Arama
Arama Sonuçları
RTÜK Başkanı Şahin: Hiç kimsenin Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı basın yayın organlarında ‘sansür’ uygulandığı iddiaları ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, “Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
Vali, jeotermal serada yetiştirilen domatesleri topladı
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 40 bin metrekare alanda kurulu jeotermal serada yetiştirilen ilk domateslerin hasadına katıldı. Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakında toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak" dedi.
"Üremin artırılması için desteğimiz sürecek"
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Damla Sistemli Yüksek Telli Terbiyeli Bağ Sistemi Kurulumu Projesi kapsamında 8 üreticinin desteklendiğini belirterek, "Tarımsal üretimin artırılması noktasında üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
"326 vatandaşı konteynerlere yerleştirdik"
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, kentte meydana gelen depremlerin ardından 326 vatandaşı konteynerlere yerleştirdiklerini belirtti.
Edirne’deki sera alanı 200 dönüme çıkarılacak
Edirne il merkezinde 24, Keşan ilçesinde 16 adet olan 256m2’lik 40 adet seranın kurulumu tamamlandı.
15 Temmuz Şehitler Parkı açılışa hazır
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, açılış öncesi son hazırlıkları tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda incelemelerde bulundu.
Erzincan'ın tulum peyniri markalaşıyor
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında kentteki tarım ve hayvancılığı daha iyi noktalara taşıyacak projelerin protokolleri imzalandı. Vali Aydoğdu, "Coğrafi işaretli ürünlerimizden tulum peynirinde markalaşma sağlanacak. Tulum peyniri üretimi yılda yaklaşık 300 tona çıkacak" dedi.
Önce saha ziyareti sonra karar
Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve uygulama Yönetmeliği kapsamında her ay gerçekleştirilen Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.
"Bu işlerde emeği eksiltmemek lazım"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’ndaki Müzik Atölyesinin açılışına katıldı. Okulda eğitim veren öğretmenlere teşekkür eden Vali Çelik, "İşinizi çok güzel yapıyorsunuz, bu işlerde emeği eksiltmemek lazım" dedi.
Cizre Belediyesi GES projesiyle kendi elektriğini üretecek
Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi ile kendi elektriğini üretecek olan Cizre Belediyesi bu sayede içme suyu arıtma tesisi ve belediye hizmet binasının elektrik ihtiyacını neredeyse tamamını karşılayacak.
"Yardımlarımız aralıksız sürecek"
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın talimatıyla başlatılan “Odam Kütüphanem” projesi kapsamında öğrencilere, çalışma masası dağıtımı devam ediyor. Vali Polat, "İhtiyaç sahibi aile ve öğrencilerimiz için yardımlarımız aralıksız sürecek" dedi.
“Var gücümüzle çalışıyoruz”
Bolu Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Kaan Kini ve Vali Yardımcısı Osman Demir, ilçede kurulacak Organize Sanayi Bölgesi sahasında incelemede bulundu. Kaymakam Kini, “OSB’nin kurulumu için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
İlana çıkılmadan kapasitenin iki katı başvuru geldi
Niğde Valisi Cahit Çelik, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sahasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Ziyaret ve incelemelere Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Ecemiş ve ilgililer katıldı.
Çalışma masası olmayan öğrenci kalmayacak
Kars’ta “Odam Kütüphanem” projesiyle ders çalışma masası olmayan öğrenci kalmayacak.
Tunceli'de konteyner kentler kuruluyor
Tunceli'de depreme hazırlık ve iyileştirme çalışmaları kapsamında konteyner kentler kurulmaya başlandı. Çalışmaları inceleyen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, konteyner kentlerin yapımının büyük bir hızla devam ettiğini belirtti.
Hareketli kameralar da entegre edilecek
Balıkesir’in Edremit ilçesinde kamu güvenliğinin sağlanması noktasında etkin bir şekilde kullanılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemine dahil olan kameraların sayısının artırılması çalışmalarında sona gelindi.
En yüksek gerçekleştirme ödülü
Bartın, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında “En Yüksek Gerçekleştirme” yapan il ödülüne sahip oldu.
ASELSANNET 19. kuruluş yıl dönümünü kutladı
Türkiye'de haberleşme, güvenlik sistemleri ve bilgi teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren, ASELSAN'ın iştiraki ASELSANNET'in kuruluşunun 19. yıl dönümü törenle kutlandı.
"ŞÖNİM başvuruları yüzde 30 azaldı ama yeterli değil"
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Çalışmalar neticesinde ŞÖNİM'lere yapılan başvuru yaklaşık yüzde 30, barınma talebinde bulunanların sayısı da yüzde 25 civarında azaldı. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Sıfır toleransla yaklaştığımız bu konuda kadına yönelik ve aile içi şiddeti tamamen sıfırlamayı hedefliyoruz" dedi.
Faydalı böcek üretim laboratuvarı kurulacak
Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantısı'nda konuşan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "İlimize kazandırmayı arzuladığımız faydalı böcek üretim laboratuvarı ile biyolojik mücadelemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Çocuk parklarına kamera takılıyor
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un talimatıyla kentte bulunan tüm çocuk parklarına ve mesire alanlarına aydınlatma ve kamera sistemleri kuruluyor.
Türkiye'nin en büyük bahçesini gezdi
8 bin 650 dekar arazi üzerine kurulan ve Türkiye’nin en büyük elma bahçesi olan Engin Tarım’a ait bahçede inceleme yapan Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, yetiştirilen ürün çeşitleri hakkında da bilgi aldı.
Hakkari’ye TK1933 Bilişim Sınıfı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Türk Hava Yoları (THY) İsimsizler TK Derneği ile birlikte Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu ‘TK1933 Bilişim Sınıfı’nın açılışını yaptı.
Erkan Minuz
Orta Kaymakamı
İş garantili tır şoförü yetiştirilecek
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla, Mersin Valiliği himaye ve koordinatörlüğünde; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İşkur İl Müdürlüğü ve Mersin Mer- Port Lojistik Şirketinin ortaklığı ile “Lojistiğin Kalbi Mersin” projesi imza töreni gerçekleştirildi.
Hatay’a 6850 konteyner daha kuruluyor
AFAD Başkanı Okay Memiş ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı, asrın felaketinin ardından Hatay’da devam eden iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi. Hatay'da 55 bin konteyner kurulumun tamamlandığını belirten Memiş bu konteynerlerde 155 bin vatandaşın misafir edildiğini, 6850 konteyner kurulumunun da devam ettiğini açıkladı.
İslahiye’ye Sosyal Girişimcilik Merkezi kurulacak
Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Dünya Bankası koordinasyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen SEECO Projesi (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) kapsamında iş ve işlemleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve İslahiye ilçesinde kurulacak olan Sosyal Girişimcilik Merkezi açılması için hazırlanan Protokol, Valilik Fuaye Salonunda imzalandı.
“Birlikte çok güçlüyüz”
Yozgat Valisi Ziya Polat ve Giresun Valisi Enver Ünlü, deprem bölgesi Hatay Hassa’da kurulum çalışmaları tamamlanan ‘Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı’nda incelemede bulunarak, “Birlikte çok güçlüyüz” dedi.
“Yumurta tavukçuluğu daha da gelişecek”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Valilik himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi’ye ait tavuk ve yumurta yetiştiriciliği tesisinde incelemelerde bulundu.
Maraş için canla başla!
Depremlerle yıkılan Kahramanmaraş’ın yaralarını sarmak için depremlerin hemen ardından başladıkları koordinatör valilik görevlerini sürdüren Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Kahramanmaraş için canla başla çalışmaya devam ediyor.