Arama
Arama Sonuçları
Çalışmaları inceleyip, talimat verdi
Iğdır Valisi Ercan Turan, temizlenen kanal çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Turan, aksaklıklara mahal verilmemesi için ilgili birimlere talimat verdi.
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi
Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı.
Vali Çelik, heyecan dolu Off Road deneyimi yaşadı
Hakkari Valisi Ali Çelik, Çukurca 5. Foto Safari ve Doğa Sporları Festivalinin 3’üncü gününde düzenlenen Off Road etkinliğine katıldı. Şoför koltuğuna oturan Vali Çelik, Extreme Off Road aracı ile eğlenceli bir Off Road deneyimi yaşadı.
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
Milli Takımın galibiyetini halay çekerek kutladılar
Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Milli Takımın Çekya'yı 2-1 mağlup etmesinin ardından galibiyeti halay çekerek kutladı.
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
Sinop'a gelenlerin sayısı yüzde 23 arttı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 11 bin 791 misafirin kent merkezinde kaldığını belirterek, "2023 ile 2024 yılının 9'ar günlük tatillerindeki ilimizin ziyaret edenlerin mukayesesinde yüzde 23'lük artış var" dedi.
Anız yakanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak
Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında anız yangınları ile mücadele toplantısı gerçekleştirildi. Kaymak Güngör, "Anız yakanlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Düzce'deki üç gölümüzü birbirine bağlayacağız"
Üçgöller Destinasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ""Bu proje ile Korugöl ve Yaylagöl’deki çalışmalara eski adıyla Sülüklügöl yeni adıyla Saklıgöl’ü de dahil edip bir master çalışmayla üç gölümüzü birbirine bağlayacağız" dedi.
Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor
Burdur Valisi Türker Öksüz, 2009`da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`ne giren, "Aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'ne herkesi davet etti. 1750 rakımda yer alan tarihi yapı adeta bulutların arasında zaman yolculuğuna çıkarıyor.
Batman'da anız yakanlara ceza verilecek
Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında Anız Yangınları ile Mücadele Toplantısı yapıldı. Toplantıda anız yakanlarla ilgili olarak dekar başına 1933,95 TL, idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
OSB'ye mağaza ve işyerleri kurulacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Organize Sanayi Bölgesi'nde Nurhak yoluna cephe alanlarda büyük mağaza ve işyerleri kurulmasına yönelik çalışma başlatıldığını belirtti.
"36 kişi hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde 696 trafik kazası meydana meydana geldiğini, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması" dedi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Vali Canalp'tan meslek seçimi için tavsiye
Çocuk Evleri Sitesi’ndeki çocuklar için hayata geçirilen "Biz Geleceğiz, Gelecek de Bizim" projesinin açılışına katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, meslek seçimi konusunda çocuklara tavsiyelerde bulundu.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
Kemer'de 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesi başladı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçede 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesinin başlatıldığını belirterek, "Okullardaki psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenler aracılığıyla tespit edilen sorunlu ailelerle, bireysel olarak görüşmeye başladık" dedi.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.
"Bu etkinlikler toplumun gelişimine katkı sağlıyor"
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışına katılan Şanlıurfa'nın Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, "Bu tür etkinlikler toplumun gelişimine katkı sağlıyor" dedi.
"Devletinize ve onu yönetenlere güvenin"
Halk günü buluşmalarına devam eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 10 vatandaşla bir araya gelerek dertlerine derman oldu. Talepleri tek tek dinleyen Vali Yavuz, "Devletimiz her daim sizin yanınızda, devletinize ve onu yönetenlere güvenin" dedi.
RTÜK Başkanı Şahin: Hiç kimsenin Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı basın yayın organlarında ‘sansür’ uygulandığı iddiaları ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, “Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
"Sıfır Atık, örnek bir proje"
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi.