Arama
Arama Sonuçları
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
RTÜK Başkanı Şahin: Hiç kimsenin Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı basın yayın organlarında ‘sansür’ uygulandığı iddiaları ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, “Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
"1800 aileye 178 bin koyun verdik"
Koyunculuk projesinin devam ettiğini ifade eden Van Valisi Ozan Balcı, "Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 1800 ailemize 178 bin koyun verdik" dedi.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
"Bu başarının ardından 41 yıllık bir emek var"
"Hafız ol, Hafız Kal" yarışmasında 15 cüz (300 sayfa) kategorisinde "Türkiye Birincisi" olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Elde ettiğim derecenin ardında, 41 yıllık bir emek ve gayret var" dedi.
"Samsun sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak"
Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantı yapıldı. Vali Tavlı, "Sağlık teknolojilerinde yenilenme, sağlık hizmetlerinde kümelenme, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi Samsun’da konuşulacak. Samsun her alanda sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak" dedi.
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
Valilikten madde madde dolandırıcılık uyarısı
Rize Valiliği, son zamanlarda artan dolandırıcılık olayları ile ilgili yapılan uyarılara rağmen, halen dolandırıcıların kullandıkları çeşitli yöntemler sonucu vatandaşların mağdur olduğu belirtti. Valilik, “Meydana gelen olaylar ile ilgili adli süreçler yürütülmekte, fakat en önemli hususun, vatandaşlarımızın bilinçli davranması sonucu olayların olmasının önlenmesi olduğu unutulmamalıdır” dedi.
Vali, kovan sözünü yerine getirdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2023 yılında düzenlenen Bal Yarışması'nda dereceye giren üreticilere kovan sözü vermişti. Sözünü tutan Vali Usta, üreticilere kovan dağıttı.
İftar için yemekhane sırasına girdi
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Gebze Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftar yaptı. Vali Yavuz iftar öncesi, yurt yemekhanesinde sıraya girerek iftar yemeğini aldı.
Şaziye teyzenin evine misafir oldu
Durağan ilçesine giden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yalnız yaşayan ve bakımını yapacak kimsesi olmayan Şaize teyzeyi ziyaret etti. Vali Özarslan, "Şaziye teyzemiz gibi Sinop'umuzdaki 560 yaşlımız; SYDV görevli arkadaşlarımıza emanet" dedi.
Gençlerle doğa yürüyüşü
Düzce Valisi Selçuk Aslan, üniversite öğrencileriyle doğa yürüyüşüne çıktı. Gençlerle spor ve sağlık dolu bir cumartesi günü geçiren Vali Aslan, çevre temizliğine vurgu yapmayı da ihmal etmedi.
Rize'nin karlı vadileri dünya şampiyonasına aday
2024 Yılı Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonası ve Uluslararası Açık Dağ Kayağı Yarışması” Rize'de başladı. Yarışları izleyen Vali İhsan Selim Baydaş, "İnşallah önümüzdeki yıllarda burada Dünya Dağ Kayağı Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya aday olacağız" dedi.
Depremde binası orta ve ağır hasarlı olanlar için yeni fırsat
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın tüm aşamalarını birebir takip ettiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nin detayları belli oldu. Çalışmaya Şanlıurfa'dan çok sayıda başvurunun alındığı öğrenilirken, proje ile vatandaşa birçok destek ve imkân sunuluyor.
“Hızlı reaksiyon vermeliyiz”
Şanlıurfa'da orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden yapımı ile ilgili düzenlenen toplantıda Vali Şıldak, çalışmadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerinin hızlandırılması talimatını verdi.
"Adıyaman'ın içme suyunu karşılayacak"
Adıyaman'da 34 km’lik Gürlevik isale hattı ile 20 bin m3’lük içme suyu deposunun açılışına katılan Vali Dr. Osman Varol, "Şehrimizin içme suyu ihtiyacını karşılayacak bu önemli yatırım hayırlı olsun" dedi.
“İçinde kötülük olmayan tek şey”
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, öğrencilerin okuma, okuduğunu anlama ve yazma becerilerinin gelişmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okuma Günlüğüm Projesi” kapsamında Emlak Kredi İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Kumbuzoğlu, “Çok büyük olmasına rağmen içinde zerre kötülük olmayan tek şey çocukların yüreğidir” dedi.
Cimil Vadisi, Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası’na hazır
Rize İkizdere’deki Cimil Vadisi 10-11 Şubat’ta Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Vali İhsan Selim Baydaş başkanlığındaki toplantıda şampiyona öncesi son hazırlıklar masaya yatırıldı.
Küçükbaş hayvancılıkta büyük adım
Erzincan Valiliği ile Ziraat Bankası arasında “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi protokolü imzalandı. Vali Hamza Aydoğdu, “Bu projeyle 595 bin olan küçükbaş hayvan varlığımızı daha yukarılara çıkararak, küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin zirve şehirlerinden biri olacağız” dedi.
Hakkâri hayvancılığına 400 bin TL destek
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari’deki küçükbaş hayvancılığına 400 bin TL kredi desteği sunan proje protokolünü imzaladı.
Depremzede çiftçilere 4,5 milyonluk destek
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt/Sütlüce Mahallesi Sincikler Küme Evlerinde depremde zarar gören üreticilere yönelik gerçekleştirilen “Besilik Hayvan ve DAP İdaresi Başkanlığı Hayvansal Üretim Destek Programı Kapsamında Makine Ekipman Dağıtım Törenine” katıldı.
Çevreye duyarlı yeşil sanayinin temelleri atılıyor
Edirne’den sonra İpsala’da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapacak firmalarla yapılan protokollere Vali Yunus Sezer ve firma sahipleri tarafından ilk imzalar atıldı. İpsala OSB’de temeller ise 2024 yılının ilk aylarında atılacak.
Bingöl Valisi Usta, dolandırıcılara karşı uyardı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son günlerde artan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Vali Usta, "Lütfen son günlerde artış gösteren dolandırıcılarına karşı dikkatli ve uyanık olun. Birikimlerinizi, alın teri kazançlarınızı bu sahtekarlara, dolandırıcılara teslim etmeyin" dedi.
Kaymakam Ataman'dan yatırım ve istihdam müjdesi
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Elbistan Organize Sanayi 2. Etap Kamulaştırma işlemleri için kredi sürecinin tamamlandığını belirtti. Kaymakam Ataman, "İlçemize yatırım yapılmasının sağlanması ve istihdam imkânının artırılması noktasında büyük önem arz ediyor" dedi.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
"Üretim yapan orman köylümüzün yanındayız"
ORKÖY Projesi Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Milli servetimiz olan ormanlarımızın korunması, genişletilmesi ve orman köylümüzün kalkındırılmasına katkıda bulunmak için çalışmalarımız devam edecek.Tarım ve Orman Bakanlığımız her zaman üretim yapan orman köylümüzün yanındadır" dedi.
Karakolda askerlerle sohbet etti
Ankara'nın Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Kırbaşı Mahallesi'ni ziyaret etti. İlk olarak Kırbaşı Jandarma Karakolu'nu ziyaret eden Kaymakam Yılmaz, askerler ile sohbet etti, Jandarma Komutanı'ndan karakol hakkında bilgiler aldı.
Göçü önlemek için verilen destek 400 bin TL oldu
Erzurum'da köyden kente göçün önlenmesi amacıyla hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilen işletme kredisi desteği 400 bin TL’ye çıkarıldı.
“Köyüme Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var”
Kastamonu genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla uygulanacak olan "Köyüme Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin imzaları atıldı.