ulaştırılacak.
Çiftçilere 22 bin Bıttım fidanı
Batman Kozluk Kaymakamlığı koordinesinde Antep Fıstıkçılığını Geliştirme Projesi kapsamında 22.000 adet Bıttım Fidanı çiftçilere dağıtıldı.
Doç. Dr. İlker GÜNDÜZÖZ
Vali-Mülkiye Başmüfettişi
Kozluk yeni bir kütüphaneye kavuşacak
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, 17 bin öğrencinin eğitim gördüğü ilçeye yapılması planlanan yeni kütüphane alanında incelemelerde bulundu.
“Sevgi varsa engel yoktur”
Batman Kozluk Kaymakamlığı’nın yürüttüğü “Sevgi Varsa Engel Yoktur” projesi kapsamında engelli vatandaşlar yılın ilk günü “Buğday Tanesi” filminde sinemada buluştu.
Kozluk Mereto Balı’na coğrafi işaret alınacak
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör öncülüğünde ‘Kozluk Mereto Balına Coğrafi İşaret Projesi’ çalışmalarına başlandı.