Arama
Arama Sonuçları
Gaziantep Valisi Çeber, rötarların sebebini açıkladı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Havalimanı'nda yaşanan uçuş yönlendirme (divert) olayları ve rötarlarla ilgili açıklama yaptı.
Samsun yöneticilerinden, Vali Aksoy'a ahde vefa
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Lojistik Köyü yoluna 'Vali Hüseyin Aksoy Bulvarı' adının verilmesi üzerine Samsun Valisi Orhan Tavlı'ya ve Samsun yöneticilerine teşekkür etti.
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
Hacı adaylarını dualarla uğurladı
Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Elazığ’dan kutsal topraklara hac vazifesini yerine getirmek üzere giden 358 hacı adayını dualarla uğurladı.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
Bakan Yerlikaya: Terörü kaynağında pençeledik
Hakkari'ye giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yüksekova’daki 2.945 rakımlı Koç Tepe Üs Bölgesi'nde kahraman Mehmetçikle iftar yaptı. Bakan Yerlikaya, "Artık hiçbir mera ve yaylalarımız güvenlik nedeniyle kapalı değil, terörü kaynağında pençeledik, etkisiz hale getirdik. Bütün dağlara, ovalara jandarmamız hâkim" dedi.
Diplomasinin kalbi Antalya'da barış ve huzur için atıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri Bakanlığı’nca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu başladı. Dünya liderlerini Antalya’da bir araya getiren zirvenin bu yılki ana teması "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlendi.
Kaymakamın ilginç yurt dışı staj hikayesi
Sakarya Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, 2006 yılında mezun olduğu üniversitede öğrencilere hayat tecrübelerini aktararak, tavsiyelerde bulundu.
Bakan Yerlikaya: 56 bin yabancı sınır dışı edilecek
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Töreni'nde konuştu. Bakan Yerlikaya, "Mobil Göç Noktası araçlarında bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 286 bin 102 yabancının kontrolleri yapıldı. İstanbul’da ise 192 bin 934 yabancının kontrollerini yaptık. 56 bin 620 yabancı sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine sevk edildi" dedi.
“Türkiye’nin büyük hedeflerine birlikte yürüyeceğiz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Geleneksel Şubat Ayı Buluşması’nda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek 2024 yılının turizm planları, mevcut durumu ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“Yarınımız bugünden daha iyi olacak”
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AFAD Koordinasyon Merkezinde düzenlediği 365. Gün Basın Bilgilendirme toplantısında 6 Şubat depremlerinin bilançosu ile Hatay'ı yeniden inşası noktasında gelinen çalışmaları anlattı.
Polis helikopteri düştü: 2 pilot şehit oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı helikopterin, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğraması sonucu 2 pilotun şehit olduğunu açıkladı.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Rize Şehir Hastanesi yükselmeye başlıyor
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, dolgu çalışmaları tamamlanarak üst yapı çalışmalarına başlanan Rize Şehir Hastanesi inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Uluslararası ticaretin önemli merkezlerinden olacak
Rize’nin İyidere ilçesinde devam eden Lojistik Liman inşaatını ziyaret eden Vali İhsan Selim Baydaş, çalışmaların son durumu hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu.
Rekor kıran yelkencileri limanda karşıladı
Fenerbahçe Doğuş Yelken Ekibi, rekor kırmak için Artvin Hopa Limanı'ndan başladığı Türkiye turunu Hatay İskenderun Limanı'na vararak tamamladı. 1600 mil mesafeli deniz seyrini tamamlayan ekibi, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek karşıladı.
Şehit Samet Aslan, Çakırsu köyünde ebediyete uğurlandı
11 Ocak 2024 Perşembe Günü Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Amasyalı Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın naaşı, Taşova ilçesinin Çakırsu Köyünde düzenlenen cenaze töreninin ardından Köy Mezarlığında vatan toprağına defnedildi.
İlana çıkılmadan kapasitenin iki katı başvuru geldi
Niğde Valisi Cahit Çelik, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sahasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Ziyaret ve incelemelere Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Ecemiş ve ilgililer katıldı.
“Hızlı hareket etmeliyiz”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kurum müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda ildeki çalışmalar değerlendirildi. Vali Baydaş, çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesini istedi.
Denizcilik Bakanlığı kurulmasını istedi
TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili inceleme çalışmasını Trabzon'da tamamladı. Komisyon üyeleriyle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Bu çalışmalar inşallah problemlerin çözülmesine imkân sağlar. Vekillerimizin 'Denizcilik Bakanlığı' kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum" dedi.
Fırtınanın getirdiği çöpleri topladı
Kastamonu Abana Kaymakamı Osman Sarı ve kurum amirleri, ilçede yaşanan fırtına sonucu denizden plaja vuran çöpleri toplamak için liman bölgesinde temizlik yaptı.
Sinop'u hiç görmemiş öğrenciler kenti gezdi
"Sinop'umuzu Tanıyalım" projesi başladı. Proje sayesinde Durağan ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş öğrenciler, rehber eşliğinde kenti gezdi.
Çalışmaları uçak ile havadan izledi
Nevşehir Valisi Ali Fidan, kadastro güncelleme çalışmalarında ve fotogrametrik harita yapımında kullanılan Ortofoto yöntemi ile yapılan 3 boyutlu çalışmaları uçak ile havadan izledi.
Öğrenciler, Sinop'u keşfedecek
Sinop'un ilçe ve köylerinde yaşayan öğrencilerin, Sinop’u yakından tanımasını sağlamak amacıyla "Sinop'umuzu Tanıyalım" projesi hayata geçirildi. Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Çocuklarımız bu proje sayesinde Sinop'u keşfedip, unutulmaz anılarla evlerine dönecekler" dedi.
Sinop'ta 100 bin fidan toprakla buluşacak
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü öncesi açıklama yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop merkez ve 8 ilçemizde toplam 57 farklı lokasyonda 100 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Herkesi davet ediyorum" dedi.
İstanbul 9 ayda 13 milyon turisti ağırladı
İstanbul Valisi Davut Gül, kenti ilk 9 ayda 13 milyon 156 bin 209 yabancı turistin ziyaret ettiğini açıkladı.
Mavi Vatan da kırmızı beyaz
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında, Kaleiçi Yat Limanından Konyaaltı Sahiline hareket eden deniz araçlarının Mavi Vatan’ı kırmızı beyazla süslediği Deniz Korteji’ne eşlik etti.
21 yıl önce yazılan mektup, Vali'ye teslim edildi
Cumhuriyetin 79. yılında Ordu Valisi olarak görev yapan Kemal Yazıcıoğlu, 100. yılda görev yapacak olan Ordu Valisine mektup yazdı. 21 yıl önce kaleme alınan o mektup, bugün Ordu Valisi Muammer Erol'a teslim edildi.
Ordu'da gerçeğini aratmayan tatbikat
Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu-Giresun Havalimanı’nda gerçekleştirilen Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatına katıldı. Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanında yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.